Cristiano Ronaldo - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Cristiano Ronaldo (/showthread.php?tid=43) |
Re: Cristiano Ronaldo - bartez - 28-04-2008 15:12 Co tu dużo gadać, w pełni sobie na to zasłużył, strzelił ponad 30 bramek , a sezon się jeszcze nie skończył, wspaniały wynik jak na skrzydłowego. Nie miał większej konkurencji, no może Cesc ( który zresztą zdobył nagrodę za najlepszego gracza młodego pokolenia ). Re: Cristiano Ronaldo - Miko - 28-04-2008 15:59 Strzelić tyle bramek jako skrzydłowy to robi ogromne wrażenie Rio i Vidić to już norma, że są uwzględniani na środku obrony. Oczywiście dobrze przyznane pozycje napastnikom: Adebayor i Torres. Nie ma co Hiszpan zaskoczył w tym sezonie... Re: Cristiano Ronaldo - paolo - 28-04-2008 17:08 Hmm imo taki skrzydłowy jedynie na papierze, a na boisku raczej bardziej wysunięty niż pozostała linia pomocy i był bliżej napastników, rzadko się wracał, no ale za 15 lat nie będzie się to już liczyło. Zdecydowanie ten sezon należał do niego, także nagroda jak najbardziej należna. A podałby ktoś całe wyniki, ilość głosów...? Czy tylko wybierano jednego zawodnika? Re: Cristiano Ronaldo - radzio - 28-04-2008 23:07 Filmik z wręczenia nagrody: [flash=420,377]http://www.dailymotion.com/swf/x58i81&v3=1&related=1[/flash] Re: Cristiano Ronaldo - paolo - 02-05-2008 14:15 mufc.pl napisał(a):Cristiano Ronaldo drugi rok z rzędu został wybrany przez organizację brytyjskich dziennikarzy Football Writers' Association (FWA), Piłkarzem Roku. Kilka dni temu Portugalczyk zwyciężył w plebiscycie na Najlepszego Piłkarza Sezonu organizowanym przez angielski Związek Zawodowych Piłkarzy. Temu to się akurat nie dziwię. W tym sezonie Ronaldo "wymiata" i nie ma równych sobie. Piękne(ważne) bramki, jeszcze lepsze dryblingi, zresztą każdy wie o co mi chodzi. Gratulacje. Re: Cristiano Ronaldo - Rudii - 16-05-2008 15:28 Cytat:Skrzydłowy Manchester United, Cristiano Ronaldo podgrzał i tak już gorące spekulacje na temat jego przenosin latem tego roku do Realu Madryt. Reprezentant Portugalii udzielił hiszpańskiej telewizji "Antena 3" wywiadu, który powinien skusić działaczy "Królewskich" do odważniejszych starań o zdobywcę 41 goli dla swojego klubu we wszystkich rozgrywkach w tym sezonie. Co o tym myślicie ? Re: Cristiano Ronaldo - Oskar - 16-05-2008 15:31 Niemal codziennie są takie newsy, więc mnie to nawet nie dziwi. Gorąco to on będzie miał jak w barwach Realu zagra przeciwko Man Utd na Old Trafford... Re: Cristiano Ronaldo - lmp2 - 16-05-2008 16:24 Na pewno z Fergusonem będzie miał rozmowę. Sam powiedział, że tego samego chce dokonać z United w przyszłym sezonie. Podobna była sytuacja jak jego matka się wypowiadała o przejściu do Realu. Trzeba się przygotować na to przez całe wakacje... Re: Cristiano Ronaldo - Breakthru - 16-05-2008 16:42 Szczerze mówiąc to nie płakałbym za nim. Talent talentem ale jest irytujący. Może gdy dorośnie i zacznie się zachowywać na boisku jak facet go jednak polubię. Bardziej bolesne byłoby odejście Rooneya bez którego harówki w polu Ronaldo nie strzeliłby połowy bramek w tym sezonie. Re: Cristiano Ronaldo - dym23 - 22-05-2008 21:25 Z tego co wiem to tylko Hiszpańska "Marca" opublikowała zdjęcie C.Ronaldo z podpisem "Yes, I do" po przetłumaczeniu z Hiszpańskiego. Może to być czysta dziennikarska zagrywka tym bardziej że Ronaldo po Finale LM zapewniał ze nie ma zamiaru odchodzić z United. Jak sam podkreśla wiele, bardzo wiele zawdzięcza Alexowi Fergusonowi. Myślę że zostanie, chyba że wielka kasa go skusi. Ale wg. mnie mógłby pozostać bo Real to drużyna wielkich nazwisk, a nie zachwycają grą. Re: Cristiano Ronaldo - mucha - 22-05-2008 23:07 Odtąd nie wierzę w żadne spekulacje dotyczące Ronaldo. Wczoraj po meczu zapytany o możliwość odejścia powiedział: "No, no, no, I'm going to stay." I to jedyna wypowiedź, w którą wierzę, bo usłyszałem ją z jego własnych ust, a nie przeczytałem w jakimś brukowcu Re: Cristiano Ronaldo - Rudii - 24-05-2008 22:48 Cytat:Cristiano Ronaldo już nie ukrywa, że chciałby grać w Madrycie. Portugalczyk obiecał, że po finale Ligi Mistrzów zdradzi swoją przyszłość. Ronaldo nie chciał jednak psuć fiesty, jaka po zwycięstwie w europejskich rozgrywkach zapanowała w całym Manchesterze, dlatego ogłoszenie swojej decyzji postanowił przełożyć na inny dzień. Ale zdradził jednocześnie pewną bardzo interesującą i klarowną deklarację. "Moim marzeniem jest gra w Realu Madryt. Ty też masz marzenia, prawda? Cóż, moje jest właśnie takie", wyznał portugalski crack przed kamerami telewizji RTP. Już sam nie wiem co o tym myśleć Re: Cristiano Ronaldo - paolo - 25-05-2008 12:53 IMO coś takiego jak z Tevezem - chce odejść do Boca, ale nie w obecnej chwili, tylko za kilka lat. Tak samo Ronaldo, póki co występuje w Manchesterze, ale nie będzie prawdziwym Diabłem jak Giggs, Scholes, bo chce pójść w ślady Heinze. Może przemyśli to jeszcze i zostanie, zobaczymy. Płakać za nim nie będę. Re: Cristiano Ronaldo - Rudii - 25-05-2008 14:12 Hmmm tak w ogóle ta cała sytuacja przypomina mi tą z Beckhamem 5 lat temu. Mam nadzieje jednak, że koniec nie będzie taki sam jak wtedy. Re: Cristiano Ronaldo - dym23 - 25-05-2008 14:39 Dużo plotek i tak naprawdę żadnych oficjalnych wiadomości, z jednej strony prasa Hiszpańska która cały czas sie rozpisuje że Ronaldo rozmawiał już z władzami Realu, z drugiej sam Ronaldo mówi że "każdy ma marzenia, mam i ja" Jak sam też powiedział nie rozmawiał jeszcze nikim z Realu (przynajmniej tak mówi). Po czym mówi jeszcze że ma umowę z United i w ciągu dwóch tygodni wszystko może się zmienić. Myślę że teraz trzeba poczekać na oficjalne komunikaty z Manchesteru, jak i z Realu. Czy będzie ten transfer czy też jest to tylko kuszenie Ronaldo. Która miałby przejść za wielką kasę do "drużyny gwiazd". 8-) |