![]() |
PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2012/2013 (/forumdisplay.php?fid=53) +---- Wątek: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) (/showthread.php?tid=1298) |
RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - Jaroldz - 16-09-2012 11:18 Mnie cieszy fakt, że w tym sezonie bramki dla nas zdobyło już czterech z pięciu piłkarzy, których latem sprowadziliśmy na Old Trafford. Cztery gole ma już van Persie, a po jednym golu Kagawa, Buttner oraz Powell. Jeszcze tylko Henriquez coś ustrzeli i będzie 5/5 ![]() RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - Mubinio - 16-09-2012 11:34 Ja w grze Powella zwróciłem uwagą na jedno zajebiste długie podanie (na oko 50-metrowe) na prawe skrzydło. Możliwe, że ma coś w sobie ze Scholesa. Strzał i sposób dojścia do pozycji - jakby był niższy i miał rude włosy, to można by się było pomylić co do tego, kto strzelał. ![]() Buttner - gol golem, asysta asystą, ale jaka zadziorność! Brakowało nam takiego piłkarza. Jeżeli chodzi o cechy mentalne (nie piłkarskie), to taki ktoś jest odpowiedni na kapitana (oczywiście nie w tej chwili, może kiedyś). Carrick wg mnie zagrał świetny mecz, wraz ze Scholesem zdominowali środek. Zaczyna to wszystko wyglądać obiecująco, gdy do tego dodamy Kagawę i v Persiego to może się okazać, że zagramy najbardziej ekscytujący futbol od czasów Ronaldo, Teveza i Rooneya. E: Rafael wczoraj wg mnie fatalnie w obronie, musi się ogarnąć, bo bronić to on za bardzo nie potrafi/nie ma koncentracji. RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - matys - 16-09-2012 13:37 Cieszy występ Buttnera, choć Wigan to akurat idealny przeciwnik dla młodych full-backów, więc nie ma co popadać w euforię. O ile mnie pamieć nie myli, to z Wigan również debiutował Simpson i zaliczył kapitalny występ, bo nie musiał bronić przez cały mecz, a w ofensywie rywale pozwalali mu na wszystko. Rafael chyba też kiedyś zagrał z Latics świetne spotkanie. Zajebiste było to pół minuty wślizgów wczoraj. Co do Danny'ego to zagrał zajebiście, z tym, że to jest napastnik i musi w końcu zacząć trafiać do bramki. RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - Hubson - 16-09-2012 14:04 Musi zacząć trafiać, problem w tym, że rzucanie go na skrzydło raczej mu w tym nie pomaga. Co do zdominowania środka pola to mimo wszystko były momenty kiedy brakowało agresji a gracze Wigan spokojnie sobie grali na naszej połowie. Kiedyś to było nie do pomyślenia i nie jest to obrazek, który się fajnie ogląda. No i to tylko i aż Wigan. Biorąc pod uwagę, że mogą zagrać dużo lepiej to niezły występ Dannego, Buttnera itd ale nie ma co się podpalać bo prawdziwa weryfikacja zacznie się dopiero od przyszłego weekendu. RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - Silvan - 16-09-2012 16:12 Na szczęście United obudzili się w drugiej połowie, bo w pierwszej nie było w ogóle widać zaangażowania. Ferguson musiał nimi nieźle wstrząsnąć bo w drugiej części było już dużo lepiej. Nie pamiętam kiedy ostatni raz United pocisnęli tak kogoś paroma bramkami bez Rooneya w składzie. Tak wysoki wynik to lekki pokaz siły biorąc od uwagę zaangażowanie sporej liczby zawodników, (teoretycznie) spoza optymalnej 11stki i obu naszych weteranów. Za wcześnie jednak, by oceniać Buttnera i Powella, zaliczyli debiuty i obaj mogą być z siebie zadowoleni, nic poza tym. Myślę, że Ferguson nie pozwoli im się zbytnio zagotować. Świetnie, że cała kolejka ułożyła się pod United. Chelsea, City i kolejny ligowy przeciwnik Liverpool wszyscy na remis ![]() RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012) - FBHL - 16-09-2012 19:18 Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu: ![]() Manchester United - Wigan Athletic (skrót meczu) |