![]() |
Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? (/showthread.php?tid=19) |
Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - diabeł1878 - 26-02-2008 16:26 W tej chwili mamy znakomicie grających napastników i uważam, że nie potrzeba nam więcej, bo i tak grzaliby ławę. Jednak jeżeli Sir Alex Ferguson uważa, że musi jakiegoś kupić to trzeba to zrobić. Po odejściu Sahy może być to konieczne. ![]() Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - radzio - 29-02-2008 09:38 mufc.pl napisał(a):Jeżeli sir Alex Ferguson nadal liczy się ze zdaniem swoich piłkarzy tak bardzo, jak wtedy, gdy namawiali go oni do sprowadzenia na Old Trafford Cristiano Ronaldo, to już latem do Manchesteru United może zawitać Karim Benzema - sugerują brytyjscy dziennikarze.No, no zapowiada się ciekawie, Roo, Tevez, Saha, Benzema... taki atak to chyba spełnienie marzeń Fergiego ![]() Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - Luki - 29-02-2008 20:29 radzio napisał(a):No i ten Benzema jak dla mnie może być nowym Cantoną :oops:Potencjał porównywalny z Ericiem, tylko pytanie, czy młody Francuz go odpowiednio wykorzysta. Ja myślę, że zrobi z niego użytek (a właściwie już zrobił ![]() Co do porównania z Cantoną, to czytałem, że Benzema jest z natury dość nieśmiały i spokojny więc raczej przeciwieństwo Erica ![]() Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - radzio - 29-02-2008 20:42 Luki napisał(a):radzio napisał(a):No i ten Benzema jak dla mnie może być nowym Cantoną :oops:Potencjał porównywalny z Ericiem, tylko pytanie, czy młody Francuz go odpowiednio wykorzysta. Ja myślę, że zrobi z niego użytek (a właściwie już zrobił Hehe kombinacja charakteru + umiejętności Erica jest unikalna, wątpię aby szybko pojawił się ktoś mógłby być taki jak on, ale jeśli chodzi o rodzaj gry to Benzema może być naprawdę całkiem podobny, to że jest spokojny imo przemawia za nim bo jednak Cantona i jego Kung-Fu ![]() W każdym razie chętnie widziałbym go w United, byłoby ciekawie. Wtedy jeszcze ino prawy obrońca i niech inni srają w gacie przed meczami z Manchesterem ![]() Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - MU_fan - 01-03-2008 11:07 radzio napisał(a):wątpię aby szybko pojawił się ktoś mógłby być taki jak on Niekoniecznie. Benzema jest w tym wieku, że mógł się wychować na grze Cantony, który mógł mu po prostu imponować, lecz głównie sportową walką. Miło by było zobaczyć kogoś takiego ponownie w United. Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - bartez - 01-03-2008 11:44 Mało możliwy jest taki transfer, trener Lyonu chce ogromną kasę za taki talent i wątpię abyśmy go kupili w lecie, a podsumowując jego wypowiedzi to nie wydaje mi się żeby chciał przechodzić do Premiership, zdecydowanie bardziej wolałby grać dalej w Lyonie, bądź w lidze hiszpańskiej/włoskiej. Chyba że Alex i Gil zdecydują się na ten transfer, tylko trzeba uzbierać sporą sumę i jeszcze potrzebny do tego jest upór, tak jak było z Owenem. Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - paolo - 02-03-2008 12:32 mufc.pl napisał(a):Jeden z najbardziej utalentowanych napastników w Europie, Karim Benzema, przyznał, że już niedługo może opuścić drużynę Olympique Lyon, jednak od razu zaznaczył, że nie chce przenosić się do Manchesteru United. Hmm... myślę, że jeśli Alex Ferguson naprawdę chciałby go sprowadzić, nie byłoby większych problemów. Jest porównywany do Henry'ego, więc niech idzie do Anglii, tu Thierry przeżył najlepsze momenty kariery. Teraz w Hiszpanii trudno mu się odnaleźć... No ale jeśli nie uda się go ściągnąć, to liczymy na talent Manucho albo juniorów. Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - MU_fan - 02-03-2008 14:22 Stefan1555 napisał(a):Mało możliwy jest taki transfer, trener Lyonu chce ogromną kasę za taki talent i wątpię abyśmy go kupili w lecie, a podsumowując jego wypowiedzi to nie wydaje mi się żeby chciał przechodzić do Premiership, zdecydowanie bardziej wolałby grać dalej w Lyonie, bądź w lidze hiszpańskiej/włoskiej. Chyba że Alex i Gil zdecydują się na ten transfer, tylko trzeba uzbierać sporą sumę i jeszcze potrzebny do tego jest upór, tak jak było z Owenem. Wiesz trener oraz dyrektor francuskiego klubu wiedzą co robią podbijając cenę za zawodnika. Wiedzą, że zainteresowanie tym graczem jest duże, więc mogą dać wyższą cenę zaporową mimo że są świadomi, iż więcej niż 25 milionów za niego nie dostaną, potencjalny nowy pracodawca zapłaci już te wspomniane 25 milnionów, ponieważ negocjacje ze strony Lyonu zaczną się zapewne od 35-40 milionów. A co do samego zdania Bemzemy to przypomina mi się historia z Frankiem Ribery'm, który zdanie odnośnie swojej przyszłości zmieniał częściej niż skarpetki, jestem pewien, zę z ust młodego Francuza jeszcze nie raz usłyszymy, że chciałby grać w United. Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - radzio - 03-03-2008 09:23 Cytat:Sir Alex Ferguson odpowiedział na zarzuty Jean-Michela Aulasa, który kilka dni temu stwierdził, że wypowiedzi Szkota działają destabilizująco na drużynę Olympique Lyon. Prezesowi francuskiego zespołu nie podobało się to, że przed spotkaniem w Lidze Mistrzów menedżer Manchesteru United pochlebnie wypowiadał się o Karimie Benzemie. Heh no to Fergie znowu tajemniczny, znowu znając życie znajdzie piłkarza, o którym świat nie słyszał i mam nadzieję, że zrobi karierę. A tak na serio to ciekawe co Fergie knuje. Może MANUcho wystarczy i jednak celuje w prawego obrońcę... Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - sebos_krk - 03-03-2008 20:03 Cytat:Manchester United wraca do zainteresowania snajperem Ajaksu Amsterdam Klaas-Janem Huntelaarem. Według 'The People' Anglicy są w stanie za niego wyłożyć 20 mln euro i dodać dwóch młodych piłkarzy (najprawdopodobniej będą to Dong Fangzhuo i Danny Welbeck).Jak nie Benzema to Hunti. Tylko po co się pozbywać utalentowanego Welbecka? Jak na razie to tylko spekulacje. Żadnych ruchów przed końcem sezonu nie będzie. Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - Lucas - 05-03-2008 11:33 sebos_krk napisał(a):Tylko po co się pozbywać utalentowanego Welbecka?Czy jest utalentowany się okaże ![]() ![]() ![]() Co do kolejnego napastnika, to jest to ciężka sprawa. Duet podstawowych jest niepodważalny. Ale jednak potrzeba nam rezerwowego, który da odpocząć wyżej wymienionej dwójce. Takim na razie jest Saha (dopóki nie będzie kontuzjowany) i takim mam nadzieję będzie Manucho. Idealny na zmęczonych rywali, podskoczy lekko, wsadzi głowę tam, gdzie Ronaldo nogi by nie wsadził i nawbija kilka brameczek. Natomiast prócz Karima nie widzę innej alternatywy. Janek to nie to nie Rudgerus, żeby kupować go za wszelką cenę. Ale znając Fergiego, kupi mniej znanego Amauriego, zaoszczędzi 20 kawałków, z których część pójdzie na prawo nożnego Evrę i po kłopocie. Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - sebos_krk - 07-03-2008 22:03 fan_dabus napisał(a):guly<niesforny> To wytłumacz co on ma takiego w sobie, że jest nam potrzebny? Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - paolo - 08-03-2008 11:30 mufc.pl napisał(a):Młoda gwiazda Atletico Madryt, Sergio Aguero, znakomicie spisuje się w lidze hiszpańskiej i już jest uznwany za jednego z najlepszych napastników grających na Półwyspie Iberyjskim. Tymczasem agent Argentyńczyka, przyznał w wywiadzie, że jego klient chętnie rozważyłby oferty z innych klubów europejskich, w tym z Manchesteru United. Młody talent na ławkę? Czemu nie... Nani za Giggsa wypalił więc może i on za Rooneya/Teveza także będzie dobry. Berbatov/Benzema na pewno chcieliby występować w pierwszym składzie, dlatego musielibyśmy grać systemem 4-3-3 co nie jest najlepszą ideą. Poza tym Carlitoss za 4-5 sezonów chce wrócić do Argentyny... Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - bartez - 08-03-2008 11:48 Tylko że ten "młody talent" kosztuje około 30 milionów euro... Ewentualnie mógłby być on zastępcą/następcą Teveza, który jak paolo powiedział będzie chciał wrócić do ojczyzny. Plusem jest to że wyraził chęć gry dla United, dziwi mnie że nie chce on do CFC, bo przeważnie każdy chciał grać dla nich ( ze względu na hajs ). To jest dobre zdanie Cytat:"Chelsea nie ma wystarczająco znaczącej historii i przeprowadzka do Londynu nie interesuje Sergio." Re: Czy potrzebny nam kolejny napastnik? - sebos_krk - 08-03-2008 11:55 Stefan1555 napisał(a):Plusem jest to że wyraził chęć gry dla United, dziwi mnie że nie chce on do CFCW każdej chwili to zdanie może zmienić i obrócić o 180 stopni. paolo napisał(a):Młody talent na ławkę?Jakoś mi się nie widzi, aby chciał przechodzić gdzieś, gdzie siedziałby na ławie. Jest jego osobą na tyle duże zainteresowanie, że w kilku zespołach może liczyć na grę w pierwszym składzie. |