![]() |
Skąd się wziął Tw - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Skąd się wziął Tw (/showthread.php?tid=387) Strony: 1 2 |
Skąd się wziął Tw - Kuba_^^ - 19-01-2007 17:46 Nie ma takiego tematu na forum, więc go założyłem, a na pewno niejeden user tego forum jest ciekawy, dlaczego ten ma taki nick itp. A więc... Mój nick wiadomo, że wziął się od mojego imienia, a te znaki "_^^" wstawiłem dlatego, aby mój nick był bardziej urozmaicony, aby nie wyglądało biednie samo "Kuba". To tyle. Przy okazji w tym temacie komentujemy nicki innych ![]() - Stojkovic - 19-01-2007 18:32 Mój nick własciwie jest moim serbskim nazwiskiem, które nosili dziadkowie... potem się zmieniło. Nie ma pewności, ale jestem (tak mi się wydaje) spokrewniony z którymś z Serbskich reprezentantów. Nick postanowiłem przybrać i wybór ten podjąłem w oparciu, że jakimś tam rodzinnym korzeniem jest grajacy i legendarny kiedyś Dragan "Pixi" Stojkovic To jego foto: <a class="postlink" href="http://www.arhiva.srbija.sr.gov.yu/g3/images/bruges2106gggg.jpg">http://www.arhiva.srbija.sr.gov.yu/g3/i ... 06gggg.jpg</a> - Ciampel - 19-01-2007 18:42 "Pytasz skąd się wziąłem? Włodi PG, kontynuuję, co zacząłem!" ![]() Ciampel - jakoś tak przyszło, brat raz tak do mnie palnął 11 lat temu i się po prostu przyjęło. Osobiście sam nie wiem, jak on to wymyślił, dlatego moja ksywa nie ma specjalnego znaczenia. Choć ostatnio dziewczyna wyszperała, że "Ciampel" to miasto w Indonezji bodajże. Wiecie również, że gdzieniegdzie rejestrowałem się też pod nick'iem "Howard", więc Howard i Ciampel to jedność. Mnie osobiście interesuje geneza pseudonimu "Zashi" :mrgreen: - Guest - 19-01-2007 18:52 Moj Nick wzioł sie od tego jak mnie w szkole nazywaja - Zashi - 19-01-2007 19:46 Ciampel napisał(a):Mnie osobiście interesuje geneza pseudonimu "Zashi" :mrgreen: A skad mam wiedziec ![]() Rejestrowalem sie gdzies i chcialem wymyslic jakis nick ![]() Wiec zabralem to, szczerze mowiac chyba to oznacza cos w chinskich czy japonskim, ale glowy nie dam. Nie wiem nawet co oznacza... - marcelo - 19-01-2007 21:16 Skąd się wziął mój nick? Więc tak, jak niektórzy może pamiętają mam na imię Marcin (bynajmniej NIE Marcel), ale jedna dziewczyna w podstawówce zaczęła na mnie wołać właśnie Marcel i stało się to moją kolejną ksywką. Nie chciałem, aby mój nick brzmiał Marcel, bo to jakoś tak ciapowato więc wyszło marcelo. - Pejter - 19-01-2007 23:13 urbas26 napisał(a):Moj Nick wzioł sie od tego jak mnie w szkole nazywaja No ale dlaczego cię tak w szkole nazywają? Wytłumacz nam. Pejter od imienia Piotrek. Po niemiecku tak się wymawia moje imię (Peter). Na początku mojej przygody z netem tak wymyśliłem i zostało, choć czasem wydaje mi się głupi ten pseudonim i taki trochę "prostacki". - Valverde - 19-01-2007 23:51 Pejter napisał(a):Pejter od imienia Piotrek. Po niemiecku tak się wymawia moje imię (Peter). Na początku mojej przygody z netem tak wymyśliłem i zostało, choć czasem wydaje mi się głupi ten pseudonim i taki trochę "prostacki". Mi się wydaje całkiem normalny ;> urbas26 - wołają cię "urbas(ś?)26, chodź tutaj" ? ![]() ![]() Valverde - Alejandro Valverde - hiszpański kolarz. Tak jakoś wyszło, sam nie wiem dlaczego. W sumie teraz żałuję, że nie wybrałem sobie Roddick, no ale Valverde też może być. Aha, nie wydaje wam się dziwny? W sensie nick Valverde ![]() - Pejter - 19-01-2007 23:55 Valverde napisał(a):Aha, nie wydaje wam się dziwny? W sensie nick Valverde Dla mnie jest spoko, o wiele lepiej niż Roddick, bo gdybyś dał Roddick to wszyscy by cię kojarzyli z tym tenistą, a Valverde nikt nie zna i dlatego większość po prostu uważa, że to normalny nick (ja też tak myślałem). - Ciampel - 20-01-2007 09:38 urbas26 napisał(a):Moj Nick wzioł sie od tego jak mnie w szkole nazywaja Krzyczą do Ciebie "Urbaś dwadzieścia sześć"? :mrgreen: Co do nicka Valverde też zawsze miałem duży dylemat, skąd się wziął. Ale wątpliwości zostały rozwiane przy naszej pierwszej rozmowie na gadu, kwestia wieku również ![]() Ale Roddick rzeczywiście byłby trefny - pierwsze skojarzenia to od razu tenisista, miałbyś pewnie potem problemy związane z grą na korcie ![]() - Stojkovic - 20-01-2007 16:47 ja mam tego pecha, ze nikt prawie nie używa w 'realu" mojej ksywy mówiąc do mnie!! Większośc jednak mówi po imieniu, a jak nie, to używają polskiego nazwiska... takie życie ![]() - silver - 20-01-2007 17:48 Moja ksywa wzięła się od sławnego pisarza Silvera Angelo, którego bardzo lubię i podziwiam. - KanT - 28-01-2007 00:08 NO TO SŁUCHAĆ BO MNIE NIKT NIE POBIJE :twisted: Z tego co pamiętam to moja ksywa trwa juz od przedszkola! Skad sie wziela? polowa z was nie uwierzy... Otoz: mieszkaja u nas na osiedlu tacy goscie(koledzi kolegi. Wtedy mieli po 16-17 lat). Noi pewnego wakacyjnego, zmulonego dnia szlem z tym kolega i spotkalismy tych gosci :wink: noi Stasik ( jak sie wolal moj kolega :roll: ) powiedzial im zeby mi dotkneli glowy(najwazniejsze jest to ze moja glowa ma cos jakby ciemiazko na sobie.. kazdy to ma ale ja mam niewatpliwie duze :wink: )noi jeden palnal: KANCIASTY! wszyscy polew. Tak juz zostało ... kanciasty... duzo ludzi nie wie jak mam na imie tylko " Kanciasty ". Nawet tata tak do mnie czasem mowi :lol: . A KanT wzielo sie od Kanciastego :wink: - Futbolowa - 05-03-2007 13:28 Futbolowa [ewentualnie FutboLova] - wiadomo, od futbolu, który kocham ![]() Od jakiegoś czasu posługuję się nim nie tylko w sieci, ale i w życiu codziennym, bo mówi tak do mnie mój chłopak i nasi wspólni znajomi ![]() - man utd fan - 25-04-2007 16:02 Mój nick sam sobie wymyśliłem bo nic innego nie przychodziło mi do głowy i tak zostało.Teraz na wszystkich grach i forach mam nick man utd fan. |