Redcafe.pl - Manchester United Forum
Wirtualne Euro 2008 - Złota XI turnieju! - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32)
+---- Wątek: Wirtualne Euro 2008 - Złota XI turnieju! (/showthread.php?tid=523)

Strony: 1 2 3

Wirtualne Euro 2008 - Złota XI turnieju! - Maciek - 27-02-2008 22:16

Nie chciałem robić bałaganu w tamtym temacie. Pierwsze kadry, już obmyślane i skompletowane mogę przedstawić.
Umawiamy się na około 25osobowe kadry Wink

Francja:
Bramkarze:
Gregory Coupet, Hugo Lloris, Steve Mandanda
Obrońcy:
Willy Sagnol, Eric Abidal, Philippe Mexes, Sebastien Squillaci, Patrice Evra, Francois Clerc, William Gallas, Gael Clichy, Gael Givet
Pomocnicy:
Patrick Vieira, Franck Ribery, Florent Malouda, Jeremy Toulalan, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Claude Makelele, Sidney Govou
Napastnicy:
Thierry Henry, Louis Saha, Karim Benzema, Jeremy Menez, Nicolas Anelka

Holandia:
Bramkarze:
Edwin van der Sar, Marten Stekelenburg, Henk Timmer
Obrońcy:
Johnny Heitinga, Tim de Cler, Mario Melchiot, Joris Mathijsen, Urby Emanuelson, Khalid Boulahrouz, Kew Jaliens, Wilfried Bouma, Nigel de Jong
Pomocnicy:
Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Clarence Seedorf, Ibrahim Afellay, Hedwiges Maduro, Arjen Robben, Demy de Zeeuw.
Napastnicy:
Klaas Jan Huntelaar, Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Ryan Babel, Dirk Kuyt.

ochy:
Bramkarze:
Gianluigi Buffon, Marco Amelia.
Obrońcy:
Massimo Oddo, Fabio Cannavaro, Andrea Barzagli, Gianluca Zambrotta, Alessandro Gamberini, Georgio Chiellini, Daniele Bonera, Marco Materazzi, Cristian Zaccardo
Pomocnicy:
Daniele De Rossi, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Alberto Aquilani, Antonio Nocerino, Ricardo Montolivo, Mauro Camoranesi, Simone Perrotta
Napastnicy:
Luca Toni, Alessandro Del Piero, Giuseppe Rossi, Alberto Gilardino, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale.

Rumunia
Bramkarze:
Bogdan Lobont, Danut Coman.
Obrońcy:
Gabriel Tamas, Christian Chivu, Stefan Radu, Cosmin Contra, Razvan Rat, George Ogararu, Dorin Goian, Mirel Radoi
Pomocnicy:
Paul Codrea, Nicolae Dica, Banel Nicolita,Florentin Petre, Laurentiu Rosu, Razvan Cocis, Orvidiu Petre, Ianis Zicu, Andrei Margaritescu
Napastnicy:
Adrian Mutu, Ciprian Marica, Daniel Niculae, Lonut Mazilu

- Maciek - 27-02-2008 23:13

Hiszpania
Bramkarze:
Iker Casillas, Jose Reina, Sergio Asenjo.
Obrońcy:
Carles Puyol, Sergio Ramos, Pablo Ibańez, Raul Albiol, Antonio Lopez, Joan Capdevilla, Angel Lopez, Juanito.
Pomocnicy:
Xavi, Francesc Fabregas, Andres Iniesta, Xabi Alonso, David Silva, Joaquin, Raul Garcia, Mikel Arteta, Guti
Napastnicy:
Raul Gonzalez, David Villa, Fernando Torres, Jose Antonio Reyes, Bojan Krkić, Daniel Guiza

Rosja:
Bramkarze:
Igor Akinfeev, Vlacheslav Malafeev
Obrońcy:
Sergey Ignashevich, Aleksei Berezutskiy, Aleksandr Anyukov, Denis Kolodin, Roman Shishkin, Vasili Berezutskiy, Renat Yanbayev.
Pomocnicy:
Marat Izmaylov, Yuri Zhirkov, Ivan Saenko, Igor Semshov, Viktor Budyanski, Yevgeny Aldonin, Diniyar Bilyaletdinov, Dmitri Torbinsky.
Napastnicy:
Aleksandr Kerzakov, Dmitry Sychev, Roman Pavlyuchenko, Andrei Arshavin, Pavel Pogrebnyak.

Szwecja:
Bramkarze:
Andreas Issakson, Rami Shaaban, Johan Wiland.
Obrońcy:
Oskar Ronningberg, Petter Hansson, Daniel Majstorović, Matias Concha, Olof Mellberg, Mikael Nilsson, Peter Larsson
Pomocnicy:
Kennedy Bakircoglu, Kim Kallstrom, Anders Svensson, Christian Wilhelmsson, Niclas Alexandersson, Andreas Dahl, Daniel Andersson, Frederik Ljungberg, Andreas Johansson, Tobias Linderoth.
Napastnicy:
Johan Elmander, Zlatan Ibrahimović, Markus Rosenberg, Rade Prica.

Grecja:
Bramkarze:
Nikopolidis, Chalkias, Kotsolis
Obrońcy:
Seitaridis, Patsazoglu, Dellas, Kapsis, Goumas, Kyrgiakos, Vyntra, Torosidis, Spiropoulos
Pomocnicy:
Basinas, Karagounis, Giannakopoulos, Makos, Kafes, Katsouranis, Tziolis, Lagos.
Napastnicy:
Charisteas, Gekas, Lyberopoulos, Amanatidis, Papadopoulos.

- Maciek - 28-02-2008 16:16

Portugalia
Bramkarze:
Ricardo, Quim, Rui Patricio
Obrońcy:
Jose Bosingwa, Jorge Andrade, Pepe, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Fernando Meira, Jorge Ribeiro, Miguel, Paulo Ferreira, Antunes, Manuel Da Costa
Pomocnicy:
Raul Meireles, Miguel Veloso, Maniche, Deco, Joao Moutinho, Hugo Viana, Tiago
Napastnicy:
Ricardo Quaresma, Nuno Gomes, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa, Nani, Hugo Almeida

Turcja
Bramkarze:
Rustu Recber, Volkan Demirel
Obrońcy:
Ibrahim Toraman, Servet Cetin, Deniz Bans, Volkan Yaman, Can Arat, Fatih Sonkaya, Emre Asik
Pomocnicy:
Arda Turan, Mehmet Aurelio, Yildiray Basturk, Gokdeniz Karadeniz, Hamit Altinton, Nuri Sahin, Tuncay Sanli, Emre Belozoglu, Huseyn Cimsir
Napastnicy:
Halil Altintop, Hakan Sukur, Nihat Kahveci, Necati Ates, Serhat Akin, Umit Karan, Fatih Tekke

Szwajcaria:
Bramkarze:
Diego Benaglio, Pascal Zuberbuhler
Obrońcy:
Stephane Grichting, Phillipe Senderos, Chritoph Spycher, Johan Djorou, Mario Eggiman, Philip Degen, Ludovic Magnin, Steve von Bergen
Pomocnicy:
Gelson Fernandes, Valon Behrami, Gokhan Inler, Xavier Margairaz, Daniel Gygax, Tranquilo Barnetta, Hakan Yakin, Reto Ziegler, Raphael Wicky, Fabio Celestini
Napastnicy:
Marco Streller, Alexander Frei, Johan Vonlanthen, Blaise Nkufo

Czechy
Bramkarze:
Petr Cech, Jaromir Blazek
Obrońcy:
Tomas Ujfalusi, Zdenek Grygera, Marek Jankulovski, David Rozehnal, Zdenek Pospech, Radoslav Kovac, Martin Jiranek, Michal Kadlec
Pomocnicy:
Jan Polak, Tomas Galasek, David Jarolim, Tomas Rosicky, Jaroslav Plasil, Daniel Pudil, Marek Matejovsky, Libor Sionko, Tomas Sivok
Napastnicy:
Martin Fenin, Milan Baroś, Jan Koller, Marek Kulic

- Maciek - 28-02-2008 16:29

Niemcy
Bramkarze:
Timo Hildebrand, Manuel Neuer.
Obrońcy:
Philip Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Heiko Westermann, Christian Lell, Christian Pander, Arne Friedrich, Marcell Jansen, Gonzalo Castro, Clemens Fritz.
Pomocnicy:
Thomas Hitzlsperger, Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger, Simon Rolfes, Jermaine Jones, Tim Borowski, Sebastian Kehl, Thorsten Frings, Bernd Schneider
Napastnicy:
Miroslav Klose, Kevin Kuranyi, Mario Gomez, Lukas Podolski, Stefan Kiessling

Temat wyczyszczony, tutaj pisze TYLKO Maciek Wink / Ciampel

Chorwacja
Bramkarze:
Pletikosa, Runje

Obrońcy:
Robert Kovac, Dario Simić, Josip Simunic, Vedran Corluka, Dario Knezevic, Pranjić

Pomocnicy:
Ivan Rakitić, Dario Srna, Luka Modrić, Niko Kranjcar, Niko Kovac, Jurica Vranjes, Jerko Leko, Vukojević

Napastnicy:
Ivica Olic, Mladen Petric, Bosko Balaban, Igor Budan

Austria:
Bramkarze:
Jurgen Macho, Alex Manninger

Obrońcy:
Andreas Ibertsberger, Emmanuel Pogatetz, Martin Stranzl, Gyorgi Garics, Sebastian Prodl, Christian Fuchs

Pomocnicy:
Aufhauser, Ivanschitz, Leitgeb, Prager, Standfest, Kavlak, Kiesenebner

Napastnicy:
Roland Linz, Martin Harnik, Sanel Kuljić

Polska:
Bramkarze:
Artur Boruc, Tomasz Kuszczak

Obrońcy:
Dariusz Dudka, Jacek Bąk, Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Grzegorz Bronowicki, Mariusz Jop, Michał Pazdan

Pomocnicy:
Jacek Krzynówek, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Łukasz Garguła, Marek Zieńczuk, Jakub Błaszczykowski, Przemysław Kaźmierczak, Wojciech Łobodziński, Ireneusz Jeleń

Napastnicy:
Euzebiusz Smolarek, Maciej Żurawski, Radosław Matusiak, Grzegorz Rasiak

- Maciek - 04-03-2008 17:02

Jak widać wyżej, powołania na wirtualne Euro2008 zostały rozesłane Wink Roger oczywiście brany pod uwagę nie był i ze względów formalnych i ze względów o których pisałem w innym temacie.

Co widać po tytule tematu, zmienionym, od teraz mogą tu pisać także inne osoby, nie tylko ja Smile

Typowanie wyników czy zwycięzców turnieju, królów strzelców i asyst mile widziane, a przez słowo komentarze raczej mam na myśli komentarze dotyczące wszystkiego, tylko nie kadr, które zdecydowałem się wybrać tym 16 zespołom Wink Mówie to z tego względu, że raczej nie przewiduje tu zmian w tej kwestii, a dyskusje dwudziestostronne pod tytułem "Dlaczego ten a nie tamten" nie są tu pożądane.

- spalacz - 04-03-2008 17:17

Terminarz pierwszej kolejki wszystkich grup i moje typy:
Grupa A
Szwajcaria - Czechy 1:2
Portugalia - Turcja 2:0
Grupa B
Austria - Chorwacja 0:3
Niemcy - Polska 0:1
Grupa C
Rumunia - Francja 1:1
Holandia - Włochy 1:2
Grupa D
Hiszpania - Rosja 2:2
Grecja - Szwecja 1:2

Zwycięzcą według mnie będzie: POLSKA
Królem strzelców: ex-equo: Benzema, Huntelar, Toni, Ronaldo, Smolarek
Królem asyst: ex-equo: Ronaldo, Błaszczykowski

//a w typerze jakieś bonusy się liczą czy jak??

- Maciek - 04-03-2008 17:32

Chyba się nie zrozumieliśmy Smile
W innym temacie rozpisałem składy i krótkie ich omówienie, na podstawie czego (jak ktoś ma ochote) każdy może wytypować czy to wynik czy wynik i przebieg meczu, szanse drużyn, komentarz do taktyki, słabe/mocne strony danej ekipy czy formacji itd.

Żadnego typera na punkty nie będzie, bo wybaczcie, nie będę się bawił w jakieś zliczanie kto dobrze a kto źle wytypował, bo to żadna umiejętność wpisać dwie cyferki przedzielona dwukropkiem.

Także jak już, to odnosimy się do najbliższych spotkań, do składów drużyn i mojej przedmowy taktycznej, a nie takie coś jak wyżej, bo to raczej nie o to chodzi, żebyście mi teraz pisali, jaki wynik meczu rozegranego za tydzień typujecie Smile
Taka prośba, żeby to miało ręce, nogi, jaja i mózg bo inaczej to nie ma najmniejszego sensu Smile

- Maciek - 06-03-2008 10:32

Co do tabel to nie wiem za bardzo co mam powiedzieć co i jak Smile Na podstawie wyników, które padają, mógłbyś robić tabele grup Smile Tu na forum po prostu ilość punktów i bilans bramkowy wystarczy Smile

- zaga92 - 06-03-2008 15:18

Dobra to wiesz co. Podsumuje wszystko po fazie grupowej. Chyba, ze lepiej jak zrobie to wczesniej.

- Zashi - 07-03-2008 20:36

Cytat:Polska 1-0 Niemcy
Gol: Smolare

Maciuś, te Twóje symulacje przewidują przyszłosc czy coś? :wink: 8)

- Red - 07-03-2008 21:38

Maciek naszym nowym wieszczem narodowym

- Maciek - 07-03-2008 21:46

Przyznam, że w przewidywanie przeszłości się nigdy nie bawiłem, a pragnę także przypomnieć, że to nie ja strzeliłem tego gola dla Polski, jedyne co mogłem zrobić, to zaproponować taki a nie inny skład i go odpowiednio ustawić - udało się wygrać, super

Co do tabel - przydałyby się już, byłoby fajnie

Co do meczów to sam nie wiem czy tylko podawać suchy wynik, czy dalej to relacjonować tak jak do tej pory, bo szczerze mówiąc, jak i tak tego nikt nie czyta to mnie będzie łatwiej co oczywiste

- Red - 07-03-2008 21:51

Ja tam sobie lubie poczytac, no ale to Twoja decyzja Wink

- Zashi - 07-03-2008 22:10

Ja troche czytam, ale na koniec całego podaj wynik, bo nieraz zapomne kto ile strzelił :lol:

Maciek napisał(a):pragnę także przypomnieć, że to nie ja strzeliłem tego gola dla Polski, jedyne co mogłem zrobić, to zaproponować taki a nie inny skład i go odpowiednio ustawić - udało się wygrać, super

Czyli trener. Wiemy juz kto zastąpi Beenhakker`a jak ten odejdzie za kilka(nacie) [oby] lat.

- Fred The Red - 07-03-2008 22:48

Cytat:Polska:
Bramkarze:
Artur Boruc, Tomasz Kuszczak

Ale, że Dudka nie powołali ?! :roll: :lol:

Że też Ci się chcę tak wymyślać to wszystko Smile Czytam sobie i zabawia jest przednia Smile Ciekawe czy coś z tego sprawdzi się w czerwcu Idea