Redcafe.pl - Manchester United Forum
Boks i inne sporty walki - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Boks i inne sporty walki (/showthread.php?tid=62)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Re: Boks i inne sporty walki - Miko - 08-11-2009 14:15

Walkę wieczoru Bates - Liakowicz, oglądał ktoś? Szybki nokaut i Bates jak zawsze przegrał 8-)

Re: Boks i inne sporty walki - Czary - 08-11-2009 14:58

Tragedia. Zapowiadało się na ciekawe starcie, a momentami myślałem, że zasnę przed telewizorem. Zawiodłem się, tak jak Mata już wspomniał, tylko z dwie rundy warte uwagi. Obiektywnie patrząc, walka z minimalnym wskazaniem na Nikosia.

Re: Boks i inne sporty walki - Mata - 08-11-2009 16:10

Co się stało, to się nie odstanie. Za tydzień Pacquiao vs Cotto i stawiam na tego drugiego 8-)
Polsat sport znów transmituje galę, jednak szkoda zarywać nockę, bo jak wiadomo gala odbędzie się zza oceanem więc coś koło 2-3 czasu polskiego. W niedziele między 9-10 powtórka również na polsacie sport Wink Na pewno będzie więcej emocji niż wczoraj!

Re: Boks i inne sporty walki - Adis - 08-11-2009 22:12

I tak najlepsze było podniecanie się Kuleja z Kostyrą każdym byle pierdnięciem Wałujewa. <świr>
Werdykt słuszny, Haye przynajmniej trafiał te kilka razy na rundę "Mutanta".

E: Statystyka ciosów:
Haye 143 ciosy wyprowadzone, 98 celne(68,5 % skuteczność)
Valuev 390, 64 (16%)

Re: Boks i inne sporty walki - Mata - 09-11-2009 10:34

Haye pyknie teraz wypalonego Ruiza, potem kogoś z poza pierwszej piątki rankingu i czas na najlepszych. Gdyby przyszło mu walczyć z Kliczkami, a zapewne bardziej będzie na tą walkę nalegał Witalij, to pasa mistrzowskiego WHC Adamek nie zdobędzie w życiu. Niby Władek czy też Witalij nauczyliby go pokory(Haye) i pokazali kto rządzi w wadze królewskiej ale miło byłoby widzieć walkę Adamka z Angolem Big Grin

Re: Boks i inne sporty walki - Mata - 11-11-2009 17:42

[Obrazek: box_g_pacquiao_cottom_576.jpg]

Manny Pacquiao (49-3-2, 37 KO) vs. Miguel Cotto (34-1, 27 KO)

Stawką w tym pojedynku będzie tytuł WBO należący do Cotto oraz pas WBC Diamond.

Jak typują gwiazdy?

George Foreman (legenda boksu zawodowego i dwukrotny mistrz świta w wadze ciężkiej) - Cotto na punkty
Mike Tyson (dwukrotny mistrz świata) - Pacquiao 7/8 runda przez KO
Bernard Hopkins (Były mistrz świata w dwóch kategoriach wagowych) - Pacquiao
Joe Calzaghe (Były mistrz świata w dwóch kategoriach wagowych - Pacquiao na punkty
Chad Dawson (Tymczasowy champion WBC) - Pacquiao
Sugar Shane Mosley (Mistrz świata WBA w wadze półśredniej) - Cotto na punkty
Winky Wright (Były mistrz świata w wadze średniej) - Cotto
Felix Trinidad (Były trzykrotny mistrz śwaita) - Cotto na punkty

Transmisja o 3:00 na polsacie sport extra. Znając życie powtórka będzie w niedziele między 9-10 na polsacie sport.

Re: Boks i inne sporty walki - dende - 13-11-2009 18:54

<a class="postlink" href="http://sport.onet.pl/0,1248893,2077436,,pudzianowski_rzuce_nim_jak_ziemniakiem,wiadomosc.html">http://sport.onet.pl/0,1248893,2077436, ... omosc.html</a>

Pudzian da rade.

Re: Boks i inne sporty walki - Czary - 15-11-2009 13:30

Pacquiao masakruje Cotto.

Walka jak dla mnie bardzo jednostronna. Cotto próbował, ale PacMan był lepiej przygotowany do tej walki. Był zdecydowanie szybszy od Portorykańczyka. Walka została przerwana w ostatniej rundzie przez sędziego. Myślę, że Cotto wytrzymałby do ostatniego gongu, ale sędzia oszczędził mu bólu, bo i tak przegrałby na punkty. Zdecydowanie ciekawsza walka od tej, która odbyła się tydzień temu, pomiędzy Valuevem, a Hayem.

Re: Boks i inne sporty walki - dende - 15-11-2009 16:24

Cotto przez pierwsze cztery rundy aż tak strasznie nie odstawał od Pacmena, ale w kolejnych rundach całkowita dominacja Filipińczyka.

Re: Boks i inne sporty walki - Mata - 15-11-2009 18:41

Dobra walka, było na co popatrzeć Big Grin Jeśli po Wałujew vs. Haye można było być zawiedzionym, to w tym wypadku nie ma mowy o tym. Masa ciosów, liczne wymiany, wielkie emocje - działo się bardzo dużo. Wielkie serce i wola walki Cotto, faworyci nie dawali mu większych szans jednak ten śmiało wytrzymałby to starcie. Sędzia mógł nie przerywać tego pojedynku na 2 minuty przed końcem, Cotto nie zasłużył mimo wszystko na to, Manny był szybszy, atomowe uderzenia z obu rąk, udowodnił swoją "wartość" . Po tym co przydarzyło się Cotto w walce z Margarito liczyłem na ciut więcej z jego strony i nie ukrywałem, że kibicowałem właśnie jemu.

Co tu się rozwodzić - boks w najlepszym wydaniu Big Grin

Re: Boks i inne sporty walki - Adis - 15-11-2009 21:42

Teraz wypadałoby zorganizować walkę Pacquiao vs Floyd Mayweather Jr., oj byłoby co oglądać. 8-)

Re: Boks i inne sporty walki - Mata - 15-11-2009 21:47

Jak kasa będzie się zgadzała, to i do walki dojdzie 8-)

Re: Boks i inne sporty walki - dende - 20-11-2009 14:08

KSW XII FIGHTCARD :

[Obrazek: fightcard.jpg]

Re: Boks i inne sporty walki - panopticum - 20-11-2009 14:13

On ma ksywę "El Testosteron"? Co za pajac. <hahaha>

Re: Boks i inne sporty walki - Adis - 28-11-2009 00:43

Rafal Jackiewicz (34-8-1) vs Delvin Rodriguez (24-3-2) po 12-rundowej walce jednogłośnie na punkty 117-116; 114-112; 115-112 wygrana Jackiewicza.

Świetna walka na bardzo wysokim poziomie, a dzięki temu zwycięstwu Rafał zapewnił sobie walkę o tytuł mistrza świata federacji IBF w lutym. W 6 rundzie wiele osób już obawiało się, że to koniec, potężna bomba na początku starcia, po której wylądował na deskach i już do końca rundy był zamroczony, nie wiem jak to przetrwał, ale wielki szacunek za serce do walki i pokazane umiejętności.