![]() |
Paul Scholes - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Paul Scholes (/showthread.php?tid=40) |
Paul Scholes - Giggsy - 25-01-2008 23:41 ![]() 18. PAUL SCHOLES Data urodzenia: 16 Listopad 1974 Miejsce urodzenia: Salford, Anglia Narodowość: Anglik Pozycja: Pomocnik Wzrost: 170 cm Poprzedni klub: wychowanek Debiut w MU: 21 Wrzesień 1994 v Port Vale (A) Re: Paul Scholes - Tedunio - 26-01-2008 13:13 Świetny gracz,dobrze rozgrywa i strzela z dystansu. Ale widać,że lata już nie te. Nie biega tyle co kiedyś i te kontuzje,ale i tak ważny element MU. Re: Paul Scholes - sebos_krk - 26-01-2008 13:39 Tedunio napisał(a):ale i tak ważny element MU.Ja bym napisał mózg drużyny, piłkarz przez którego przechodzi każda akcja. I już powoli Paul wraca po długiej kontuzji. Na tą chwilę nie ma w United piłkarza, który ma taką swobodę rozegrania piłki w środku pola. Re: Paul Scholes - TRSWS - 27-01-2008 20:03 Dziś zagrał po długiej przerwie i mam nadzieję, że będzie mógł szybko wrócić do regularnej gry. Jeden z najlepszych środkowych pomocników w Anglii. Re: Paul Scholes - tony - 27-01-2008 22:10 Tak wrocil po dlugiej przerwie i zagral dobre kilkadziesiat minut meczu, jakbym ogladajac mecz nie wiedzial, ze Paul tak dlugo pauzowal, na bank bym sie nie domyslil ![]() ![]() Cytat:Jeden z najlepszych środkowych pomocników w Anglii. Re: Paul Scholes - likamari - 27-01-2008 22:49 Również bez tego graca trudno wyobrazić mi jest sobie Manchester United ![]() Re: Paul Scholes - pawlo - 27-01-2008 23:21 A ja się nie zgadzam ze stwierdzeniem, że Scholes sie nie gubił. Owszem pare crossów znakomitych, ale i sporo strat, szczególnie pod polem karnym, gdy był naciskany przez zawodników Tottenhamu. Występ na plus, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że nie grał tyle czasu. Jednak sporo było do poprawy i wg mnie przede wszystkim spokój i opanowanie. Tak samo nie zgadzam się z porównaniem do Keano. Scholes to cichy chłopak, spokojny. Porównywanie go z charyzma Keana, to jakieś nieporozumienie. W drużynie jest kilku innych, dużo młodszych zawodników, mających zdolności przywódcze. Scholes na pewno do nich nie należy. Re: Paul Scholes - Luki - 28-01-2008 10:36 pawlo napisał(a):Tak samo nie zgadzam się z porównaniem do Keano. Również się nie zgadzam. Role w drużynie mieli zupełnie inne. Wpływ na grę może taki sam. Chociaż pod nieobecność Scholesa radzimy sobie nadal bardzo dobrze, a od odejścia Keano szukaliśmy przez 3 lata "nowego Keano". Teraz mamy Hargo i Andersona więc nareszcie skończą się te gadki, że potrzebujemy następcę Irlandczyka. Takiego zawodnika obecnie nie znajdziemy, on był wyjątkowy. Jak na razie Hargo i Anderson radzą sobie całkiem, całkiem 8-) Re: Paul Scholes - radzio - 01-02-2008 22:40 Luki napisał(a):Chociaż pod nieobecność Scholesa radzimy sobie nadal bardzo dobrze, a od odejścia Keano szukaliśmy przez 3 lata "nowego Keano". Co Scholesy, to Scholesy. Wierz mi, że w arcyważnych meczach jego obecność ma zbawienny wpływ na Diabełki. Tylko od razu mówię - Paulek nie umie strzelać karnych (pamiętacie chyba jak dał dupy w finale w Pucharze). Co nie zmienia faktu, że gościa uwielbiam. Potrafi jednym spojrzeniem uciszyć przeciwnika, albo jak krzyknie to już grmrm. Taki 'piłkarz alfa' (vide samiec alfa), typ Keano - nie zupełnie, ale podobny gatunek piłkarza, ale nie ten sam. Powiedziałbym, że na należą do wspólnej rodziny piłkarzy, ale różnią i to całkiem sporo. [flash=425,355]http://www.youtube.com/v/0_I7UYv23AU&rel=1[/flash] #2 Kompilacja - ~2:21 - genialny gol przeciwko Aston Villi #3 Kompilacja A tego jego gole z dystansu... miodność! Re: Paul Scholes - Kula - 01-02-2008 23:28 Futbolowy geniusz z niesamowitym przeglądem pola. Pseudonim - dyrygent. Ostatnio oglądałem jakiś program na Polsat Sport o nim i były skróty jego występów i podań, po którymś z kolei moja ukochana stwierdziła "kurde skąd on wiedział że tam ktoś jest" ![]() Jeden z tych piłkarzy, którego widok w podstawowej 11 mnie uspokaja. I oczywiście cholernie niedoceniony. Że nie wspomnę, że facet ma astmę. Re: Paul Scholes - paolo - 09-04-2008 18:06 mufc.pl napisał(a):Jeżeli Paul Scholes pojawi się na murawie Old Trafford podczas dzisiejszego meczu Manchesteru United z AS Romą, będzie to jego 100. występ w rozgrywkach Ligi Mistrzów. Doświadczonego pomocnika komplementował na wczorajszej konferencji prasowej menedżer sir Alex Ferguson. Z tym kapitanem Ferguson postąpił jak najbardziej słusznie i fair wobec drużyny. Kapitan to kapitan, sir Alex sam widzi na treningach kto się najbardziej na niego nadaje. Nie wspominam tu już o lizusie Scholesie, który ani razu nie oberwał suszarki ![]() Re: Paul Scholes - Kisia92 - 09-04-2008 18:49 Cytat:Nie wspominam tu już o lizusie Scholesie, który ani razu nie oberwał suszarkiJaki tam lizus, poprostu ideał piłkarza (wedlug mnie). Niewielu, albo i on jedyny może się tym pochwalić. ale fakt faktem, nie wyobrażam go sobie jako kapitana, on jest zbyt spokojny i stateczny, nie nadaje sie poprostu. Setny występ, mógłby go czymś uchonorować, np. jakiś ładny gol. Co tu więcej gadać, gratulacje ![]() Re: Paul Scholes - Donu - 09-04-2008 20:30 Te jego piękne gole z dystansu :lol: piękne loby to tylko u Scholes'a , pamiętam te lata w których grał najlepiej, w tedy zdobywał najwięcej goli z daleka. Paul Scholes, nasz najlepszy rozgrywający! Kisia92 napisał(a):Jaki tam lizus, poprostu ideał piłkarza (wedlug mnie). Niewielu, albo i on jedyny może się tym pochwalić.Właśnie on nie miał suszarki i może się tym pochwalić, ale jak już Kisia92 napisała, nie nadaję się na kapitana. Re: Paul Scholes - Vidic - 10-04-2008 19:02 Donu napisał(a):Te jego piękne gole z dystansu :lol: I co w tym takiego śmiesznego? Scholes wczoraj nie zagrał - i dobrze. Zastępcy świetnie sie spisali, a nasz super rozgrywający sobie odpoczął. Re: Paul Scholes - Donu - 10-04-2008 19:39 Vidic napisał(a):I co w tym takiego śmiesznego?To śmiech z podziwu! Vidic napisał(a):Scholes wczoraj nie zagrał - i dobrze. Zastępcy świetnie sie spisali, a nasz super rozgrywający sobie odpoczął. Wolisz zastępców niż naszego Scholesa? Twoja wypowiedz daje do zrozumienia, że chcesz żeby on nie grał. |