![]() |
F1, Moto GP - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: F1, Moto GP (/showthread.php?tid=312) |
- Grzeho - 08-07-2007 20:01 Dobry wyscig Roberta, ktory nie dal sie wyprzedzic naciskajacemu go przez 13 okrazen Massie. Kubica mial troche szczescia na poczatku, ale potem i tak pojechal bardzo dobrze i zasluzyl sobie na to miejsce. - marcelo - 08-07-2007 20:16 Kolejny dobry wyścig. Cały czas jechał na czwartej pozycji, chociaż pod koniec naciskał go Massa. Mnie, jak i również naszym komentatorom przypomniał sie od razu wyścig na torze Monza sprzed roku, kiedy Robert także uciekał przed Brazylijczykiem. Również skutecznie ![]() Massa miał jednak pecha ten defekt bolidu przed startem, potem musiał gonić czołówkę i to z taktyką przygotowaną na walkę o najwyższe laury, a kiedy sie jedzie z pit-stopu, to zazwyczaj kierowcy tankują bolid do pełna. Widać było tutaj różnicę między bolidem Ferrari, a słabszymi teamami, kiedy Brazylijczyk mijał ich jak tyczki po prostu. Po raz kolejny zostało udowodnione, jak wiele zależy od bolidu. - Grzeho - 08-07-2007 21:25 marcelo napisał(a):Widać było tutaj różnicę między bolidem Ferrari, a słabszymi teamami, kiedy Brazylijczyk mijał ich jak tyczki po prostu Dokladnie. Ja jestem wlasnie pod wrazeniem wystepu Brazylijczyka. Z ostaniego miejsca awansowac na 5.Szacunek sie nalezy :wink: - Zashi - 08-07-2007 21:38 Tak naprawde to Kubica nic wielkiego nie pokazał, no moze poza skuteczną obroną przed Massą. Do pierwszej trojki tylko tracił dystans, a nad zawodnikami z tyłu lekko zwiekszą - jednak jego bolid jest lepszy od tych z tyłu. BMW jest w dziwnym miejscu i moim zdaniem nie ma z kim walczyc. Jesli Ferrari vs. McLaren -> BWM -> Reanult, Honda i inni, a na koncu Spyker i Super Aguri (Azuri?). Jednak te 5 pkt. cieszy ![]() - zaga92 - 21-07-2007 14:55 Przed chwila zakonczyly sie kwalifikacje do jutrzejszego wyscigu o GP Niemiec. W kwalifikacjach mial miejsce grozne wygladajacy wypadek lidera MŚ Lewisa Hamiltona. Na szczescie chyba nic mu sie nie stalo. Kwalifikacje wygral Fernando Alonso, a Robert Kubica juz chyba tradycyjnie ukonczyl kwalifikajce na 5 miejscu. Miejmy na dzieje ze w wyscigu przeskoczy na podium. - Pejter - 21-07-2007 18:48 Ciężko mu będzie przeskoczyć wyżej. Przed sobą ma jadącego w takim samym samochodzie Heidfelda, a później dwa Ferrari i jeden McLaren, które są zdecydowanie lepsze. Jedyna nadzieja to chyba dobry start i błąd któregoś z będących przed nim rywali. Z wypadku Hamiltona się cieszę, nie żebym go nie lubił, ale dzięki temu Robert ma szanse na lepsze miejsce. Z tego, co wiadomo to na szczęście nic mu się nie stało. Przecież sam wysiadł normalnie z bolidu. - marcelo - 22-07-2007 10:43 Tym razem to Heidfeld okazał się lepszy od naszego rodaka, kto wie może narodziny synka troszkę szybciej jechać (bo chciał przejechać jak najszybciej, bo się do domu spieszył :mrgreen: ). Co do wypadku Hamiltona- na szczęście nic mu się podobno nie stało, ale i sam wypadek na bardzo groźny nie wyglądał. Robert w dzisiejszym wyścigu jedyne co może zyskać to może z jedną pozycję na rzecz Heidfelda, ale chyba tylko wyprzedzając go na pit-stopie, no chyba, że Kubica chciałby zrobić taki mały prezent dla Niemca w szczęśliwych dla niego chwilach 8) - zaga92 - 22-07-2007 20:22 Wyscig o GP zakonczyl sie dosc niespodziewanymi rozstrzygnieciami. Warunki atmosferyczne zmienialy sie przez co kierowcy musieli czesto odwiedzac pit-lane. Wygral Fernando Alonso przed Felipe Massa. Robert Kubica ukonczyl wyscig dopiero na 8 pozycji chyba poprzez bezmyslnosc Nicka Heidfelda, ktory zaraz po starcie gdy Kuboca znalazl sie przed chcac go skontrowac wjechal w tyl jego bolidu przez co obaj znalezli sie na koncu stawki, ale dzieki zmiennym warunkom Kubicy udalo sie zdobyc choc punkt. - Pejter - 22-07-2007 20:35 zaga92 napisał(a):dopiero na 8 pozycji Kubica był 7, Heidfeld 6. Niemiec wyprzedził Polaka jedno okrążanie przed metą. Wg mnie, gdyby nie błąd Heidfelda na początku wyścigu, kierowcy BMW mogliby uplasować się na pozycjach 3-4, co byłoby wielkim sukcesem, a tak - muszą się zadowolić tym, co mają. Podobało mi się, jak 5 bolidów jeden po drugim wypadło na tym samym zakręcie 8) - Zashi - 23-07-2007 18:45 Ale Heidfeld denerwowal w tym wyscigu.. Na poczatku wszystko zaprzepascił - chodzi o Kubice, bo sam mogl sobie wyleciec z toru. Potem jest Schumachera (pis.) wyrzucył z toru. Do tego wyprzedzil Roberta na koncu - moglby chociaz byc honorowy i za to co zrobil oddac mu. I Hamilton powienien nie jechac po przerwie! Lubie go, ale pomogli mu z obslugi i bardzo dobrze ze nie zdobyl pkt. bo to by było niesprawiedliwe... - marcelo - 24-07-2007 09:10 A Heidfeld coraz bardziej mnie denerwuje. Nie dość, że zarówno w przypadku Kubicy jak i Schumachera była ewidentna wina Nicka, to jeszcze całą winą obciąża rywali, a samemu wydaje mu się chyba, że jak urodziło mu się dziecko to jest pępkiem świata. Co do zderzenia z Kubicą to już chyba nawet team nie ma wątpliwości, kto był winien... - zaga92 - 04-08-2007 14:06 Zakonczyly sie kwalifikacje do jutrzejszego GP Węgier. Robert Kubica dopiero 7. Wygral Fernando Alonso przed Lewisiem Hamiltonem, a na trzeciej pozycji znalazl sie kolega Kubicy z BMW Nick Heidfield. Dziwi dobra postawa Toyoty, ktorej obaj kierowcy zakwalifikowali sie do pierwszej 10. - Grzeho - 04-08-2007 15:48 W dzisiejszych kwalifikacjach dziwila mnie jedna rzecz. Mianowicie, kiedy Kubica mial wykrecac najszybsze okrazenie, mechanicy zakladali mu twarde(bez paska) opony, ktore sa wolniejsze niz miekkie. Nie rozumiem, dlaczego, pozniewaz Heidfield jezdzil na miekkich... - Zashi - 04-08-2007 19:03 Mnie tez to dziwiło, jednak z tego co wiem trzeba oddac jeden komplet opon niezniszczony i moze juz wykorzystali wszystkie podczas wczesniejszych treningów. To wszystko jakies dziwne jest ![]() Najwieksza sensacja jest pozycja Massy. Czternasta... - Grzeho - 05-08-2007 11:42 Kod: Mistrz świata w Formule 1 Hiszpan Fernando Alonso, który w sobotę wygrał sesję kwalifikacyjną przed wyścigiem o Grand Prix Węgier, został ukarany cofnięciem z pole position na szóste miejsce startowe. |