![]() |
Pływanie - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Inne sporty (/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Pływanie (/showthread.php?tid=13) Strony: 1 2 |
Pływanie - Tomassen - 25-01-2008 22:23 Jako że ja jestem miłośnikiem pływania, a w tamtym roku trenowałem trochę, zakładam ten temat i mam nadzieję, że znajdą się również ci, którzy jak i ja kochają pływać ![]() W dniach 31.01-05.02 w Pekinie odbędą się zawody przedolimpijskie. Taki mały sprawdzian i przetarcie dla zawodników, zapoznanie z basenem i wodą ![]() Cytat:W poniedziałek w Pekinie uroczyście otwarto "Wodny sześcian", centrum pływackie, które obok stadionu lekkoatletycznego - "Ptasiego gniazda", ma stać się symbolem tegorocznych igrzysk olimpijskich. Ta bryła samego budynku niezbyt innowacyjna, taki kloc osadzony gdzieś tam ![]() ![]() Re: Pływanie - Damian91 - 21-12-2008 16:16 Ja też bardzo lubię pływać. Trenowałem przez 2 lata waterpolo(piłka wodna). Kiedy tylko mam czas ide na basen i ze 2 godzinki popływam. Jednak nie za bardzo interesuję sie pływaniem na świecie. Coś tam słyszę o Otylii i reszcie ale zawodów czy coś w tym stylu nie oglądam. Ale temat niestety nie ma dużego zainteresowania. Re: Pływanie - garret9 - 11-01-2009 21:18 Hmm są jacyś pływacy z Wrocławia ? może spotkanie na najbliższych zawodach Dolnośląskiej Ligi Międzyuczelnianej żeby zakpić sobie z Chelsea ![]() Re: Pływanie - Tomassen - 11-01-2009 22:04 Pozdro pozdro, czasówkami się pochwal ![]() Re: Pływanie - garret9 - 11-01-2009 23:43 hehehe ;p czasówki nie tak wybitne jak dawniej bo pływałem do konca gimnazjum i teraz zaczalem znowu na studiach coś regularniej trenować... Dawniej kiedy kondycja była ciekawsza pływałem 200 dowolnym i 200 klasycznym, czasów Ci nie powiem bo to były lata kiedy mało się interesowałem własnymi rezultatami rozwojem formy i wynikami xP a teraz na ligach pływam 100 dowolnym i czasem 100 klasycznym (choć z tym to różnie, bo po 100 kraulem mam problem z MMA niekwasomlekową i ciężko mi się zregenerwować na żabkę) ale powiem Ci tak rok temu na 100 kraulem miałem 1:02 z jakimiś groszami, a teraz już pływam w granicach 1:00 nawet 59 z jakimiś groszami na ostatniej lidze, wiec czuje się zadowolony z wyniku.. Jest poprawa. Re: Pływanie - Damian91 - 11-01-2009 23:56 garret9 napisał(a):rok temu na 100 kraulem miałem 1:02 z jakimiś groszami, a teraz już pływam w granicach 1:00 nawet 59 z jakimiś groszami na ostatniej lidze, wiec czuje się zadowolony z wyniku.. Jest poprawa. Ja jak trenowałem waterpolo to chodziłem na róźne zawody pływackie czasami a mój rekord jak na razie na 50m to 29s. Ale po wyjściu z basenu byłem kołowaty bo płynąłem na maksa. Więc jak bym miał płynąć na 100m to na pewno po 50 metrze bym o wiele zwolnił i czas nie byłby już taki dobry. Ale jak ty masz 1;00 na 100m to jestem pod wrażeniem ![]() Re: Pływanie - Tomassen - 14-01-2009 18:23 29s na 50 to też zajebiście Re: Pływanie - garret9 - 14-01-2009 21:50 Bardzo ładny czas. Ja za najlepszych lat miewałem w okolicach 27 sekund na 25m basenie, teraz juz nie plywam 50tek, ale czasem na treniungu mamy czasówki na 25m i miewam ponizej 12 sekund, tyle ze wiadomo jak to jest z drugą 25tką ![]() Wczorajsza liga nie wyszła jak liczyłem :] w Dowolnym miałem 1:02 ale oszczędzałem się na żabkę, która poszła poniżej oczekiwań 1:21 a marzy mi się wreszcie by to 1:20 pękło kiedyś ![]() pozdro united! Re: Pływanie - Intel - 14-12-2009 15:37 Cytat:Zakończyły się mistrzostwa Europy w pływaniu na krótkim basenie w Stambule. Mistrzostwa niespecjalnie się udały. Kawęcki mnie zaskoczył (liczyłem na medal, ale...), Korzeniowski nie zawiódł, ale np. Łukasz Wójt, który miał trzeci czas w Europie przed ME, czy Adam Plutecki (jego wynik na MP dałby mu złoto w Stambule) zajęli odpowiednio piąte i osiemnaste miejsce. Re: Pływanie - Tomassen - 28-07-2011 18:47 <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=Xv98VlIA95w">http://www.youtube.com/watch?v=Xv98VlIA95w</a> Warte obejrzenia. Nowy rekord świata, a jakie emocje! Phelps popłynął najszybciej w karierze na tym dystansie, ale nie wystarczyło to na fenomenalnego Lochte. To 5. dzień Mistrzostw Świata w pływaniu na długim basenie w Szanghaju. Re: Pływanie - Hubson - 28-07-2011 19:56 Ale różnica między nimi była... Dajcie spokój Re: Pływanie - Tomassen - 28-07-2011 22:14 No muszę przyznać, że wyścig emocjonujący, końcówka w szczególności. Siedziałem z rozdziawioną japą. Odnośnie dnia dzisiejszego, warto jeszcze zobaczyć to <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/wat">http://www.youtube.com/wat</a>ch?v=hmteBFhsvYw Magnussen był fantastyczny na finiszu, to, co zrobił - brak słów. Jest bodajże pierwszym Australijczykiem, który wygrał złoty medal MŚ na dystansie 100 m dowolnym. Szkoda, że nie ma na YT finału sztafety kobiet 4x200 m dowolnym. Melissa Franklin, 16-latka z USA, spisała się fenomenalnie. Gdyby wystartowała na 200 m dowolnym indywidualnie, wyprzedziłaby Pellegrini i zdobyłaby złoty medal! Re: Pływanie - Hubson - 29-07-2011 07:20 Na Eurosporcie oglądasz? Re: Pływanie - Tomassen - 29-07-2011 11:19 Tak ![]() Re: Pływanie - robaldo - 29-07-2011 13:15 Dzisiaj fantastycznie w półfinale popłynął Konrad Czerniak na 100 m motylkiem i z drugim czasem awansował do jutrzejszego finału. Dodatkowo o pół sekundy poprawił rekord Polski. Ostatnia nasza szansa medalowa, także trzeba trzymać za niego kciuki ![]() |