![]() |
Jak spisują się byłe Diabły? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: We are United! (/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Jak spisują się byłe Diabły? (/showthread.php?tid=85) |
Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Czary - 12-01-2011 23:40 Dobrze, że odszedł, bo na granie w takim klubie jak United się nie nadaje, ale w średniakach będzie dobry i potwierdza to w Birmingham! Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Foster - 13-01-2011 08:21 Kolejny raz się potwierdziło, że nie wystarczy być dobrym bramkarzem by być numerem 1 w bramce United. U niego problem był i jest w głowie, a nie z umiejętnościami, które ma, co już nie raz pokazał. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - michal85 - 13-01-2011 09:13 Foster jest jeszcze stosunkowo mało doświadczonym bramkarzem i nie zdziwie się jak dopiero po 30-stce w pełni wykorzysta swój potencjał. A na pewno jest on niemały. Potrafił już w tym sezonie wybronić niejeden mecz dla Niebieskich. Powtórzę natomiast, że fakt, że nie poradziło się w bramce United nie oznacza, że ktoś jest słaby. Już niejeden bardziej doświadczony i utytułowany GK nie radził sobie z presją gry na OT. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Mubinio - 13-01-2011 10:10 Wg mnie w ogóle nie ma nic do tego klub, w którym gra. Ta wpadka to pokazuje. Chodzi o to, że ten koleś kapitalne interwencje przeplata równie spektakularnymi wpadkami, które zdarzają mu się jednak częściej niż innym golkiperom. On po prostu potrzebuje grać (byle gdzie) i wtedy liczba klopsów powinna się zmniejszać, w końcu pewności i stałości nabiera się grając. Ja mu życzę wszystkiego dobrego, co nie zmienia faktu, że jak stał u nas na bramce, to dostawałem palpitacji serca, jak piłka była koło 16stki. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Jaroldz - 13-01-2011 10:12 Foster zaliczył w tym sezonie już kilka świetnych spotkań( np. z Chelsea), ale po nim nie wiadomo czego się spodziewać. Ben może bronić przez większość meczu wspaniale, a w pewnym momencie popełni katastrofalny błąd i znów zaczyna się dyskutować o jego umiejętnościach. Dla mnie Foster nigdy nie był i nie będzie na tyle dobry, aby występować w Manchesterze United, natomiast takie Birmingham City to jego poziom. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - michal85 - 13-01-2011 10:37 Mubinio napisał(a):Wg mnie w ogóle nie ma nic do tego klubJest cała masa bramkarzy, którzy uwielbiają być testowani non stop, wtedy wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Jednym z nich jest moim zdaniem Foster, który mając okazję do częstych interwencji wygląda jak klasy światowej golkiper. O wiele trudniej jednak grać pod presją, grać w sytuacji kiedy przez 89 minut nie masz nic do roboty poza wykopywaniem piłki. A tak jest właśnie w wielkich klubach. Jak zresztą mówiłem, Foster poważną karierę zaczął stosunkowo późno, więc przypuszczam, że jeszcze ma całkiem spore pole do poprawy. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - matys - 17-01-2011 13:32 A propos Fostera, to ten cytat dużo o nim mówi: Cytat:“I’m loving it here, I’ve never enjoyed my football more,” said Foster. “I don’t wish I’d stuck around at all. This is the best time I’ve had. A club like United is cutthroat, win at all costs, whereas here, you know you’re not going to win every game but the players we’ve got bottle and don’t give anyone a second breath. There is more pressure at United, without a doubt. Even if we drew there, it was the end of the world. I don’t keep up to date with what’s going on there, I look out for results but nothing more. I wouldn’t go back. I’m having more fun, that’s a huge part of football. It’s tough at United and in training it’s very serious. I’m not saying it’s not professional at Birmingham and I don’t want to be professional – there is more of a relaxed atmosphere here. It’s up to me to show United what they’re missing.” Widać on woli gdy remis się traktuje jak sukces, niż jak porażkę. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - daniel - 21-01-2011 23:11 Molde pod wodzą Ole wygrywa na wyjeździe z Kristiansund, jedną z bramek strzelił Eikrem. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Foster - 22-01-2011 23:44 Ron-Robert Zieler, pamiętacie tego pana? Ci co nie oglądali rezerw to pewnie nie. Młody Niemiec, bramkarz odszedł od nas przed sezonem do Hanoveru. Na swoją szansę musiał czekać aż do zeszłej soboty. Zadebiutował w Bundeslidze i od razu zebrał mnóstwo pochwał. Niezwykle pewnych w swych interwencjach, świetny na przedpolu. Komentatorzy nie mogli go sobie nachwalić. Co chwile podkreślali, że widać u niego angielską szkołę. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Czary - 23-01-2011 00:08 Pamiętamy, pamiętamy. Swego czasu świetnie grał na jakimś turnieju młodzieżowym w reprezentacji niemiaszków. Zobaczymy jak potoczy się jego karierą w tym Hannoverze. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - sebos_krk - 23-01-2011 08:25 Foster napisał(a):Co chwile podkreślali, że widać u niego angielską szkołę.Ciekawa to będzie kariera niemieckiego bramkarza, z naleciałościami beznadziejnej szkoły angielskiej. (No dobrze, wie jak się zachować na przedpolu) Jakby nie patrzeć jego klub w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze i na razie są w samym czubie tabeli. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - paolo - 23-01-2011 21:02 Ruud van Nistelrooy zdecydował się przeprosić swojego byłego managera Sir Alexa Fergusona za atmosferę, w jakiej Holender opuszczał Old Trafford w 2006 roku. mufc.pl napisał(a):- Przez jakiś czas sporo o tym myślałem i rozmawiałem z żoną na ten temat. Każdego roku zastanawiałem się, jaka to szkoda, że rozstaliśmy się w ten sposób, chciałem coś z tym zrobić. Żona zaproponowała, abym wysłał Fergusonowi wiadomość, czy jest gotów porozmawiać. Zgodził się, a gdy odebrał mój telefon, powiedział: "OK, zaczynaj." Odparłem, że chciałem przeprosić za to, co się stało. Wtedy Ferguson powiedział mi, że jest wdzięczny, docenia to i gdy spotkamy się następnym razem, wszystko będzie w porządku. Wspaniale było to usłyszeć. Jeśli spotkam Fergusona po raz kolejny - mam nadzieję, że tak się stanie - uściskam go, a po sporze nie zostanie żaden ślad. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Mata - 23-01-2011 21:09 Trochę to długo trwało... Ale lepiej teraz niż w ogóle. Czekał do Twoich urodzin. //p. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - rav10 - 03-02-2011 16:49 Eikrem strzela bramke w sparingu z... Wisłą Kraków :-D Szkoda, że Fergie nie dał mu szansy do pokazania się na OT. Re: Jak spisują się byłe Diabły? - Jaroldz - 03-02-2011 17:11 rav10 napisał(a):Eikrem strzela bramke w sparingu z... Wisłą Kraków :-D Wisła przegrała z Molde FC 2:0, gdzie trenerem jest nasz Ole Gunnar Solskjaer ![]() |