Hmmm ciekawe plany, rozumiem, ze jedziesz za UNITED do Manchesteru ?
Ja zanim wyjechalem do Dublina do pracy i do collegu mialem w planach wlasnie Manchester, jednak po pierwsze nie mialem tam ani jednego znajomego, po drugie kilka osob odradzilo mi wyjazd do tego miasta.
Bylem kilka razy w Manchester, wiec napisze swoje wrazenia. Coz, miasto jak kazde ma duze centrum z wysokimi zajebistymi biurowcami, telebimy, Piccadily Gardens, puby, klimacik jest. No, ale wyjezdzamy 0,5 km za miasto w strone Streford albo Bury i zaczyna sie problem
Nie wiem czy ktos kiedys byl na Slasku ktore wyglada tragicznie. Manchester na obrzezach miasta jest TRAGICZNE. Zero zycia, puste pola, kilometry opuszczonych budynkow, starych, ceglanych, przedwojennych. Miasto przemyslowe, nie ma co sie dziwic. Mnosto starych fabryk, miasto w samym centrum robi wrazenie, ale w centrum mieszkal nie bedziesz bo nie bedzie Cie stac ( chyba ze
) tylko na obrzezach gdzie jest przepaskudnie. Kiedy jechalem pociagiem z lotniska do centrum to myslalem ze na Sawannie w Afryce Poludniowej wysiadlem. Dobrze, ze przed wjazdem do centrum minalem 17 opuszczonych fabryk bo bym wysiadl i spytal sie jakiegos rolnika czy jestem w Greater Manchester.
Dookola Old Trafford masz pola i stacje kolejowa i obskurne dzielnice, ale to juz nie jest wazne.
Z praca dokladnie nie wiem, niby jest jej coraz mniej, jednak uwazam, ze jakas " murzynska " tyre moglbys pochytwac. Ja osobiscie uwazam, ze nie ma sensu, miasto jest obskurne, a sam UNITED i nocne zycie to nie wszystko moim zdaniem. W Dublinie dla przykladu poza miastami sa ciekawsze rzeczy, ale to raczej porownanie nie na miejscu bo Zielona Wyspa a obskurna Anglia to dwa rozne klimaty. Na chwile obecna Manchester juz wylecial mi z glowy i zostaje w Dublin, skad mam 25 min samolotem.
Chyba, ze masz znajomych w Manchester, to mialbys plus bo znajomi to juz calkiem inaczej. Moze by Ci odrazu skrecili robote ? Moze by to nie wygladalo az tak zle, jak ja pesymista przypuszczam. Coz, jakies pytania to wal.
Powodzenia w realizowaniu planow