Orange Ekstraklasa - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Orange Ekstraklasa (/showthread.php?tid=249) |
- Zashi - 05-08-2006 14:11 Petrescu (pis.) postepuje troche jak Benitez. Sciaga pupilkow, z czego byc moze niektorzy nie umieja grac. Ale dla mnie to dobrze - kibicuje Lechowi. Dzisiaj trener Lecha - Smuda - wraca na stare smieci, ale w innej roli Ciekawe kto wygra. Licze na Kolejorza - Ramone - 05-08-2006 14:30 Zashi napisał(a):Petrescu (pis.) postepuje troche jak Benitez. Sciaga pupilkow, z czego byc moze niektorzy nie umieja grac. Ale dla mnie to dobrze - kibicuje Lechowi.Zdziwię się jak Lesiu nie wygra.Zagłębie ostatnio ma spory kryzys,choć bramkowy remis też może paść.MNie martwi postawa Wisły.Wszystko wskazuje na to ,że ośmieszą się w purcharze UEFA.Zamiast sprowadzać rumunów trzeba było dokonać 1-2 porządnych transferów do napadu,a nie teraz płakać ,że kontuzje. - Zashi - 05-08-2006 21:27 Ciekawa, ale nudna zarazem moim zdaniem kolejka: dotychcasowe wyniki: Cracovia 1-0 Odra Groclin 1-1 Legia GKS Bełchatów 1-0 Widzew ŁKS Łódź 0-0 Łeczna G. Zabrze 0-3 Pogon Arka 0-0 Wisła K. Zagłebie 0-0 Lech Cos malo gramek. Tylko mecz w zabrzu byl pewnie jako taki. Czeka nas jeszcze jeden mecz w niedziele: Korona - Wisła Płock - Kuba_^^ - 05-08-2006 21:39 Zashi napisał(a):ŁKS Łódź 0-0 Łeczna Miałem nadzieję, że po tym jak ŁKS wygrał bez problemów z Pogonią z Łęczną zaprezentują się podobnie. Niestety zdołali tylko zremisować i to bez bramkowo. Spotkanie nie miałem nigdzie przyjemności oglądać, zobaczę jutro czy Łódzki KS chociaż pozostawił po sobie dobre wrażenie. - Valverde - 05-08-2006 21:49 Ależ nudna kolejka :? Po dobrym starcie ligi, teraz powrót do normy. Legia fatalnie, Szachtar ma prostą drogę do bram LM. Słabo ŁKS, dziwne, że rozgromili 4-0 Pogoń, a teraz nie mogli pokonać prezentującej ten sam poziom Łęcznej. W Krakowie zapewne nudny mecz, o czym świadczy wynik. W Lubinie pewnie też, bo Zagłębie jest w dołku, a Lech nie jest zgrany ze sobą. Wynik tylko to pieczętuje. Liczę na dobry mecz jutro, może Korona i Wisła pokażą się z lepszej strony, niż wczorajsi i dzisiejsi ligowcy. Edit: No to się chłopaki nastrzelały. 0-0 po średnim meczu - nie było źle, ale zabrakło bramek. Dziś było widać, że jednak brakuje kogoś, kto strzelałby gole dla Korony, bo przesunięcie Bonina do przodu to nie jest dobre wyjście. - Valverde - 11-08-2006 21:36 Niedawno skończyły się derby Łodzi. Ku mojej radości, RTS ograł ŁKS 2-1 po ciekawym i twardym meczu. Pierwsza połowa to dominacja młodych, ambitnych Widzewiaków. Koncertowo w środku pola, dobrze wspomagali ich napastnicy. Już na samym początku seria rzutów rożnych dla Widzewa, aż w końcu Tychowski głową trafił do siatki. Ataki Widzewa nie ustawały, a ŁKS bazował głównie na podaniach do Kmiecika, który próbował strzelać z daleka. Jeden z ataków RTSu przyniósł drugą bramkę - Bogunovic strzałem tuż przy słupku uradował komplet widzów na stadionie. Wydawało się, że Widzew w pełni kontroluje boiskowe wydarzenia..nic bardziej mylnego. W ostatnich 2-3 minutach ich myłsi były już w szatni, a ŁKS po ładnej akcji, wrzutce Kolendowicza zdobył gola, którego autorem był Madej. W drugiej połowie sytuacja obróciła się o 180 stopni, to Łódzki KS przejął inicjatywę, a gospodarze z każdą minutą opadali z sił. Udało im się uchronić bramki przed najgroźniejszymi atakami gości, którzy w końcówce również nie wytrzymywali kondycyjnie. Na ostatnie 15 minut na boisku pojawił się bożyszcze widzewskiej publiczności, Bartek Grzelak. Wprowadził on spokój do drużyny, kilka mądrych, dojrzałych zagrań z jego strony - czyli to, czego brakowało większości z graczy Widzewa. Ostatecznie RTS dowiózł prowadzenie do końca. OLE OLE! WIDZEW OLE! - Zashi - 13-08-2006 20:47 Ciekawa kolejka. Moim zdaniem najlepsze mecze to: Korona 2-2 Lech Lechici ladnie odrobili strate 2 bramek. Widac ze maja serce do gry. Bravo! Legia 1-2 Bełchatów Ciekawie sie robi w warszawskiej druzynie. Wygrana, remis i porazka w tym sezonie. Gdzie ta silna Legia? Belchatow jako jedyny ma wygrane wszystkie mecze. Zagłebie Lubin 4-3 Cracovia Grad bramek doslownie. 7 bramek to tyle ile padlo w poprzedniej kolejce. Oby tak dalej! - Zashi - 18-08-2006 22:53 Dzisiaj pierwszy mecz nowej kolejki: Gornik Zabrze 0-0 Widzew Lodz Nic dodac nic ujac - dlaczego brak bramek? Mam nadzieje ze ta kolejka nie bedzie bezbramkowa, bo jutro jade na mecz Lech - Cracovia. Z moim skromnych obliczen wynika (czyt. chcialbym tak) 5-4 dla Lecha po dramatycznej walce. Ale kazdym innym wynikiem na korzysc Kolejorza niepogardze - Valverde - 19-08-2006 22:29 Oj Widzewek trochę zawiódł. Obiecujący początek, potem porażka z, jak się okazuje, liderem ligi, wygrane derby a teraz remis z pewnym spadkowiczem. Brak stabilizacji, jednak z czasem Probierz powinien odpowiednio poukładać tą drużynę. Tyle o wczoraj, dziś rozegrano 5 spotkań 4 kolejki OE. Pierwszy, chyba najgorszy mecz dzisiaj - Łęczna - Arka. Minimalne zwycięstwo Łęcznej. Kubica w 57 minucie i to tyle. Ahh, po co taka wieś jak Łęczna w lidze. Nie dość, że nic nie wnosi do ligi, to jeszcze zaniża frekwencję. Lider, BOT Bełchatów, podejmował Wodzisław. Spodziewałem się zwycęstwa GKSu, ale nie w takich rozmiarach. Bełchatów jest na pełnym gazie, wygrywa, co popadnie. Ujek, Matusiak, Popek, Strąk i Garguła dla BOTu, honorowe trafienie dla Odry zaliczył Chmiest. W Płocku pierwsze zwycięstwo odnisła tamtejsza Wisła. Pokonała wielką (:lol Pogoń 2-1. Gole Doska, Michalka i Danilo dla Pogoni. W składzie Szczecinian aż trzech Polaków :? Przy alei Unii ŁKS podejmował Legię. Legia w dołku i z dziurą w obornie przystąpi do meczu z Szachtarem... Jędrzejczyk, Surma i Balde to zestaw obrońców, który Wdowiec przygotował na ŁKS. Imo Surma zagrał lepiej, niż ten cały Hugo - zdecydowanie nietrafiony transfer. Łódzki KS wygrał 2-1, mimo wszystko niespodzianka, bo jednak Legii, chciażby za nazwę, olać nie można. Samobój Hajty, chwilę po rozpoczęciu drugiej połowy Arifovic wyrównał i Niżnik z karnego dołożył 2 gola dla ŁKS. Podsumowując ten mecz można stwierdzić, że Szachtar już jest w LM. Na deser zostawiłem Leszka i Cracovię. Kolejny n i e s a m o w i t y mecz Lecha. Jeszcze w pierwszej połowie Kucharski walnął swojaka, w drugiej połowie Moskała i Pawlusiński i jest 0-3. A Leszek, jak to Leszek dopiero się obudził i w przeciągu 10 minut zrobiło się 3-3 :lol: Bąk, Wachowicz i Wasilewski. Mogło się wydawać, że Poznaniacy jeszcze strzelą 4 gola, a tymczasem Giza zapewnił Cracovii zwycięstwo w ostatniej minucie. 3-2 z Płockiem, 2-2 z Koroną, 3-4 z Cracovią i 3-4 z Lubinem. Teoretycznie dobra obrona Poznania, a Lech stracił już 12 goli... Oj, co by się działo, gdyby Lech nie przesypiał pierwszych połów... - Farmer16 - 20-08-2006 09:34 Bełchatowianie widać rozkręcili się. 4 mecze Orange Ekstraklasy i obecnie 4 zwycięstwa. Na dodtake zdołali pokonać Legie Warszawe. . Ładne spotkoanie także mozna było obejrzeć w Poznaniu gdzie niestety Poznaniacy polegli Cracovi 3-4. Legia ciągle bez formy tym razem przgerali 2-1 z łódzkim ŁKS i jak tak dalej będą grać to mistrzostwo szybko może im prysnąć. Górnik wywalczył remis z Widzewem bo dość dobrym spotkaniu. Mieli wiele okazji których jednak nie wykorzystali. :roll: Górnik łęczna zdołała pokonać Arke Gdynia która jeszcze w tym sezonie nawet bramki nie strzeliła :roll: Wisła pokonała Pogoń 2-1. To tyle z lepszych spotka n, praktycznie wszystkich :wink: Dzisiaj fajne spotkanie pomiędzy Wisła Kraków a Koroną Kielce :wink: Cytat:Oj Widzewek trochę zawiódł. Obiecujący początek, potem porażka z, jak się okazuje, liderem ligi, wygrane derby a teraz remis z pewnym spadkowiczem.Ja bym tak łatwo górnika nie skreślał. Są obecnie w OE gorsze od nich drużyny. Obecnie zajmują 11 miejsce w tabeli, zagrali dobre mecz z Widzewem. Zobaczymy ja jednak jako mieszkaniec Śląska chce by każda drużyna zdołała się utrzymać. - Zashi - 20-08-2006 11:31 J***ć PZPN! Maly, gruby i lysy sprzedawczyk na lini pokazal spalonego ktorego nie bylo!! Padl wtedy gol na 4-3 dla Lecha. Byla to 89' minuta! A wiec dla mnie Lech wygral 4-3. LECH, LECH - KOLEJORZ! Braki dla Cracovi padly raczej nie z ich dobrej gry, a z bledow Lecha. Za to braki Kolejorza to inna sprawa. Sam sobie je wypracowal. Dziekuje chlopaki, ladny mecz. - Kuba_^^ - 20-08-2006 13:46 Bardzo cieszę sie z wygranej ŁKS-u, zwłaszcza z takim zespołem jakim jest Legia. Liczyłem w tym meczu na remis, ponieważ ostatnio Warszawiacy nie radzą sobie najlepiej. 3 punkty bardzo mnie zaskoczyły, oczywiście pozytywnie. - Valverde - 22-08-2006 16:11 Cytat:Pomocnik Zagłębia odchodzi do TurcjiSzok... Taki utalentowany gracz, z reprezentacyjnymi aspiracjami jedzie do jakiegoś tureckiego słabeusza, w którym pewnie i tak będzie grzać ławę. Szkoda, że Maciek podjął taką decyzję. - Seki - 18-09-2006 08:41 Legia zagrała wczoraj w końcu naprawde dobre spotkanie i rozgromiła Wisłe Płock aż 5:0! takiego meczu oczekiwalismy od mistrza Polski, mam ogromną nadzieje, że od tego spotkania Legioniści wrócą do swojej optymalnej formy z poprzedniego sezonu Najwazniejszy będzie wyjazdowy mecz we Wiedniu z Austrią, jeżeli zgaramy tak jak wczoraj jestesmy w stanie tam wygrać albo przynajmniej zremisować 2:2. 8) Bramki dla Legii we wczorajsyzm meczu strzelali: Elton, Janczyk, Roger, Radović, Kiełbowicz, niestety rzutu akrnego w ostatniej minucie nie wykorzystał Edson. - maryc - 18-09-2006 13:48 Mnie osobiście zaczyna denerwować polska liga. w minionej kolejce padły 4 remisy i 4 razy wygrywali gospodarze. Naprawdę nie widzę atrakcyjności i właśnie dlatego coraz bardziej odechciewa mi się oglądać Orange Ekstraklasa późnym niedzielnym wieczorem, bo wolę wyspać się, niż spać przed TV, kiedy mecz w mecz to wynik 0:0... :x Co do samej Legi to mało brakowało, a wygraliby 6:0, ale i tak wynik, który uzyskali to okna światowe, choć wiadomo, że nie zdarzają się za często. Wisła remisuje, a szkoda, Korona na wyjeździe skromnie wynikiem 1:0 zdobywa 3 punkty. I to by chyba tyle było ode mnie. |