Orange Ekstraklasa - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Orange Ekstraklasa (/showthread.php?tid=249) |
- Valverde - 22-07-2006 22:58 Pejter napisał(a):Bardzo zaskoczył mnie wynik tego spotkania. Nie wiem, w jakim składzie grała Legia, ale na pewno nie były to żadne rezerwy, więc w każdym przypadku to rozstrzygnięcie jest dużą niespodzianką. Mam nadzieję, że w eliminacjach do LM Warszawiacy zaprezentują się dużo lepiej i wreszcie awansują do tych rozgrywek.Samych Legionistów zaskoczył jeszcze bardziej, mam nadzieję, że po tym meczu przestaną bujać w LM-owskich obłokach, bo jeśli nie przestaną, to Arsenal czy ktokolwiek inny przypomni im Valencię, a wtedy wesoło nie będzie. - Zashi - 23-07-2006 12:42 Trzeba zaznaczyc, ze Legia ma ulatwione zadania w sprawie awansu przez afere w Serie A. Jesli by jej nie bylo, to by Legia trafila pewnie na Inter - wiec odpada. Ale w takiej sytuacji: Inter gra od razu w fazie grupowej, a Legia ma trafic na slabszy klub z Włoch. Bodajze Rome czy jakos... - Roy_v_beck - 23-07-2006 12:45 Słabszy klub - Roma, o dzięki, ale coś mi się nie widzi, że legioniści przeszliby coś takiego. To nie te czasy, kiedy Mistrz Polski umiał ograć 9 zespół serie A. - Valverde - 23-07-2006 13:05 Zashi napisał(a):Trzeba zaznaczyc, ze Legia ma ulatwione zadania w sprawie awansu przez afere w Serie A. Jesli by jej nie bylo, to by Legia trafila pewnie na Inter - wiec odpada. Ale w takiej sytuacji: Inter gra od razu w fazie grupowej, a Legia ma trafic na slabszy klub z Włoch. Bodajze Rome czy jakos...Może trafić na Palermo, więc raczej byłaby bez szans. Najkorzystniej byłoby trafić na Slovan Liberec albo AEK Ateny, ale szansa trafienia na te właśnie zespoły jest znikoma. - Grzeho - 23-07-2006 13:09 Mowiac szczerze zawiodłem sie troche na Legii.Na sparingach z takimi zespołami jak PSG,Marsylia wygrywala,a tutaj z nie poradzila sobie z Wisła Płock.Rozumiem ze grala bez kilku podstawowych graczy, ale w batalii o LM musi byc rowniez przygotowana na takie sytułacje. - Grzeho - 26-07-2006 14:11 Sorry ze tak post pod postem ale mam nowa wiadoosc mianowicie: Cytat:Rozpoczynający się w piątek nowy sezon piłkarskiej pierwszej ligi toczyć się będzie według nowego regulaminu, a Orange Ekstraklasa działać jako liga zawodowa.Są to zasady na wzor lig wuropejskich takich jak np Hiszpanska, co myslicie o takim rozwiazaniu?? - Zashi - 26-07-2006 14:28 Chyba takich jak angielska Moim zdaniem to dobrze. Wreszcie cos idzie w przod u nas. Na szczescie liga nie bedzie zajmowac sie PZPN. Chociaz moze w tym zwiazku tez nie jest lepiej. Zobaczymy. - Seki - 26-07-2006 17:45 Czytałem o tym na jednym z serwisów Legii i jestem z tego bardzo zadowolony, gdyż powoli polska liga przybiera lepszych kształtów, ciut lepsze stadiony, rozbudowa innych i w planach są budowy nowych obiektów, zespoły z Orange Ekstraklasa mają również podgrzewaną murawe, będą zmuszane do szkolenia wychowanków i młodzieży, nazwiska na koszulkach itp również uatrakcyjnią lige, bo będzie to wszystko wyglądało bardziej profesionalnie niż dotychczas. Ale najważniejszy jest poziom a ten na razie odbiega od przeciętnego... Lech sie skompromitował w pucharze InterToto, Zagłębie Lubin być moze odpadnie w el. do UEFA Cup, zobaczymy jak dziś LEGIA. - Grzeho - 27-07-2006 12:52 Jutro zaczyna sie na nowy sezon Orange Ekstraklasy.W roli beniaminkow beda wystepowaly oba kluby z Łodzi czyli Widzew i ŁKS, mistrza bedzie bronila stołeczna Legia.Jak myslicie kto zdobedzie Mistrza, kto spadnie, a kto awansuje?? - Valverde - 27-07-2006 12:57 Myślę, żę to zdecydowanie za wcześnie na takie porgnozy, ale jeśli miałbym się o jakiś typ pokusić, to o Mistrzostwo będą walczyć Legioniści i Wiślacy. O Puchary zawalczy Lech, Korona, może Groclin się przebudzi... Wątpię w utrzymanie Górnika Zabrze i Arki, chociaż w tej drugiej drużynie jest duży potencjał. Mogę jedynie mieć nadzieję, że sezon będzie obfitował w dobrą grę i polska piłka będzie rozwijać się w dobrym kierunku. - Pejter - 27-07-2006 15:12 Zashi napisał(a):Lech takze bedzie walczyl o mistrzostwo! Przeciez po polaczeniu z Amika jest bardzo dobra druzyna. Tylko jakoś niewiele zostało z tej Amiki w obecnym Lechu. Raptem kilku zawodników i to też nie wszyscy najlepsi. Dlatego ja również uważam, że Lech nie ma szans na mistrzostwo. - Roy_v_beck - 27-07-2006 15:12 Oglądałem na TTM (twoja telewizja morska) relacje z przygotowań Arki, gdzie bardzo dużo wypowiadał się trener gdynian. Powiedział, że jeśli jego zespół będzie miał udany początek, to stać ich nawet na pierwszą trójkę więc mi tu nie mówić o spadku arkowców. - Seki - 27-07-2006 15:55 Zashi napisał(a):Lech takze bedzie walczyl o mistrzostwo! Przeciez po polaczeniu z Amika jest bardzo dobra druzyna. Lech nie ma ŻADNYCH szans na mistrzostwo Polski, moze conajwyzej powalczyć o trzecią pozycje w lidze, po połączeniu Lecha i Amici z tego co słyszałem w klubie nie ma zbyt dobrej atmosfery, a tak jak pisał ktoś wyzej z drużyny z Wronek nie ma zbyt wielu zawodników w Poznaniu no i ta kompromitacja Lecha w Pucharze InterToto :lol: Z kim oni to odpadli,Macedończykami (?) :shock: Jeżeli miałbym na dzień dzisiejszy wytypować pierwszą trójke to wyglądałoby to tak: LEGIA Warszawa Wisła Kraków Zagłębie Lubin w barażach o utrzymanie Górnik Zabrze spada: ŁKS i Arka Gdynia 8) - Zashi - 27-07-2006 18:01 Bosacki zostaje w Lechu Poznan. Odrzucil wszystkie ofery z zagranicy. To ma swoje plusy oraz minusy. Jesli dobrzy gracze beda zostawac to poziom ligi w gore, ale moga sie slabiej rozwijac i wtedy gorzej dla reprezentacji. Ja bym wolał aby reprezentacja miala lepiej. - Grzeho - 27-07-2006 19:31 A oto moja pierwsza trójka na ten sezon: 1Wisła 2Legia 3Lech baraze:Gornik Zabrze spadaja: Arka i GKS Bełchatow |