Redcafe.pl - Manchester United Forum
Spadek z Premier League 2008/09 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35)
+---- Wątek: Spadek z Premier League 2008/09 (/showthread.php?tid=566)

Strony: 1 2 3 4

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - maju - 16-05-2009 19:03

Boro w drugiej lidze brzmi przepięknie, ale nie NUFC ;/ Jakoś lubię tą drużynę i chciałbym, żeby została w elicie. Jak widać w tym klubie brakuje zaufania do jednego trenera i to jest imo przyczyną takiego dzisiejszego burdlu w tym klubie.Szkoda będzie jak opuszczą elitę ;/

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - Tomek91 - 17-05-2009 15:43

Cytat:Pierwszym zespołem, który pożegnał się w tym roku z Premiership jest West Bromwich Albion. The Baggies przegrali przed własną publicznością z Liverpoolem 0:2. Bramki dla The Reds zdobyli: Steven Gerrard oraz Dirk Kuyt.

Bye, bye West Brom Wink

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - Czary - 17-05-2009 16:46

Tyle, że wystarczy chyba punkt dla Hull, żeby kolejny sezon Newcastle grało w drugiej lidze i ten punkt dla Tygrysów na KC Stadium jest bardzo prawdopodobny.

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - PepePanDziobak - 17-05-2009 17:07

Muszę powiedzieć że West Brom walczyło dzielnie,szkoda mi chłopaków bo naprawdę grali dobrze i mogli wygrać ten mecz,ale szczęście było po naszej stronie.

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - Kwas - 17-05-2009 18:55

Czary napisał(a):Tyle, że wystarczy chyba punkt dla Hull, żeby kolejny sezon Newcastle grało w drugiej lidze i ten punkt dla Tygrysów na KC Stadium jest bardzo prawdopodobny.
Newcastle ma w tej chwili 34, a Hull 35 punktów, więc ten jeden zdobyty może nie dać im utrzymania w lidze.

Drużyna Srok gra teraz z Aston Villą, i tutaj nie wróżę im zdobycia kompletu punktów, natomiast piłkarze z KC Stadium podejmują nasz zespół i myślę, że są mimo wszystko w lepszej sytuacji od podopiecznych Shearer'a Wink

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - sebos_krk - 17-05-2009 19:41

Richard napisał(a):drużyna Srok gra teraz z Aston Villą, i tutaj nie wróżę im zdobycia kompletu punktów
Villa ostatnio gra wręcz beznadziejnie, poza tym puchary już mają zapewnione- będzie to znacznie łatwiejszy rywal niż Fulham z którym grali ostatnio. Ja myślę, że szansa na wygraną jest spora.

Re: Spadek z Premier League 2008/09 - Tomek91 - 25-05-2009 08:23

No i koniec sezonu, spadkowiczami zostali Ci, którzy przed 38. kolejką byli w najgorszej sytuacji, czyli do West Bromu dołączyły Newcastle i Boro. Ligowy byt rzutem na taśmę uratowały Hull i Sunderland. Mimo wszystko wszystkie te drużyny odniosły porażki.

Spadek z ligi Newcastle może wydawać się szokiem, bo jest to zespół z tradycjami, który kilka lat temu reprezentował Anglię w Europejskich Pucharach, jednak w tym sezonie okazali się jednym z największych (o ile nie największym) roczarowań tego sezonu. Shearer nie okazał się takim cudotwórcą jakiego widzieli w nim fani Srok. Czy zostanie i będzie walczył z tą drużyną w Championship i kto opuści ten klub?

Przed sezonem nie spodziewałem się również, że z ligi spadnie Boro. Klub, który był wg. mnie solidnym średniakiem, ale w tym roku coś się zacięło, podopieczni G.Southgate'a mieli problemy z najważniejszą rzeczą w futbolu- strzelaniem bramek.

Hull było w pierwszej części sezonu największą rewelacją ligi, grało naprawdę dobrze. W rundzie wisoennej coś się popsuło i Hull zaczęło notorycznie tracić punkty. W ostatnich 6 spotkaniach zdobyli zaledwie punkt, punkt który okazał się być na wagę złota.

Sunderland też zakończył sezon porażką, choć z Chelsea walczyli do końca. W przyszłym sezonie jeśli nie wzmocnią się solidnie to mogą podobnie jak w tym roku mieć problemy z utrzymaniem.

Dla mnie zaskoczeniem sezonu i zespołem, który był typowanym przeze mnie do spadku, a jednak zakończyło ligę na wysokim- 12 miejscu jest Stoke. Okazali się najlepszym beniaminkiem w tym roku, zobaczymy czy za rok nie będzie im doskwierać syndrom drugiego sezonu.