![]() |
Kto z kibiców jest w Manchesterze? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Kto z kibiców jest w Manchesterze? (/showthread.php?tid=197) |
Kto z kibiców jest w Manchesterze? - Runi - 07-06-2008 15:46 Witam, jestem tu nowy. Serdecznie wszystkich witam. Jestem fanem Manchester United od wielu lat i w tym roku zamierzam wyjechać do Manchesteru. Wiadomo, że teraz funciak słaby, ale nie mam zamiaru jechać tam w celach tylko zarobkowych ![]() PS. Mój nick nie jest przypadkowy ![]() ![]() Staraj się używać polskich znaków // paolo Re: Kto z kibiców jest w Manchesterze? - pawlo - 07-06-2008 18:08 Musisz zdać sobie sprawę, że to miasto jest paskudne. Jeden wielki betonowy moloch. Jeżeli żyłeś w jakieś malowniczej okolicy, to może być dla ciebie problem. Sam mieszkam obecnie w szkocji, która jest po prostu piękna i gdy wjechałem do tego miasta to mało nie padłem. A już mój spacer w nocy na dworzec przesądził wszystko. Nie wiem jak się tam żyje, ale ja tam żadnego klimatu tego miasta nie widziałem. Re: Kto z kibiców jest w Manchesterze? - mlody_unw - 07-06-2008 18:27 W Liverpoolu jest podobno gorzej. Mój brat 2 lata mieszka w Chester i widział oba miasta: Liverpool i Manchester. W Liverpoolu w okolicy Anfield Road nie ma życia. Opustoszałe budynki z zabitymi oknami i drzwiami, masakrrra. Re: Kto z kibiców jest w Manchesterze? - radzio - 07-06-2008 18:34 Warto zauważyć, że Liverpool jak i Manchester to miasta typowo przemysłowe więc nie powinna dziwić duża ilość betonu. Cytat:Liverpool – miasto położone na zachodnim wybrzeżu północnej Anglii, ok. 340 km od Londynu, na północnym brzegu estuarium rzeki Mersey. Siedziba hrabstwa Merseyside. Liczy ok. 500 tysięcy mieszkańców. Cytat:Manchester, miasto (city) w Wielkiej Brytanii, w Anglii, w hrabstwie metropolitarnym Wielki Manchester. Więc ja bym Manchester i Liverpool są do siebie trochę podobne jeśli chodzi chodzi o ilość betonu. A co do Szkocji - oj piękna część Wielkiej Brytanii, co prawda znam tylko ze zdjęć, ale i tak pięknie ![]() Re: Kto z kibiców jest w Manchesterze? - Wojtek3 - 10-06-2008 23:57 Hmmm ciekawe plany, rozumiem, ze jedziesz za UNITED do Manchesteru ? ![]() Bylem kilka razy w Manchester, wiec napisze swoje wrazenia. Coz, miasto jak kazde ma duze centrum z wysokimi zajebistymi biurowcami, telebimy, Piccadily Gardens, puby, klimacik jest. No, ale wyjezdzamy 0,5 km za miasto w strone Streford albo Bury i zaczyna sie problem ![]() ![]() Dookola Old Trafford masz pola i stacje kolejowa i obskurne dzielnice, ale to juz nie jest wazne. Z praca dokladnie nie wiem, niby jest jej coraz mniej, jednak uwazam, ze jakas " murzynska " tyre moglbys pochytwac. Ja osobiscie uwazam, ze nie ma sensu, miasto jest obskurne, a sam UNITED i nocne zycie to nie wszystko moim zdaniem. W Dublinie dla przykladu poza miastami sa ciekawsze rzeczy, ale to raczej porownanie nie na miejscu bo Zielona Wyspa a obskurna Anglia to dwa rozne klimaty. Na chwile obecna Manchester juz wylecial mi z glowy i zostaje w Dublin, skad mam 25 min samolotem. Chyba, ze masz znajomych w Manchester, to mialbys plus bo znajomi to juz calkiem inaczej. Moze by Ci odrazu skrecili robote ? Moze by to nie wygladalo az tak zle, jak ja pesymista przypuszczam. Coz, jakies pytania to wal. Powodzenia w realizowaniu planow ![]() |