Redcafe.pl - Manchester United Forum
(04.03) Manchester UNITED vs Olympique Lyon 1:0 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: (04.03) Manchester UNITED vs Olympique Lyon 1:0 (/showthread.php?tid=521)

Strony: 1 2 3 4 5

(04.03) Manchester UNITED vs Olympique Lyon 1:0 - Ciampel - 25-02-2008 17:44

Kontynuacja tematu Wink

- ziomo - 26-02-2008 09:08

W tym meczu nasza gra powinna wyglądać lepiej,aniżeli w meczu z Lyonem we Francji.Mam nadzieję,że zagramy 1-4-4-2,bo jest to ustawienie,w którym gra się nam najlepiej.Liczę na występ Andersona.Gramy u Siebie,więc powinno być łatwiej niż w Lyonie.

UNITED!

- Maciek - 26-02-2008 09:47

Ciampel - to nie każdy mecz jest na Nsport w HD? :shock:
Co do Jóźwiaka to osobiście nie uważam go za totalnie pozbawionego wiedzy pseudoeksperta Wink Czasem można go spotkać w studiu Sport+ przy okazji omawiania ligi francuskiej, w której czuje się on (chyba) zdecydowanie najlepiej.

Tylko, że to jest moje zdanie, a ja np. lubie słuchać tego co ma do powiedzenia Jacek Gmoch, a to jest niemodne, bo powinienem go nazwać jakoś "dobitnie" i jechać po nim przy każdej okazji.

A tak co do meczu, to ja po prostu nie potrafię się wyzbyć tej myśli/wspomnienia/koszmaru związanego ze strzałem niespełna 21 letniego wówczas Davida Trezeguet (rocznik 1977 graliśmy w 1998, teraz Benzema rocznik 1987, gramy w roku 2008 - dwaj świetnie zapowiadający się młodzi napastnicy, rewanż na OT po remisie w pierwszym meczu na stadionie rywala, gramy lepiej i odpadamy) w potyczce z AS Monaco. Staram się tej myśli wyzbyć, ale niestety nie potrafię, co nie przeszkadza mi być prawie pewnym, że damy radę

- Fiend - 26-02-2008 11:33

Maciek napisał(a):A tak co do meczu, to ja po prostu nie potrafię się wyzbyć tej myśli/wspomnienia/koszmaru związanego ze strzałem niespełna 21 letniego wówczas Davida Trezeguet (rocznik 1977 graliśmy w 1998, teraz Benzema rocznik 1987, gramy w roku 2008 - dwaj świetnie zapowiadający się młodzi napastnicy, rewanż na OT po remisie w pierwszym meczu na stadionie rywala, gramy lepiej i odpadamy) w potyczce z AS Monaco.

Ale wtedy to chyba w pierwszym meczu byl remis 0-0. A dopiero na naszym stadionie padl wynik 1-1. A to jest juz calkowicie odwrotna sytuacja Big Grin Teraz mamy zdecydowanie lepsza sytuacje. Bramka na wyjezdzie stawia nas w roli faworyta i tej szansy raczej nie zmarnujemy. Nie wierze w to, ze mozemy przegrac na wlasnym stadionie z OL.

- Skull - 26-02-2008 12:54

Fiend napisał(a):Nie wierze w to, ze mozemy przegrac na wlasnym stadionie z OL.

Z City przegraliśmy :wink: Wszystko zależy od tego jakim ustawieniem zagramy i kto wybiegnie na boisko. Według mnie najlepsze wyjscieecni w najlepszej dyspozycj to 4-4-2 z Andersonem i Carickiem ,a na skrzydłach Ronaldo i Nani. Przynajmniej Ci zawodnicy są obecnie w lepszej dyspozyji niż ich koledzy. Z przodu Rooney i Tevez oczywiscie.

Musimy wygrac,nie ma innej opcji 8)

- Ciampel - 26-02-2008 15:12

Maciek napisał(a):Ciampel - to nie każdy mecz jest na Nsport w HD? Shocked

Tylko dwa na kolejkę (po jednym we wtorek i środę) - choć i z tym bywa ciężko, bo nie we wszystkich krajach transmisje w HD są na porządku dziennym.

Maciek napisał(a):Co do Jóźwiaka to osobiście nie uważam go za totalnie pozbawionego wiedzy pseudoeksperta Wink Czasem można go spotkać w studiu Sport+ przy okazji omawiania ligi francuskiej, w której czuje się on (chyba) zdecydowanie najlepiej.

Może po prostu mam pecha i trafiam głównie na takie mecze, w których pan Jóźwiak się zbyt dobrze nie czuje, a stacje stawiają go przed faktem dokonanym. W każdym razie nie najlepsza dykcja + Szol i Les Ferdinand podczas naszej wizyty na Stade Gerlande po prostu nie miały prawa się podobać Wink

Maciek napisał(a):Tylko, że to jest moje zdanie, a ja np. lubie słuchać tego co ma do powiedzenia Jacek Gmoch, a to jest niemodne, bo powinienem go nazwać jakoś "dobitnie" i jechać po nim przy każdej okazji.

W następnym sezonie zapewne przyjdzie pora na kogoś innego w roli "kozła ofiarnego" wszelkich publicznych transmisji Tongue

- kapszti - 26-02-2008 16:51

Skull napisał(a):z Andersonem i Carickiem

Ja tam bym wolał Andersona i Hargreavesem

- Red - 26-02-2008 18:08

kapszti napisał(a):Ja tam bym wolał Andersona i Hargreavesem

Hmmm moim zdaniem Carrick udowadnia ostatnio, że skład środka pomocy powinien być rozpoczynany od wypisania jego nazwiska, naprawde swietna gra w ostatnich spotkaniach

- Thevil - 26-02-2008 20:53

Red napisał(a):

Hmmm moim zdaniem Carrick udowadnia ostatnio, że skład środka pomocy powinien być rozpoczynany od wypisania jego nazwiska, naprawde swietna gra w ostatnich spotkaniach
Dokładnie, w ostatnich paru spotkaniach pokazał, że jest obecnie naszym najpewniejszym środkowym i jeszcze ta prostopadła do Crisa z Newcastle Smile W destrukcji oczywiście ustępuje Hargreavesowi, ale w konstruowaniu znacznie go przewyższa.

- Danny93 - 26-02-2008 21:28

Na pewno w środku powinien zagrać Carrick bo on ostatnio spisuje się znakomicie,i moim zdaniem mimo wszystko Scholes.

- ManUtd rlz !!! - 26-02-2008 21:37

Skull napisał(a):z Andersonem i Carickiem

A nie lepiej Carick i Fletcher ? :o Big Grin

- Zgrebol - 26-02-2008 21:46

No ja myślę że Manchester United pokaże kim są i co to znaczy grać na OT. Lyon to nie jest aż tak silny zespół ale nie można ich lekceważyć, myślę że Fergi pójdzie na całość.

- Kuba_^^ - 26-02-2008 22:29

ManUtd rlz !!! napisał(a):A nie lepiej Carick i Fletcher ?

Nie wiem, czy napisałeś to na serio, czy nie, ale widzę ostatnio, że większość "znafffffców" już uważa Fletchera za jakieś bóstwo, które co mecz będzie grało tak świetnie i strzelało 2 bramki. Oczywiście, z Arsenalem zagrał świetnie, najlepszy jego mecz w sezonie, ale Darren to nie jest takiego typu zawodnik, że będzie ciągle grać wspaniale i decydować o losach meczu. Szanuje go, wiem, że potrafi grać, ale na środek są lepsi od niego...

- Skull - 27-02-2008 01:27

Thevil napisał(a):W destrukcji oczywiście ustępuje Hargreavesowi, ale w konstruowaniu znacznie go przewyższa.

Dlatego lepiej grac Andersonem i Carrickiem ,a jak juz wynik bedzie ustalony to wpuscic np Paula i Owena którzy zajmą sie tym by ten wynik utrzymac do konca :wink:

Zgrebol napisał(a):myślę że Fergi pójdzie na całość

i wystawi 4-5-1 :lol:

- WoLaK - 27-02-2008 08:27

Skull napisał(a):Dlatego lepiej grac Andersonem i Carrickiem ,a jak juz wynik bedzie ustalony to wpuscic np Paula i Owena którzy zajmą sie tym by ten wynik utrzymac do konca :wink:
Tez uważam tę ekipę za najmocniejszy skład w środku.Tylko trzeba pamiętać,że nie mogą grać w każdym meczu,bo się delikatnie mówiąc zajeżdżą.

W tym meczu to Lyon będzie musiał atakować,to oni mają niekorzystny rezultat.Być może Sir Alex postawi na wariant bardziej defensywny,z Hargo w środku.Na pewno bym się nie spodziewał bardzo ofensywnego ustawienia.