Cristiano Ronaldo - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Cristiano Ronaldo (/showthread.php?tid=43) |
Re: Cristiano Ronaldo - radzio - 28-02-2008 18:46 agataXnelly napisał(a):Właśnie! Cris Nigdzie Się Nie Wybiera! Zostaje w Manchester United! A Jego Mama Chciałaby Aby Przeszedł Do Realu! Nawet On Powiedział Że Chciałby Zagrać w Lidze Hiszpańskiej... Ale i Tak Nie Odejdzie Od Nas!Odnośnie jego mamy to to przecież plotki tyle w tym prawdy co w słowach polityków ;], Ronaldo kiedyś odejdzie, ale wątpię, aby nastąpiło to w przeciągu następnych 2 - 3 lat. Re: Cristiano Ronaldo - Miko - 06-03-2008 17:35 mufc.pl napisał(a):Legenda Manchesteru United, Paddy Crerand, chwali Cristiano Ronaldo po tym, jak Portugalczyk zdobył swoją 30. bramkę w sezonie. Jubileuszowe trafienie padło we wtorkowym meczu Ligi Mistrzów przeciwko Olympique Lyon i dało awans "Czerwonym Diabłom" do ćwierćfinału europejskich rozgrywek. Świetny sezon, oczywiście można powiedzieć, że United poradzi sobie bez Crisa ale wyniki jego mówią same za siebie Zobaczymy co pokaże w meczach z silniejszym rywalem w CL, oby nie było tak jak z Milanem... Re: Cristiano Ronaldo - Lukas - 06-03-2008 20:06 Miko napisał(a):Świetny sezon, oczywiście można powiedzieć, że United poradzi sobie bez Crisa ale wyniki jego mówią same za siebieBez Crisa też sobie radzimy, ale jego siła rażenia jest ogromna :shock: W meczach z silniejszymi mam nadzieję że wreszcie pokaże 100% swoich możliwości, bo nie oszukujmy się- Ronaldo w meczach z silniejszymi jakoś tak przygasa... :/ Re: Cristiano Ronaldo - paolo - 11-03-2008 15:10 mufc.pl napisał(a):Gwiazda Manchesteru United, Cristiano Ronaldo, rywalizuje o "Złoty But" - nagrodę przyznawaną dla najlepszego strzelca w Europie. Portugalczyk w tej chwili prowadzi w kwalifikacji zawodników, którzy mają szansę sięgnąć po to prestiżowe wyróżnienie. Tak się zastanawiam, może rozejrzeć się za tymi bramkostrzelnymi mało popularnymi zawodnikami, których tu widzimy: Helstad, Borriello, Griffths. Tylko nie za bardzo wiem w jakim są wieku. Oczywiście gratuluję Cristiano, ale musi uważać na snajpera Sevilli i Klaasa Jana. Re: Cristiano Ronaldo - sebos_krk - 11-03-2008 15:17 paolo napisał(a):Tylko nie za bardzo wiem w jakim są wieku.Borriello- 26 lat, Griffths- 28 lat, Helstad- 31 lat. Więc do młodzieniaszków nie należą. Re: Cristiano Ronaldo - kiciarski - 16-03-2008 17:33 W chwili obecnej Cristiano Ronaldo ma już 22 bramki Jeżeli chodzi o rywalizację w lidze o "złotego buta" dogania go Fernando Torres, który ma 20 gole a za nimi Emanuel Adebayor z 19 trafieniami. Fajnie, niech Cris rywalizuje o złotego buta w lidze i europie ... jest na dobrej drodze aby zdobyć te dwa ... W Lidze Mistrzów także dobrze mu idzie, ma 6 trafień, podobnie jak Lionel Messi. Sądzę, że jest to jego najlepszy sezon w życiu ... nie uważam, żeby miał jeszcze lepszy chociaż nie wiem gra kapitalnie ... taki wyczyn, chodzi mi tu o bramki, trudno będzie mu powtórzyć ale powo Re: Cristiano Ronaldo - paolo - 20-03-2008 13:01 Cytat:1. C. Ronaldo 33 C.Ronaldo pobił rekord Besta! I pewnie do końca sezonu wysoko zawiesi poprzeczkę. PS. Brown ma najwięcej występów. Re: Cristiano Ronaldo - sebos_krk - 20-03-2008 14:17 paolo napisał(a):C.Ronaldo pobił rekord Besta! I pewnie do końca sezonu wysoko zawiesi poprzeczkę.Ile mu brakuje do rekordu wrzechczasów United? paolo napisał(a):PS. Brown ma najwięcej występów.To byłaby dopiero trudna zagadka. Piłkarz, który w United nie ma wcale takiego pewnego miejsca w składzie, ma najwięcej występów w sezonie. Chyba Wes nie ma co narzekać na swoją sytuację na Old Trafford. Re: Cristiano Ronaldo - Lukas - 20-03-2008 16:01 paolo napisał(a):Cytat:1. C. Ronaldo 33 Pamiętam jak Ronaldo mówił że rok 2008 będzie jego rokiem i rzeczywiście jest-mnóstw bramek, wspaniała gra i nietuzinkowe zagrania-cały Ronaldo w tym sezonie Dodatkowo opaska kapitana w meczu z Boltonem mogła go również bardzo ucieszyć Pobić rekord Besta- to nie lada wyczyn :o Tylko chylić czoło przed nim Re: Cristiano Ronaldo - Lukas - 26-03-2008 11:45 Ale co jak co w meczu z L'poolem nie zagrał tak jak nas do tego przyzwyczaił. Coś chyba w tym jest że w meczach z "wielkimi" drużynami jakoś przygasa- nie ma chyba tej pewności siebie,brakuje nietuzinkowych zagrań i w ogóle jakoś tak gorzej mu idzie :/ Musi coś z tym zrobić Re: Cristiano Ronaldo - ring0 - 26-03-2008 14:39 Dobrze że napisałeś wielką w cudzysłowie bo liverpool się aktualnie do takich nie zalicza. A że Ronaldo nie radzi sobie tak jak w meczach z teoretycznie dobrymi drużynami, to wg mnie wynika z dwóch zasadniczych czynników. Pierwszym jest niewątpliwie psychika, bo z nią to zawsze u niego było krucho. Dwa, że siłą rzeczy takiego piłkarza jak Cris trzeba pilnować zdecydowanie bardziej niż jakiegoś przeciętniaka. W tym jest pies pogrzebany. Re: Cristiano Ronaldo - Olis - 26-03-2008 15:48 Zgadzam się z ring0. Psychika, to najwżniejsza rzecz nad jaką musi Cris popracować. Technicznie jest wyszkolony niemal perfekcyjnie. Ale jak przyjdzie mu zagrać z "wielką w cudzysłowie" drużyną, która wysyła na niego przy każdym dotknięciu piłki pięciu swoich graczy, trochę podupada i nie jest tak pewny siebie, jak np. w meczu z 5-6 czy 10 drużyną ligi. Chociaż też nie można powiedzieć, że gra zupełnie beznadziejnie, ma parę świetnych zagrań. Jeszcze sobie z tym poradzi, wydaje mi się, że on sam jest tego świadomy. Re: Cristiano Ronaldo - sebos_krk - 26-03-2008 16:38 ring0 napisał(a):Dwa, że siłą rzeczy takiego piłkarza jak Cris trzeba pilnować zdecydowanie bardziej niż jakiegoś przeciętniaka. W tym jest pies pogrzebany.Czyli w Portsmouth, Aston Villi czy w innych przeciętniakach brakuje piłkarzy do pokrycia Ronaldo? Nie. Tylko zobacz jak wyglądają spotkania w wielkimi rywalami. Wiele jest podporządkowane taktyce, byle nie stracić gola. Takie piłkarskie szachy. I tu Ronaldo nie ma już tyle swobody w grze. Tu nie wychodzimy i od początku nie atakujemy, żeby jak najszybciej załatwić trzy punkty. Z tym, że się blokuje w takich pojedynkach oczywiście się zgodzę, bo coś w tym musi być. Re: Cristiano Ronaldo - paolo - 02-04-2008 18:50 mufc.pl napisał(a):Piłkarz AS Romy, David Pizarro, po przegranym spotkaniu z Manchesterem United 2:0 w wywiadzie pomeczowym przyznał, że zemści się na Cristiano Ronaldo w rewanżu i nazwał Portugalczyka zarozumiałą gwiazdą. Według mnie ta wypowiedź nie jest godna ćwierćfinalisty. Ja z niej wnioskuję, że Rzymianie przyjeżdżają na Old Trafford tylko po to, aby wyeliminować z gry któregoś z zawodników Man Utd. Zarozumiała gwiazda? To szkoda, że go lepiej nie pilnowaliście Re: Cristiano Ronaldo - Miko - 02-04-2008 20:16 Ronaldo ma fantastyczne umiejętności i to wykorzystuje. Chociaż wiadomo nie od dziś, że niektórych już denerwują te triki, które wręcz ich ośmieszają ! |