![]() |
TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2014/2015 (/forumdisplay.php?fid=56) +---- Wątek: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United (/showthread.php?tid=1649) Strony: 1 2 |
TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Breakthru - 15-07-2014 18:03 Jako, że zeszłoroczny przedsezonowy wątek cieszył się zainteresowaniem, to i w tym roku zakładam temat. Składy i godziny dołączę do tego wpisu niebawem. Godziny czasu PL Kod: Lipiec "Międzynarodowy Puchar Mistrzów" grupa A Kod: Drużyna Wygrane Porażki Bramki Punkty grupa B Kod: Drużyna Wygrane Porażki Bramki Punkty RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Silvan - 18-07-2014 16:31 Ciekawostka: Klub niesamowicie dba o wizerunek i nakazuje zawodnikom podróżować w garniturach z herbem miasta pod krawatem, w lakierkach... ![]() ALE! Chwilę później JUŻ w samolocie zawodnicy przebierają się w wygodniejsze ciuchy ![]() ![]() W sumie lot z UK do USA trwa wiele godzin i średnio byłoby go znosić pod krawatem... no ale na lotnisku WSZYTKO ma wyglądać tip-top i nie ma przebacz! Musiało być niezłe zdziwko jak ktoś powiedział chłopakom, że przebrać to się mogą w kiblu w samolocie ![]() RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Breakthru - 18-07-2014 22:09 Jest skład ekipy na amerykańskie tourne, póki co nie ma Chicharito, Fellainiego i RvP: Cytat:De Gea źródło:ProSoccerTalk RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Foster - 23-07-2014 19:36 Ciekaw jestem jutrzejszego spotkania. Nie wiem czy będę mógł oglądać, ale bardzo ciekawi mnie co będzie chciał wpoić naszym zawodnikom LVG. W chwili obecnej mamy tylko dwóch napastników, także można się spodziewać, że wyjdziemy jednym. (E: a jednak trzech, jeszcze Will). Bardzo liczę na Lingarda, M. Keane i Powella, który dołączy lada chwila do zespołu. Mam nadzieję, że Jesse zajmie miejsce Younga/Naniego i będzie w miarę regularniej występował w pierwszym zespole. Chciałbym także, aby Michael dołączył do zespołu i stanowił alternatywę dla podstawowych stoperów. Ciekawi mnie także Zaha. LVG to trener który lubi takich zawodników, jeśli tylko Anglik w końcu weźmie się do pracy, to kto wie, może coś jeszcze z niego będzie. Na pewno nie można go skreślać po jednym sezonie, bo widać, że chłopak coś w sobie ma, tylko nie do końca potrafi z tego korzystać. Wiadomo kiedy do zespołu dołączą Chicha, Fellaini i Januzaj> RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Intel - 23-07-2014 21:48 Chicha podobno już jest w Stanach, natomiast Fellaini i Januzaj pewnie zjawią się przed meczem z Interem, bo zwłaszcza ten pierwszy ma jeszcze prawo do odpoczynku po mundialu. RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - michal85 - 24-07-2014 08:19 Pierwszy mecz za nami i chciałoby się powiedzieć wreszcie! Wreszcie po kilkunastu miesiącach przerwy mogliśmy zobaczyć United grające z pomysłem. Poukładana gra w defensywie, dobrze zakładany pressing i ładne operowanie piłką. Zdecydowanie MOTM dla fenomenalnego Herrery. W pierwszej części bardzo fajnie prezentował się również Welbz. Ogólnie słabych punktów praktycznie nie było - Young zakończył z asystą i dwoma bramkami, Fletch z Cleverleyem wyglądali pewnie, a James z łatwością zdobył dwie bramki. Jedynie Shaw,Nani i Valencia wyglądali w moim przekonaniu dość przeciętnie. RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Silvan - 24-07-2014 10:39 Meczu całego nie oglądałem, niestety trzeba rano wstawać do roboty :/ Za to jak się zbudziłem to od razu sprawdziłem wynik na telefonie i momentalnie banan na gębie. Szybki rzut okiem na video z bramkami i jeszcze większy banan! Ander serio tak wymiata, czy ja mam jakieś zaburzone postrzeganie i ta bryndza w środku pola United z ostatnich lat wykrzywia mi obraz? Chłopak jest fantastyczny, rzucał takie piłki, że nawet Young zaczął wyglądać jak jakościowy zawodnik ![]() Ciekawie mnie czy przypadkiem LvG z marszu nie rozwiązał jednego z największych rebusów Moyesa, czyli efektywne zmieszczenie Robina-Maty-Rooneya w jednym zespole? 3-5-2 to ustawienie, do którego idealnie można dopasować tą drużynę. Jedyny minus jaki widzę tak na szybko, to jak w to wkomponować Januzaja, który na wahadle nie da rady, no ale nie można mieć wszystkiego. RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - michal85 - 24-07-2014 10:47 Ja mam wątpliwości, czy trójkąt RvP-Roo-Mata to dobre wyjście, ale może praktyka pokaże cos innego. A skąd moje wątpliwości? Każdemu brakuje szybkości. Dlatego liczę na Welbza i...szansę dla Wilsona ![]() RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Silvan - 24-07-2014 10:48 Jeszcze dla tych co nie widzieli meczu małe zilustrowanie tego jak to wyglądało. ![]() ![]() ![]() RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Adis - 24-07-2014 13:34 michal85 napisał(a):A skąd moje wątpliwości? Każdemu brakuje szybkości.Własnie podzielam niestety te obawy, zwłaszcza patrząc przez pryzmat reprezentacji Holandii na MŚ, gdzie grał niesamowity Robben. W przypadku gry w/w trójką przód może okazać się trochę zbyt statyczny i brakować kogoś o atrybutach szybkościowych Welbza, kogoś kto będzie potrafił szarpnąć i wymusić zagranie prostopadłej piłki jak to robił Young w II połowie. Trzeba też poczekać i zobaczyć jak sprawdzi się to ustawienie w meczach z poważniejszymi rywalami. Cieszy postawa Herrery, nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem tyle prostopadłych (nie wspominając o kluczowych) podań w wykonaniu środkowego pomocnika w United. Po wpadce transferowej z Baskiem w poprzednim okienku transferowym i pamiętnej konferencji na której musiał się gęsto tłumaczyć, polubiłem gościa, obserwowałem jego grę i miałem olbrzymią nadzieję, że jednak ostatecznie trafi do United. RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - robaldo - 24-07-2014 14:26 Silvan napisał(a):Jedyny minus jaki widzę tak na szybko, to jak w to wkomponować Januzaja, który na wahadle nie da rady, no ale nie można mieć wszystkiego. Myślę, że spokojnie może grać za dwójką napastników w środku. RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - Cepilek - 24-07-2014 15:21 Mimo że wierze w Adnana to jeśli to ustawienie miałoby kluczowe znaczenie w powrocie na szczyt kosztem Belga to chyba można by było napisać #worth, ale nie sądzę by LVG miał przepuścić taki talent. Jedyne czego żałuje w związku z odejściem Moyesa to jest to że w tym sezonie taką samą droge jak Adnan przeszedłby James, szkoda tej pechowej kontuzji. RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - kaka - 24-07-2014 21:21 Mecz z LA Galaxy w całości na YT: I połowa - https://www.youtube.com/watch?v=UAnCPd19UQE&index=2&list=TLM2KVv7HVlsVmzcIJlI60S-RtA2ZvQGIx II połowa - https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2337315427&feature=iv&src_vid=UAnCPd19UQE&v=A9AbaFGPbN8 Enjoy! RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - RedLucas - 24-07-2014 22:39 No właśnie, z jednej strony to 352 rozwiązuje problem z Roo, RVP i Mata, ale z drugiej mam takie obawy jak Wy. Jednak jeszcze z trzeciej strony, może jednak to da radę wypalić bez szybkości. Na MŚ w wykonaniu Holendrów mieliśmy takie, a nie inne zestawienie, z szybkim Robbenem. Nie jest jednak powiedziane, że nie da się kreować wielu sytuacji przy bardziej statytycznych zawodnikach. Wszystko wyjdzie w praniu, gdy dojedzie RVP i zmierzymy się z poważniejszymi rywalami. Poza tym IMO Roo podczas tego sezonu przygotowawczego dojdzie do formy fizycznej, w jakiej nie był od paru dobrych lat. A kiedyś to biegał chłopak nienajgorzej. Przy okazji tego ustawienia zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie zestawienie środkowych obrońców. Ci co wczoraj grali to w zasadzie wszyscy stoperzy jakich mamy, a bez zmian będzie ciężko. I tak zastanawiam się, co kombinuje LVG. Wydaje mi się, że ostatecznie przyjdzie jeden człowiek do centrali i Holender mocno postawi na Keane'a, co bardzo mi się podoba ![]() Coraz mocniej przekonuję się również, że trafi do nas Blind. Tani chłopak będzie, na zmianę akuracik. Strasznie jestem ciekawy, co będzie z takimi ludźmi, jak Young, czy Nani. Teoretycznie nie ma dla nich miejsca w tym ustawieniu i to wpuszczenie ich na napad było takie niby na siłę. Ale wyglądało to nieźle. Mi się wydaje, że mimo wszystko odejdą wobec takiego ustawienia. A szkoda, bo wiecie, że Naniego to chętnie bym zostawił ![]() RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - allfanmu - 25-07-2014 05:56 Ja również mam nie lada zagwozdkę gdzie w tym ustawieniu jest miejsce dla klasycznych skrzydłowych. Wahadła po bokach to tak naprawdę albo ofensywni boczni obrońcy albo pomocnicy o podwyższonej kondycji potrafiący grać w defensywie. Nie wyobrażam sobie Naniego ganiającego po własnej połowie tuż obok środkowego obrońcy. To samo z Januzajem, Youngiem (no może trochę mniej). Zauważmy, że nawet Robben grał jako drugi napastnik w tym zestawieniu. Tylko, że u nas kandydatów do napadu jest sporo, więc wciskanie tam na siłę np. Younga wydaje się irracjonalne. Muszę jeszcze zobaczyć jak to wyglądało w końcówce z Galaxy, ale po powtórkach bramek wydaje się, że Young właśnie tak hasał troszkę w środku. Danny Blind jest idealnym kandydatem. Przyzwyczajony do systemu, mogący w nim zająć również miejsce w środku pomocy. Dodatkowo rozwiązałoby to problem osamotnienia Shawa na lewej stronie. W miarę tania alternatywa chociaż nadal mam wrażenie, że van Gaal sam przyznając, że nie ma więcej środkowych obrońców potrzebuje jeszcze jednego. Kandydatem tutaj jest De Vrij i jestem bardzo na tak. E: Danny Blind... Miałem na myśli oczywiście Daleya. Cofam się w czasie niczym Szpakowski. ![]() |