Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? (/showthread.php?tid=101)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Kosma - 07-07-2011 23:55

robaldo napisał(a):ale ja mimo wszystko nadal upieram się, że na siłę go stamtąd nie wyrzucony, tylko po prostu uświadomiono mu, że w tym sezonie może otrzymać niewiele szans na grę i lepszym rozwiązaniem dla niego będzie po prostu przeprowadzka do innego klubu.
Ja też się skłaniam ku takiej opcji, ale wierzę, że Jasiek jest na tyle doświadczonym zawodnikiem, że był świadom tego, że pierwszych skrzypiec odgrywać nie będzie. A takie uświadamianie dość łatwo może się przerodzić w jednoznaczne sugestie.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 08-07-2011 00:05

To zależne od kibicowskiego podejścia, które nie zawsze kieruje się rozumem i tłumaczy racjonalnie każdą decyzję klubu czy zawodnika. Myślę, że nie tylko ja podchodzę do tego dosyć emocjonalnie, zwłaszcza że w bardzo krótkim odstępie czasu piłkarską przygodę z United zakończyło 4 wychowanków plus (z pewnością) bramkarska legenda tego klubu.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - panopticum - 08-07-2011 06:10

A O`Shea nie zarabia przypadkiem 90 tysięcy funtów tygodniowo? To też mógł być czynnik. A Owen ma te "pay as you play".
Z drugiej strony, odpadły pensje Scholesa, Neville`a i Hargreavesa - niemałe przecież.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Lukas - 08-07-2011 13:44

Mimo, że zarówno O'Shea jak i Brown w ostatnim czasie nie odgrywali jakiejś znaczącej roli w kwestiach meczowych to mimo to ciężko się patrzy na to jak tacy zawodnicy odchodzą z klubu. Od kiedy zacząłem kibicować United oni już w tym klubie byli i myślałem, że tutaj zakończą karierę. Postanowili jednak że chcą grać częściej...

Dzięki za wszystko co zrobiliście dla United.
Powodzenia w nowym klubie.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - BeBaD - 25-07-2011 23:14

panopticum napisał(a):A Owen ma te "pay as you play".

Skąd takie info ?

Tak przy okazji sprzedaż Johna to jedna z najgłupszych decyzji Fergusona w ostatnich latach.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - panopticum - 26-07-2011 07:23

Przecież jak zawierał kontrakt, to cały czas pisali o tym, że ma właśnie taki.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 20-04-2012 23:12

W zasadzie to tylko Ando do odstrzału. Owenowi i Berbie kończą się kontrakty, plus rezerwista De Laet, Kuszczak, Makeda i Bebe. Czterej ostatni wybitnie niepotrzebni. Park uchowa się pewnie jeszcze jeden sezon.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Mubinio - 21-04-2012 06:35

Park jest potrzebny i basta. I nigdzie nie odejdzie.

A jak odejdą Berbatow, Maczeta i Owen to jestem ciekawe, co z napastnikami. Bo trzema to my świata nie zawojujemy, trzeba będzie kogoś kupić.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Jaroldz - 21-04-2012 10:17

W tym okienku pewnie odejdzie Berbatow i Kuszczak, którym kończy się kontrakt. Ponadto moim zdaniem powinniśmy pozbyć się Owena, Machedy oraz Andersona. Nie wiem też czy nie warto byłoby się pozbyć Parka, za którego moglibyśmy dostać jeszcze parę milionów.

Za zarobioną kasę za tych piłkarzy+ budżet transferowy, moglibyśmy solidnie się wzmocnić przed nowym sezonem.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 21-04-2012 16:49

Jaroldz napisał(a):Nie wiem też czy nie warto byłoby się pozbyć Parka, za którego moglibyśmy dostać jeszcze parę milionów.

Za zarobioną kasę za tych piłkarzy+ budżet transferowy, moglibyśmy solidnie się wzmocnić przed nowym sezonem.

Za Parka pare mln? Przy naszych umiejętnościach negocjacyjnych (pomijam transfer Ronaldo bo wtedy nie było opcji żeby nie zdoić realu) to max 5 mln byśmy za niego dostali, a Parku jeszcze może z siebie sporo wykrzesać, warunek konieczny - nie może być wystawiany na środek pomocy, zwłaszcza jako ten bardziej kreatywny. Do opchnięcia zostaje jedynie Ando, za którego nie wyszarpiemy wiecej jak 10 baniek. Albo będziemy w to lato kupować po promocji, albo kupimy dwóch a nie czterech zawodników.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Foster - 21-04-2012 16:57

daniel napisał(a):Albo będziemy w to lato kupować po promocji, albo kupimy dwóch a nie czterech zawodników.
... albo sypniemy kasą jak w poprzednie lato

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - daniel - 21-04-2012 17:02

Poprzedniego lata wydaliśmy plus minus 50 mln, zakładam że transfer kogoś do środka pola, który musi nastąpić - teraz już nie ma bata, wypłucze ze skarbonki do 30kafli. Teraz pytanie kto ważniejszy, lewy obrońca czy napastnik? Bo Roo,Danny i nie czyniący postępów Javier to troche mało.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Foster - 21-04-2012 17:14

Myślę, że kasa na transfery jest, co zresztą pokazało poprzednie lato. Owszem w tym sezonie, poprzez nasze niepowodzenia zanotowaliśmy mniejsze zyski z rozgrywek, jednak z pewnością wciąż mamy czym płacić za zawodników.

Nie możemy też zapomnieć, że odejście zawodników wiąże się z niepłaceniem im tygodniówek, a taki Berbatov z pewnością małej sumy z nie pobiera.

Jednak, żeby zacząć kupować, trzeba sprzedać zbędny balast.
Anderson - jeśli zostanie w naszym zespole to nieco zwątpię w Fergusona
Berbatov - z przykrością, ale nie ma innego wyjścia
Kuszczak - free
Macheda i Bebe - nie trzeba tłumaczyć
Owen - nie przedłużymy kontraktu? Skoro ma odejść Dymitar i Kiko, a Keane ma iść na wypożyczenie, to może warto podpisać z nim roczny kontrakt za zasadzie 'grasz to płacimy'
Park - przy całej sympatii i ogromnym szacunku dla niego, nie wiem czy jest by go trzymać w naszym zespole.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Under - 24-06-2012 09:13

Dla mnie odejść z pewnością powinni:
-Anderson. Nie spełnił oczekiwań, kontuzje i zaburzanie przedsezonowych przygotowań mu przeszkodziły. Szkoda, ale do odstrzału a może ktoś za niego da godziwe(10mln) pieniądze
-Park. Nie trzeba tłumaczyć, won.
-Zaskoczę was ale Nani. Ostatnio gwiazdorzy a jest słabszy od Younga i Valenci(przynajmniej jeśli spojrzymy co każdy z piłkarzy pokazal na boisku). Jak znajdzie się chętny to śmiało go sprzedać za te 40 baniek(o tylu mówią media, jakby ktoś tyle za niego dał to byłoby pięknie).
Za te pieniądze spokojnie można byłoby kupić skromniejszego Garetha Bale'a i jeszcze na waciki by zostało.

Re: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Kwas - 24-06-2012 10:08

Undermine napisał(a):Park. Nie trzeba tłumaczyć, won.
Troszkę szacunku pasowałoby zachować dla człowieka, który oddawał całego siebie dla tego klubu przez 7 lat... Ji ma za sobą ciężkie momenty, fakt faktem, lecz nigdy nie poprę pisania gości w stylu "wypierdalaj" czy "won mi stąd" w kierunku Koreańczyka.

Undermine napisał(a):Zaskoczę was ale Nani. Ostatnio gwiazdorzy
Przykład ?