![]() |
Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=282) |
- Danny93 - 19-06-2008 13:23 Kuba_^^ napisał(a):Obraniak, ostatnio mówiło się coś o Hernanim z Kielc, później będzie chciał Edi, potem Choto itd. Przeraża mnie trochę ta sytuacja, lecz mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, nie chcę narodowej kadry, która nie składa się z Polaków. Obraniak chcę grać w naszej reprezentacji ponieważ ma polskie korzenie,to zupełnie inna sytuacja niż z Rogerem czy Olisadebe :wink: - Kuba_^^ - 19-06-2008 13:35 No niby ma te polskie korzenie, ale takim prawdziwym Polakiem z krwi i kości to on nie jest, a o to mi głównie chodziło. - Pejter - 19-06-2008 18:03 Sorry, ale ja wolę 10 Obraniaków w kadrze niż jednego Rogera czy Olisadebe :wink: - Stojkovic - 20-06-2008 11:16 Pejter napisał(a):Sorry, ale ja wolę 10 Obraniaków w kadrze niż jednego Rogera czy Olisadebe"Zadziora" ty pamiętaj, że Roger wypadł chyba najlepiej z wszystkich graczy w Polu w naszej reprezentacji. Rozważmy taką sytuację. Jesteś selekcjonerem kadry i masz do obsadzenia te 23 miejsca na Euro. Masz już p0ełen skład 22 osobowy i na to jedno miejsce ostatnie kandyduje Rasiak i Roger. Kogo weźmiesz Rasiaka (bo jest Polakiem z krwi i kości) czy Rogera (naturalizowanego Polaka który umie grać w piłkę)? - WoLaK - 20-06-2008 11:17 Panowie,maestro strikes back ! Klikasz na własną odpowiedzialność Mariusz Walter ![]() A tutaj reformatorzy Link Niestety w jakimś wywiadzie czytałem,że Listkiewicz na swojego zastępcę widziałby Pana Lato.Mam nadzieję,że tylko on jedyny ma taki pomysł w głowie. Faktycznie jak Beenhakker mógł nie słuchać ich rad ? Ostatnio Kołtun się nawet żalił,że Leo nie stosował się do rad komentatorów :lol: :lol: :lol: - Stojkovic - 20-06-2008 11:21 WoLaK napisał(a):Panowie,maestro strikes back !Extasy :lol: Ech te panienki z Katowic :lol: - Danny93 - 20-06-2008 13:40 Mnie najbardziej rozwaliły te panienki z Katowic :lol: - Pejter - 20-06-2008 14:03 Stojko - nie o to chodzi, bo ja jakimś wielkim przeciwnikiem Rogera nie jestem. Owszem, wolałbym, żeby w reprezentacji grali sami Polacy, ale obywatelstwo i powołanie Rogera nie wzbudza we mnie aż takiego oburzenia jakie tu co poniektórzy wyrażali :wink: Obraniak po prostu jest dla mnie Polakiem. Wielu ma pretensje o brak działań w sprawie Podolskiego czy Klose, a tutaj widzę jakieś nieprzychylne postawy co do Obraniaka, czy jemu podobnych. To nie jest żadna naturalizacja jak w przypadku Rogera czy Olisadebe. Ma polskie korzenie, więc gra w reprezentacji Polski nie powinna wzbudzać żadnych kontrowersji. A grę Rogera na Euro doceniam - nasz drugi zawodnik po Borucu, ale to tutaj akurat nie ma żadnego znaczenia. - Stojkovic - 20-06-2008 14:52 Pejter napisał(a):Obraniak po prostu jest dla mnie Polakiem. Wielu ma pretensje o brak działań w sprawie Podolskiego czy Klose, a tutaj widzę jakieś nieprzychylne postawy co do Obraniaka, czy jemu podobnych. To nie jest żadna naturalizacja jak w przypadku Rogera czy Olisadebe. Ma polskie korzenie, więc gra w reprezentacji Polski nie powinna wzbudzać żadnych kontrowersji. Ja nie wiem czemu taka ksenofobia panuje jezeli chodzi o reprezentację. Przecież starania się o obywatelstwo nie gwarantują powołania, a im więcej chętnych tym lepszy poziom. A czy ktoś chce czy nie, to Olisadebe odwalił dobrą robotę w eliminacjach do Korei. Roger pokazał się dobrze w Austrii. Obraniak niech się pokaże w eliminacjach do MŚ w RPA. Co w tym złego? Przecież nikogo na siłę nie naturalizuje nikt, każdy musi z własnej woli. Zresztą jak narazie, to dawanie obywatelstwa polskiego przyniosło same korezyści dla naszej reprezentacji. - Anonim - 20-06-2008 18:12 Dużej róznicy nie ma w Rogerze i Obraniaku poniewaz Francuz nie mówi wogóle po polsku,nie ma naszego obywatelstwa,a ze nie ma szans na swoja narodowa to dla promocji wpadł na pomysł Polski z której pochodzi jego dziadek...czyli identyczna sytuacja jak z Andym Johnsonem(jego polski dziadek zmienił swoje prawdziwe nazwisko na angielskie aby byc łatwiej akceptowanym w nowym kraju) który nagle bardzo "pokochał" Polske gdy chciał jeszcze bardziej sie wypromowac bedac reprezentantem jakiegos kraju,a gdy tylko dostał powołanie od Anglików to momentalnie temat znikna i jest dzis angielskim piłkarzem Angielkiej reprezentacji. - Maciek - 21-06-2008 11:51 Obraniak jest w większym stopniu Polakiem niż Roger i niektórzy tutaj wypowiadający się więc ja nie rozumiem w ogóle jakichkolwiek wątpliwości w jego kwestii... Jak jest wystarczająco dobry i w wystarczającym stopniu patriotą faktycznie, to niech gra ku chwale naszej ojczyzny ![]() - Stojkovic - 21-06-2008 12:38 Maciek napisał(a):niż Roger i niektórzy tutaj wypowiadający sięHmmmmm ciekawe kogo masz na myśli... - Maciek - 21-06-2008 12:42 <a class="postlink" href="http://www.przyslowia.malutki.pl/przyslowie_1762.html">http://www.przyslowia.malutki.pl/przyslowie_1762.html</a> A co? - Anonim - 21-06-2008 18:49 Jakim kurwa patriota?...takim samym jak Andrew Jonhson i nic wiecej. - Stojkovic - 24-06-2008 09:30 Dorwałem dzisiaj wywiad z Borucem, wyśmienity :lol: Cytat:Jak było z karnym? |