![]() |
Homework - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Homework (/showthread.php?tid=66) |
Re: Homework - Rafcio - 28-05-2008 21:06 Cytat:H = 12 x sin30 W drugiej klasie gim nie ma sinusów ![]() weź ten wzór na h: (a * pierwiastek z 3)/2 reszta jak napisał kolega wyżej ![]() Re: Homework - Tomassen - 28-05-2008 21:06 sin30? w drugiej klasie gimnazjum jest trygonometria? :> Ja miałem w trzeciej dopiero Re: Homework - mucha - 28-05-2008 21:22 narysuj se trójkąt równoboczny o bokach 12 cm i wokół niego narysuj cyrklem koło i se linijką zmierz ile powychodziło ![]() edit: zakręcony jestem, myślałem, że trzeba policzyć promień czy cuś ;d zrób tak jak ci wyżej napisali, albo spisz sobie w szkole, ja w tym roku z matmy jeszcze żadnej pracy domowej w domu nie odrobiłem Re: Homework - mlody_unw - 28-05-2008 21:37 Tomassen napisał(a):sin30? w drugiej klasie gimnazjum jest trygonometria? :> Ja miałem w trzeciej dopiero Tomassen - ja nie miałem wcale w gim. ale po matoorze umie się takie rzeczy ![]() Re: Homework - pablo - 28-05-2008 21:51 To można obliczyć chyba tak, o wiele prościej ![]() http://www.toulouse.yoyo.pl/zadanie.JPG Re: Homework - maju - 09-06-2008 12:41 mam zrobic fererat o dowolnym typie muzyki. pomozecie ? ![]() referat ma byc zrobiony na 5;/ z góry dzięki Re: Homework - radzio - 09-06-2008 13:12 maju1309 napisał(a):mam zrobic fererat o dowolnym typie muzyki. pomozecie ?1) na jaki przedmiot ![]() 2) napisz o muzyce, którą słuchasz/lubisz 3) wikipedia + google pomogą imo ![]() Re: Homework - maju - 09-06-2008 13:30 1) na muzyke ;p Re: Homework - radzio - 09-06-2008 13:56 maju1309 napisał(a):1) na muzyke ;pNo to w czym problem wybierasz jakiś gatunek muzyczny wpisujesz w google np "historia rocka" "rock" "polski rock" "gwiazdy rocka" i już masz materiał ![]() Re: Homework - pimpek - 24-11-2008 16:28 Hej, mam wielką prośbę, byłby ktoś tak dobry i przetłumaczyłby mi ten tekst. Zrobiłbym to sam ale mam multum spraw teraz na głowie i po prostu nie dam rady. Dlatego zwracam się do was z prośbą. Będę bardzo wdzięczny !!! ![]() Cytat:In case you're looking for something funny to see Go see Borat. If you've already seen it, see it again. Seriously though, Borat is hysterical. I've never laughed as hard as I did at this movie; there are a couple of parts where it started to hurt to keep laughing but I did anyway. Mam nadzieję, że pomożecie ![]() Re: Homework - radzio - 24-11-2008 18:08 pimpek napisał(a):Hej, mam wielką prośbę, byłby ktoś tak dobry i przetłumaczyłby mi ten tekst. Zrobiłbym to sam ale mam multum spraw teraz na głowie i po prostu nie dam rady. Dlatego zwracam się do was z prośbą. Będę bardzo wdzięczny !!! spróbuj się tym pobawić: <a class="postlink" href="http://translate.google.com/">http://translate.google.com/</a> co prawda nie mam czasu na tłumaczenie ręczne, więc może tak Ci pomogę jakoś ;D Re: Homework - jabol - 07-01-2009 17:37 Ułóż równanie reakcji redukcji węglem podanych tlenków(węgiel przechodzi w tlenek węgla): Cu2O, ZnO, Fe203, PbO2 Ktoś wie jak to zrobić? ![]() ![]() Re: Homework - Kisia92 - 07-01-2009 18:01 Cu2O+C->2 Cu + CO ZnO+C-> Zn + CO i analogicznie tak... tylko pamiętaj o wartościowości Re: Homework - Damian91 - 07-01-2009 18:10 O Boże chemia :shock: Ale ja mam gorszy problem ale wątpie żeby ktoś był w stanie mi pomóc. Zresztą na kompie sie nie da. Z konstrukcji obliczanie belek przegubowych. Po prostu w ogóle tego nie ogarniam :evil: Re: Homework - Zashi - 07-01-2009 18:17 Kisia dobrze zaczeła. Warto jednak zaznaczyc, ze moze takze powstac tlenek węgla (IV). Wszystko zalezy od ilosci reagentów i tego jak daleko zajdzie reakcja. Ale zgaduje, ze mozesz sobie wybrac na ktory tlenek ma przejsc wegiel oraz ze reakcja do dojsc do wyczerpania sie substratów, a wiec bedzie tak: Cu2O + C --> 2 Cu + CO lub 2 Cu2O + C --> CO2 + 2 Cu ZnO + C --> Zn + CO lub 2 ZnO + C --> CO2 + 2Zn Fe2O3 + 3C --> 3 CO + 2 Fe lub 2 Fe2O3 + 3C --> 3 CO2 + 4Fe PbO2 + 2 C --> 2 CO + Pb lub PbO2 + C --> CO2 + Pb ![]() |