Serie A - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Serie A (/showthread.php?tid=255) |
- Valverde - 19-02-2007 15:12 Parma Sampdoria 0 : 1 Lazio Torino 2 : 0 Reggina Atalanta 1 : 1 Livorno Messina 2 : 1 Palermo Chievo 1 : 1 Ascoli Udinese 2 : 2 Catania Fiorentina 0 : 1 Inter Cagliari 1 : 0 Siena Milan 3 : 4 Empoli Roma 1 : 0 Parma przegrywa. Serie B coraz bliżej, jeżeli spadną, będzie brakować niegdyś wielkiej firmy w Serie A. Rossi mógł uratować punkt, ale w samej końcówce jego strzał wspaniale obronił bramkarz Dorii. Szkoda mi Gialloblu... Palermo remisuje, ostatnio słaba forma sycylijskiej drużyny. Udinese nie potrafi wygrać na boisku beznadziejnego Ascoli chociaż prowadzili już 2-0. Fiorentina szczęśliwie wywozi 3 pkt z Catanii, w 87 minucie Luca Toni zadał decydujący cios. Największą niespodzianką jest zwycięstwo Interu, wreszcie się przełamali. Roma przegrywa, to nie wróży dobrze przed meczem w LM. Z kolei Milan po ciekawym meczu pokonał Sienę 3-4 - Ronaldo zdobył 2 bramki - ojciec sukcesu, niewątpliwie. - Pejter - 19-02-2007 16:05 Valverde napisał(a):Największą niespodzianką jest zwycięstwo Interu, wreszcie się przełamali. Przełamali się? Przecież to był ich bodajże 16 zwycięski mecz z rzędu w lidze i pewnie zmierzają po mistrza. Moim zdaniem, już nikt im nie odbierze tytułu. Szkoda Parmy. Kiedyś wielki klub, a teraz taka słaba postawa. Mam nadzieję, że Rossi pomoże im podnieść się z tego bagna. Z tym Interem to taka ironia była... // Valverde - Zashi - 28-02-2007 21:40 Matusiak zadebiutowal! Wprawdzie wszedl dopiero w 70. minucie i nic wielkiego nie pokazał. Jego Palermo zremisowało 0-0 z Milanem. Klub Matusiaka potwierdza jeszcze raz ze jest rewelacja rozgrywek. Po za tym Parma, gdzie jest Rossi na wypozyczeniu, zremisowala na wyjezdzie 0-0 z Ascoli. Klub który lubie - AS Roma - zremisowal na stadionie Chievo z tamtejsza druzyna 2-2. A były juz 2-0 dla gospodarzy po golach Bogdani i Semioli, ale....niezawodny Totti dwie wpakował - Zashi - 13-05-2007 18:51 Matusiak zdobył swoją pierwszą bramkę dla Palermo. Polski napastnik w końcu dostał szansę gry od pierwszej minuty i wykorzystał ją, pokonując bramkarza Ascoli. Matusiak świetnie zaprezentował się w tym tygodniu na treningach, strzelając w jednym z meczów sparingowych aż 6 goli. Jednakże Palermo przegrało wyjazdowy mecz z Ascoli Clacio 2-3. Dla gości bramkę zdobył także Fabio Simplicio; natomiast dla gospodarzy strzelali: Victor Boudianski x 2 i Michele Paolucci. Może teraz Matusiak będzie otrzymywał wiecej szans na gre. W końcu musi grać jeśli chce występować w reprezentacji... - Pejter - 13-05-2007 21:48 Dostał szansę od pierwszej minuty, ale zszedł już w 50... Mało trochę, ale już jest lepiej. Ta sytuacja zaistniała jednak tylko z powodu kontuzji w zespole. Ale liczę na Matusiaka i mam nadzieję, że przebije się do pierwszego składu Palermo. - Wojtek3 - 14-05-2007 06:15 Dwa gole dla AC Parmy w meczu z Fiorentiną strzelił nasz człowiek, Giuseppe Rossi. Najpierw pięknym rajdem z prawej strony pokonał bramakrza Fiony a potem wykorzystał piękne podanie kolegi z druzyny. Jak on do nas nie wróci to będzie błąd Fergusona. Muis mu dać szanse choćby w wakacje na Asi Tournee. Pejter -> Tak jak już pisaliśmy w temacie o Rossim, był to mecz z Messiną, a nie z Fiorentiną. Coś ci się pokićkało :wink: - ziomo - 14-05-2007 07:44 Pejter napisał(a):ale zszedł już w 50 Ale zszedł ponieważ w 20 minucie bramkarz Ascoli zrobił wślizg w kostke Matusiaka i doznał kontuzji mógł grać ale w 50minucie poprosił o zmiane.Na szczęście dla Ascoli ich golkiper końcem buta trafił równiez w piłkę. Cieszy bramka Matusiaka i 2 Giuseppe. - ziomo - 26-06-2007 10:20 Sorry że dwa posty pod sobą ale tamten ostatni był dawno.Spekulację na temat przejścia Davida Trezegueta do nas zostały ucięte,ponieważ przedłużył on kontrakt z Juventusem Turyn do 2011 roku.Dla mnie nawet lepiej bo nie byłem zwolennikiem jego przejścia do nas. - Grzeho - 29-09-2007 20:29 Roma przergala z Intrem, w meczu na szczycie Serie A 1-4. Przełomowym momentem była czerwona kartka dla Giuly'ego, która w pewnym stopniu ustaliła losy spotkania. Strzelcy: Ibrahimovic (kar) 29(Inter), Perrotta 53(Roma), Crespo 57(Inter), Cruz 60(Inter), Cordoba 66(Inter). Za trzy dni Roma zagra na Old Trafford i bedzie podwojnie zmotywowana na mecz z United. Mam nadzieje, ze utrzemy im nosa :wink: - ziomo - 29-09-2007 20:43 Grzeho napisał(a):Roma przergala z Intrem, w meczu na szczycie Serie A 1-4. Kto by sie spodziewał tak wysokiej wygranej Interu?!Równie dobrze 4-1 mogła wygrać Roma.Myślę,że przez tą wysoką porażkę będą mieli słabe morale przed meczem z MU. - WoLaK - 30-09-2007 20:28 Milan znowu remisuje i znowu traci punkty.Tym razem dom starcow Angelottiego zremisowal u siebie z Catania.Zla passa trwa co mnie bardzo cieszy. - zaga92 - 30-09-2007 20:32 WoLaK napisał(a):Milan znowu remisuje i znowu traci punkty. To juz piaty remis Milanu w tym sezonie i powoli traci dystans do liderow, grzebiac sobie szanse na tytul. Juventus remisuje bezbramkowo do przerwy w derbach Turynu. - WoLaK - 01-10-2007 15:32 Kumpel fajny filmik mi przeslal.Dotyczy Juventusu.Normalnie takie galy jak go obejrzalem :shock: <a class="postlink" href="http://youtube.com/watch?v=0ZLj_yQjy4U">http://youtube.com/watch?v=0ZLj_yQjy4U</a> - Skull - 11-11-2007 21:17 Dzisiaj we Włoszech miała miejsce tragedia,zginął Kibic Lazio ,zostal zastrzelony przez Policjanta. W całym kraju zamieszki,mecze zostały opoznione a niektore przełożone... http://sport.onet.pl/0,1248705,1639099,wiadomosc.html - WoLaK - 11-11-2007 21:20 No niestety to niepierwsza taka tragedia we Wloszech w ostatnich czasach.Podobno kibice Lazio zostali zaatakowani kolo restauracji w jakims miasteczku przez kibicow Juve,ktorzy jechali na mecz. Kolega,ktory kibicuje Interowi powiedzial mi,ze na mecz Inetr-Lazio wybrala sie grupa kibicow z Polski.No niestety trafili strasznie pechowo... |