Siatkówka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Siatkówka (/showthread.php?tid=242) |
- jabol_phpbb3_import1728 - 30-05-2008 12:17 WoLaK napisał(a):Piątek,Sobota,Niedziela - 3 dni prawdy do polskiej męskiej siatkówki Ano dni prawdy, łatwo nie będzie mimo, że teoretycznie Polacy to faworyt turnieju w Espihnio, praktycznie to sam nie wiem po tym co pokazali w Tallinie, mam nadzieję że była to tylko zasłona dymna przed właśnie kwalifikacjami do IO, bo porażka w takim stylu jak z Estonią i Czarnogórą, jest po prostu nie dopuszczalna - Valverde - 02-06-2008 17:09 I skończyło się tak, jak miało. Co by nie mówić na temat atmosfery wokół turnieju - awans wywalczony w cuglach, mimo widocznego napięcia i nerwów, Polacy byli po prostu o klasę lepsi. Oczywiście, przed Igrzyskami trzeba poprawić jeszcze wiele elementów, acz moim zdaniem należy zacząć od kilku dni przerwy. Zmęczenie Winiarskiego było aż nazbyt widoczne, w Espinho było nieco lepiej, ale w Tallinie wyglądał koszmarnie. Przed IO jeszcze Liga Światowa, tutaj Lozano powinien dać szansę Żygadle, Możdżonkowi, Grzybowi, Gackowi, może Kurkowi czy Jaroszowi. Zwłaszcza w Egipcie i w Azji. - marcelo - 04-06-2008 14:34 To smutne, ale, niestety, prawdziwe. Po długiej i ciężkiej chorobie zmarła Agata Mróz. Siatkarka silnie przyczyniła się do podwójnego Mistrzostwa Europy. Jednak choroby nie zdołała pokonać. Pokój jej duszy [*] - Kuba_^^ - 04-06-2008 15:05 Dołączyła do Gołasia jak i innych sportowców. Walczyła ze swoją chorobą bardzo długo, no ale niestety wygrała. Na pewno teraz nie tylko siatkarki, ale z pewnością także siatkarze będą podwójnie zmobilizowane na IO, aby ugrać medal dla Agaty Mróz. - kapszti - 04-06-2008 15:14 Zostawiła męża i córkę o ile się nie myle która w dniu jej śmierci ma dokładnie 2 miesiące - Danny93 - 04-06-2008 16:45 Jeszcze trzy lata temu Agata Mróz świętowała mistrzostwo Europy...to po prostu niewiarygodne[*] - Grzeho - 23-06-2008 12:05 Oto składy na IO w Pekinie: Reprezentacja Polski Mężczyzn: Rozgrywający: Paweł Zagumny, Łukasz Żygadło, Paweł Woicki Przyjmujący: Michał Winiarski, Krzysztof Gierczyński, Marcin Wika, Sebastian Świderski, Bartosz Kurek, Zbigniew Bartman, Michał Bąkiewicz Atakujący: Mariusz Wlazły, Piotr Gruszka Środkowi: Daniel Pliński, Wojciech Grzyb, Marcin Możdżonek, Łukasz Kadziewicz, Piotr Nowakowski Libero: Krzysztof Ignaczak, Piotr Gacek Reprezentacja Polski Kobiet: Rozgrywające: Milena Sadurek-Mikołajczyk, Magdalena Godos, Katarzyna Skorupa Przyjmujące: Anna Podolec, Małgorzata Glinka-Mogentale, Anna Barańska, Milena Rosner, Karolina Ciaszkiewicz, Anna Woźniakowska, Joanna Frąckowiak Atakujące: Katarzyna Skowrońska-Dolata, Joanna Kaczor Środkowe: Eleonora Dziękiewicz, Katarzyna Gajgał, Maria Liktoras, Agnieszka Bednarek, Berenika Tomsia Libero: Mariola Zenik, Agata Sawicka W kadrze mezczyzn brakuje mi Dawida Murka :roll: Nie wiecie co sie z nim dzieje? Kontuzja? czy brak formy? - WoLaK - 23-06-2008 12:13 Grzeho napisał(a):W kadrze mezczyzn brakuje mi Dawida Murka :roll: Nie wiecie co sie z nim dzieje? Kontuzja? czy brak formy?Ani to, ani to. Murek z gry w reprezentacji po prostu zrezygnował. Stwierdził, że już nic nowego nie może dać reprezentacji. Dla mnie to tylko beznadziejna wymówka, bo akurat kto jak kto, ale Murek przydałby się bardzo. Zwłaszcza patrząc na jego formę w lidze. - bela - 23-06-2008 19:39 Murek zrezgynował z gry w kadrze z powodu kontuzji , po sezonie bolał go bark i kolano i stwierdził że na reprezentacje brakuje mu już sił . |