![]() |
United - sezon 2010/2011 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2010/2011 (/forumdisplay.php?fid=42) +---- Wątek: United - sezon 2010/2011 (/showthread.php?tid=867) |
Re: United - sezon 2010/2011 - sebos_krk - 31-07-2010 07:10 Krytyka Giggsa czy decyzji Fergusona dot Walijczyka może czasem jest słuszna, ale bezsensu wśród fanów United, bo nikt Ci nie przyzna racji. Cytat:ale gdyby odszedł już teraz, to bym się nie zmartwił.Aha. Odchodzi część Manchesteru United, przychodzi jakiś niemiecki turas- jestem normalnie wniebowzięty. Dla mnie się liczy coś więcej niż tylko sucha kalkulacja, my nie Real, gdzie kompromitują się sprzedając największe legendy. Liczy się coś więcej niż pierwszy lepszy puchar i ja jestem z tego dumny. Dumny z każdym kolejnym spotkaniem Ryana, bo wiem, że mało jest na świecie takich piłkarzy o których można będzie wnukom stawiać jako wzór sportowca. Re: United - sezon 2010/2011 - Szymcio - 31-07-2010 18:28 Śliwa napisał(a):Wnioskujesz po obejrzeniu 3 spotkań towarzyskich Ogarnij się. Nie jestem jakimś sezonowcem, żebyś wyskakiwał z takimi tekstami. Czary napisał(a):Szymonowi pewnie chodzi o grę Giggsa pod koniec ubiegłego sezonu, tak? Głównie tak, ale wielokroć mieliśmy podobne sytuacje. Jak mówię - zdaję sobie doskonale sprawę z tego kim jest Giggs i co potrafi, ale ta jego nadmierna eksploatacja jest trochę bezsensowna. sebos_krk napisał(a):Odchodzi część Manchesteru United, przychodzi jakiś niemiecki turas- jestem normalnie wniebowzięty Super. Tyle, że akurat ja jestem absolutnie przeciwny temu, by Ozil przyszedł na Old Trafford. Jak ktoś nie wierzy, to odsyłam -> <a class="postlink" href="http://manusite.pl/index.php?co=aktualnosci&id=22689#news">http://manusite.pl/index.php?co=aktualn ... 22689#news</a> Jako jeden z nielicznych protestuję przeciwko przychodzeniu tego faceta na Old Trafford. A już na pewno nie kosztem Ryana. sebos_krk napisał(a):my nie Real, gdzie kompromitują się sprzedając największe legendy Tak, bo ja tworzę kampanię antygiggsowską, w której zachęcam, żebyśmy go opchnęli do Wycombe. Nie. Po prostu chciałbym, żeby SAF dał mu czasem chwilę na zaczerpnięcie oddechu. W końcu Walijczyk ma już 36 (?) lat, w tym wieku odpowiedni odpoczynek to podstawa. Gdy go nie ma, odbija się to na grze zawodnika, co widać ewidentnie. sebos_krk napisał(a):Liczy się coś więcej niż pierwszy lepszy puchar i ja jestem z tego dumny Chyba każdy fan MU jest z tego dumny. sebos_krk napisał(a):Dumny z każdym kolejnym spotkaniem Ryana To wszystko piękne słowa. Ale oprócz śrubowania kolejnych rekordów należy czasem spojrzeć krytycznie na postawę Ryana i odesłać go na ławę. Nie twierdzę, że trzeba go od razu wypierdolić na zbity pysk od Schalke, ale pomału dawać też szansę innym. Giggsy nie jest nieśmiertelny i gdy go zabraknie możemy się obudzić z ręką w nocniku, bo zastępców na jego pozycję prócz Naniego brak. Re: United - sezon 2010/2011 - Lasq - 31-07-2010 19:40 Szymcio napisał(a):Tak, bo ja tworzę kampanię antygiggsowską, w której zachęcam, żebyśmy go opchnęli do Wycombe. Nie. Po prostu chciałbym, żeby SAF dał mu czasem chwilę na zaczerpnięcie oddechu. W końcu Walijczyk ma już 36 (?) lat, w tym wieku odpowiedni odpoczynek to podstawa. Gdy go nie ma, odbija się to na grze zawodnika, co widać ewidentnie. Szymcio napisał(a):danieltwi napisał(a):To co, wszyscy czekamy na emeryture Giggsa...? Zdecyduj się. Re: United - sezon 2010/2011 - Zdzichu - 31-07-2010 19:52 Szymcio napisał(a):To wszystko piękne słowa. Ale oprócz śrubowania kolejnych rekordów należy czasem spojrzeć krytycznie na postawę Ryana i odesłać go na ławę. Nie twierdzę, że trzeba go od razu wypierdolić na zbity pysk od Schalke, ale pomału dawać też szansę innym. Giggsy nie jest nieśmiertelny i gdy go zabraknie możemy się obudzić z ręką w nocniku, bo zastępców na jego pozycję prócz Naniego brak.Chcąc nie chcąc, Szymcio ma rację. W tych meczach przed sezonowych Ryan nie gra źle, ale musimy wprowadzać nowych, bo jak nie, to On któregoś dnia skończy karierę, a my obudzimy się z ręką w nocniku, bo nagle i na siłę trzeba będzie często dawać szansę takiemu Cleverleyowi. Zresztą, Ryan raz, że zapewne fizycznie nie wytrzyma grania mecz w mecz, a dwa, że nie wierze, żeby utrzymał na tyle regularną formę, żeby zdrowy rozsądek nakazywał wystawianie go do każdego spotkania. Giggs będzie teraz częściej grywał w środku niż na skrzydle, a tam jest trochę bieda (sorry, ale wszystkie Gibsony i Carricki mnie absolutnie nie przekonują) i do czasu powrotu Andersona, a może i Hargo pewnie Giggs będzie mocno eksploatowany. Re: United - sezon 2010/2011 - panopticum - 31-07-2010 20:41 Jak dowiedziałem się, że Giggs bez formy nie powinien grać, żeby mógł grać Nani bez formy to wysiadłem ![]() Re: United - sezon 2010/2011 - PEZDII15 - 31-07-2010 22:01 Moim zdaniem przydałby się jakiś nowy zawodnik, Giggs już nie te lata, był by dobrym zmiennikiem. Re: United - sezon 2010/2011 - Tomek91 - 31-07-2010 22:55 Zdzichu napisał(a):Giggs będzie teraz częściej grywał w środku niż na skrzydle, a tam jest trochę bieda (sorry, ale wszystkie Gibsony i Carricki mnie absolutnie nie przekonują) i do czasu powrotu Andersona, a może i Hargo pewnie Giggs będzie mocno eksploatowany. To przekonują Cię Andersony i Hargrevesy? Jak dla mnie z Gibsona więcej pożytku jak gra z kimś porządnym w środku, niż z Brazylijczyka. Re: United - sezon 2010/2011 - Czary - 01-08-2010 08:07 Cytat:Moim zdaniem przydałby się jakiś nowy zawodnik, Giggs już nie te lata, był by dobrym zmiennikiem. To co, Giggsy już się nawet na zmiennika nie nadaje? Re: United - sezon 2010/2011 - Zdzichu - 01-08-2010 09:25 Tomek91 napisał(a):To przekonują Cię Andersony i Hargrevesy? Jak dla mnie z Gibsona więcej pożytku jak gra z kimś porządnym w środku, niż z Brazylijczyka.No pewnie, ile ten Gibson wnosi do naszej gry, to się w głowie nie mieści. O ile Carrick w formie jest w stanie podziałać, to co do GIbsona nie oszukujmy się - mówiąc z kimś porządnym w środku musisz mieć na myśli kogoś potwornie porządnego, żeby odwalał robotę za dwóch, a Gibson mógł sobie od czasu do czasu strzelić. Re: United - sezon 2010/2011 - Foster - 01-08-2010 10:06 No tak, przecież Gibson to taki fajtłapa, że nie potrafi piłki przyjąć, podać. Nic tylko ten strzał... Re: United - sezon 2010/2011 - Zdzichu - 01-08-2010 10:16 Środkowy pomocnik w jego wieku i w klubie tego pokroju powinien mieć o wiele więcej do zaoferowania, niż Gibson. Nie oszukujmy się, jedyną umiejętnością na poziomie światowym są u niego strzały, a reszta? On mógłby coś zaoferować w środku pola w Newcastle, czy innym Evertonie. To, że generalnie poziom środkowych pomocników na Old Trafford ostatnio mocno zmalał nie oznacza, że musimy na siłę rozwijać tego grajka, bo a nóż zrobi się z niego drugi Scholes. Jak dla mnie trochę za późno, bo tak jak mówię, w klubie pokroju Manchesteru United środkowy pomocnik musi mieć szeroki wachlarz umiejętności, a w tym przypadku - to nie ten poziom. Re: United - sezon 2010/2011 - michal85 - 01-08-2010 10:27 Środkowy pomocnik to chyba najtrudniejsza pozycja dla młodego zawodnika, a szczególnie w PL, gdzie ma tak mało czasu na podjęcie decyzji. Często środkowi pomocnicy potrzebują kilku dobrych sezonów zanim zaczną grać na miarę swojego potencjału. Nie twierdzę, że Gibson z pewnością będzie naszym silnym punktem. Póki co jednak zdecydowaną większość szans jakie otrzymywał to wykorzystywał, nie to co np. wspomniany tutaj Anderson. Można się martwić słabiuteńką postawą Irlandczyka w meczach przedsezonowych, ale zobaczymy jak będzie to wyglądało w sezonie. Re: United - sezon 2010/2011 - Zdzichu - 01-08-2010 10:41 No ale strzelał bramki = wykorzystywał szanse? To Gibson, nie Macheda ![]() Nie oczekuje od niego cudów od razu, ale piłkarz 23-letni to młody talent w Polsce, a nie tutaj. Dawajmy szansę dwa lata młodszym Cleverleyowi, czy Obertanowi, którzy moim zdaniem o wiele więcej wnoszą do gry całego zespołu. Jeśli chodzi o Andersona, to on się moim zdaniem jeszcze w tym sezonie pokaże, ale zobaczymy. Re: United - sezon 2010/2011 - PEZDII15 - 01-08-2010 12:39 Czary napisał(a):Cytat:Moim zdaniem przydałby się jakiś nowy zawodnik, Giggs już nie te lata, był by dobrym zmiennikiem. Przecież pisze że był by dobrym zmiennikiem <ściana> Re: United - sezon 2010/2011 - michal85 - 01-08-2010 12:59 Cytat:No ale strzelał bramki = wykorzystywał szanse? To Gibson, nie MachedaTrudno, żeby nie doceniać jego strzeleckich wyczynów, koniec końców w piłce o to chodzi. Lampard jakoś potrafił na tym bazować, a zbiegiem czasu nauczył się więcej. Cytat:Nie oczekuje od niego cudów od razu, ale piłkarz 23-letni to młody talent w Polsce, a nie tutaj.To nadal młody talent, szczególnie jeśli mówimy o środkowym pomocniku. Nie ma przypadku w tym, że tak mało młodych zawodników gra na tej pozycji dla największych klubów na świecie. Cytat:Dawajmy szansę dwa lata młodszym Cleverleyowi, czy Obertanowi, którzy moim zdaniem o wiele więcej wnoszą do gry całego zespołu.Cleverley i Obertan to inni zawodnicy, nie rywalizują bezpośrednio z Gibsonem (choć Cleverley być może byłby dla Irlandczyka rywalem przy 433). |