![]() |
Klub czy reprezentacja? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Klub czy reprezentacja? (/showthread.php?tid=192) Strony: 1 2 |
Klub czy reprezentacja? - Oskar - 01-06-2008 20:14 Co stawiacie na pierwszym miejscu? Ulubiony klub czy drużynę narodową? Wielu ludzi wolałoby sukces swojej ukochanej drużyny niż zwycięstwa kadry narodowej. Inni z kolei twierdzą, że to reprezentacja narodowa jest najważniejsza. A jak wy uważacie? Ja szczerze przyznam, że gdybym miał wybierać np.: Mistrzostwo Europy dla Polski lub Potrójna Korona dla Manchesteru United to wybrałbym to drugie... Re: Klub czy reprezentacja? - Miko - 01-06-2008 20:27 Piłkę nożną poznawałem dzięki grze Polskiej Reprezentacji! Zawsze na dobre i na złe! Oskar napisał(a):Mistrzostwo Europy dla Polski lub Potrójna Korona dla Manchesteru United Zdecydowanie to pierwsze. Uwielbiam sport w Polsce! Przede wszystkim sukces Leo i polskich orłów będzie dla mnie ważniejszym niż sukces United. Na mecz polskiej reprezentacji można pojechać bez problemów, na mecz United to chyba raczej tylko na jeden bo z kasą się nie wyrobi. Re: Klub czy reprezentacja? - Tomassen - 01-06-2008 20:48 Mnie polska reprezentacja średnio interesuje. Nawet nie wiem kto jedzie na Euro itp. Dzisiaj się dowiedziałem, że grali sparing. Zdecydowanie bardziej wolałbym sukcesy MU, bo polska reprezentacja i tak jest cienka jak dupa węża. Pozdro Re: Klub czy reprezentacja? - radzio - 01-06-2008 20:55 Oskar napisał(a):Co stawiacie na pierwszym miejscu? Ulubiony klub czy drużynę narodową? Wielu ludzi wolałoby sukces swojej ukochanej drużyny niż zwycięstwa kadry narodowej. Inni z kolei twierdzą, że to reprezentacja narodowa jest najważniejsza. A jak wy uważacie? Pisał o tym MattMan na redlogu: Biały Orzeł czy Czerwony Diabeł? Ja powiem tyle, jestem patriotą i szczerze mówiąc wolałbym Mistrzostwo Świata dla Polski niż Potrójną Koronę dla United. Dlaczego? Odpowiedz jest prosta. 1) Mistrzostwa są co 4 lata, Potrójną koronę można zdobyć co roku. 2) Mistrzostwo cieszy cały naród (nawet tych co nie kibicują troszkę to ucieszy, a na pewno nie wywoła zawiści) 3) Mistrzostwo zainteresuje piłką większą rzeszę młodych ludzi i nie namnoży się "sezonowców" 4) Manchester ma już Potrójną Koronę, Polska nie ma Mistrza Świata ![]() Nie mówię, że ktoś kto nie kibicuje naszej reprezentacji nie jest patriotą, żeby ktoś mi potem nie wypomniał ![]() No ale to tylko moje zdanie, jak ktoś woli sukcesy MU, a na drugim miejscu Polski to jest to jego prawo i mi to nie przeszkadza w ogóle bo w końcu i tak w czołówce są drużyny na których mi zależy ![]() Re: Klub czy reprezentacja? - Olis - 01-06-2008 21:06 Tu się zgodzę z Tmssnem, Polska gra kiepsko i przede wszystkim baaaaaardzo nudno. Nie mogę wysiedzieć pięciu minut przed telewizorem jak ich widzę. Kompletnie mnie nie interesuje kadra narodowa, i może to nie patriotyczne, ale na Mistrzostwach Świata nigdy nie kibicowałam Polsce, ba, nawet nie wiedziałam kiedy jest mecz. Już wolałam obejrzeć mecz Włochy - Ghana, czy Wybrzeże Kości Słoniowej, Anglię, Portugalię. Wszystkich, oprócz Polaków. Także jeżeli miałabym wybierać między sukcesami kadry Leosia i Fergie'go, zdecydowanie wybieram Manchester. W ogóle bez porównania, a gdzie tam. 8-) Re: Klub czy reprezentacja? - Czaplak - 01-06-2008 21:34 Manchester... Takie emocje jakie przeżywałem w meczu United vs Chelsea w finale CL nie da się porównać do niczego, na Polska vs Niemcy będą mniejsze wiem w ciemno, United potrafi wygrywać w najmniej spodziewanym momencie, grać efektownie, efektywnie, kwintesencja piłki... A jak patrzymy na rep. Polski, przychodzi mecz z jakaś potęga piłkarską i dość często bywa kaszana, zero sukcesów w ost latach, a United sam wiecie.. United mamy na co dzień, reprezentację raz na 2-3 miesiące z małymi sukcesami. Re: Klub czy reprezentacja? - Tomassen - 01-06-2008 22:21 Jak nie trafiam w gust muzyczny Olis, tak tu widzę się łączymy ![]() Re: Klub czy reprezentacja? - Olis - 01-06-2008 22:44 Tomassen napisał(a):Jak nie trafiam w gust muzyczny Olis, tak tu widzę się łączymyW słusznej sprawie zawsze przyznam rację. ![]() radzio napisał(a):jak ktoś woli sukcesy MU, a na drugim miejscu Polski to jest to jego prawo i mi to nie przeszkadza w ogóle bo w końcu i tak w czołówce są drużyny na których mi zależy .A jak ktoś woli sukcesy MU, a na drugim miejscu na pewno nie ma Polski, to ci przeszkadza? ![]() Re: Klub czy reprezentacja? - mlody_unw - 01-06-2008 22:57 Zdecydowanie klub - Manchester United. To jest moja miłość przecież. Jeśli chodzi o Reprezentację, to oczywiście jako Polak kibicuję naszej Reprezentacji, ale jeśli chodzi o sympatię, to większą darzę np. Anglików i Holendrów. Choć najbardziej zależy mi na sukcesach Polaków ![]() Re: Klub czy reprezentacja? - Kula - 01-06-2008 23:57 Mistrzostwo Anglii MU > Mistrzostwo Świata PN I to nie jest kwestia patriotyzmu, tylko kwestia umiejętności zawodników i jakbym to ujął "szacunku zwrotnego" czyli postawy osób w stosunku do kibiców. I tego mi brakuje, w polskiej piłce. Na chwilę obecną są za ciency, więc rozmowa o MŚ to fantazjowanie. W dodatku nic nikt nie robi żeby mnie ( nas ) przekonać do tego sportu. Rachityczna organizacja, korupcja, obskurne stadiony, jeden Leo czy Smolarek wiosny nie czyni. I jeszcze te narodowe złodziejstwo na stadiony ble. Jak w Polsce, będzie zdrowa piłka, piłkarze będą biegać i zostawiać płuca na boisku to może wtedy... ale to i tak będzie jakieś 30 lat kibicowania United vs kilka lat reprezentacji. A wystarczy żebym zobaczył naszych piłkarzy zostawiających tyle serca na murawie co Rooney, i wtedy to ma sens. Kibicowanie tylko dlatego, że mają orzełka na koszulkach ? Za to bardzo szanuję polskich siatkarzy i szczypiornistów i każdy ich mecz wzbudza u mnie emocje, a dziś na meczu z Danią przysypiałem... ![]() PS. Kapitalne zawody rozegrał wczoraj Vidic.... śmiem twierdzić, że jest lepszy od Rio Re: Klub czy reprezentacja? - paolo - 02-06-2008 12:57 Staram się zawsze kibicować reprezentacji, czy to siatkarze, siatkarki, szczypiorniści czy piłkarze. Jestem Polakiem i wspieram swój naród. Nieważne, że Polacy nie grają porywająco, mecz prawie zawsze "zaliczam". Klub to inna bajka. Inne emocje, radości, rozmowy o meczu w szkole. Nie potrafię tego porównać i radzę tym, co chcą tu o tym napisać dobrze się zastanowić. Dla mnie klub i reprezentacja to całkiem inne rzeczy, ale traktuję je w miarę tak samo. Re: Klub czy reprezentacja? - maju - 02-06-2008 14:33 zdecydowanie reprezentacja. pod wszystkimi wzgledami... swoja droga mysle ze nie musze udowadniac czemu ![]() Re: Klub czy reprezentacja? - Rafcio - 02-06-2008 15:19 Ja nigdy nie zapomne dwumeczu z Portugalią. Emocji wtedy towarzyszących nie da się porównać nawet z ostatnim finałem LM. Możliwe, że doszedł tu niewspominany wcześniej efekt zaskoczenia. W końcu niekt nie spodziewał się sukcesu Polaków. Tak czy inaczej. Reprezentacja ważniejsza. Re: Klub czy reprezentacja? - dende - 02-06-2008 15:26 Oczywiście, że reprezentacja dlaczego? radzio napisał(a):1) Mistrzostwa są co 4 lata, Potrójną koronę można zdobyć co roku. dlatego. Re: Klub czy reprezentacja? - Rudii - 02-06-2008 20:55 Dla mnie zdecydowanie wyższe jest dobro MU. Nie umiem tego uzasadnić |