Kosma
Król logiki
Liczba postów: 3,067
Reputacja: 73
|
|
27-06-2012 10:47 |
|
RedLucas
Haxballowy supersnajper
Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
|
Re: EURO 2012
O meczu krótko - strasznie szkoda Portugalii, byli tak blisko, żeby skopać dupę tym tiki-takom... A tak trzeba będzie trzymać kciuki pewnie za Szwabów.
Ja jednak bardziej chciałem o czym innym. A mianowicie naszła mnie taka refleksja, że gdzie te czasy, kiedy po skończonej dogrywce człowiek żył meczem i tymi ogromnymi emocjami razem z komentatorami, kiedy to patrzyło się, jak łapią graczy skurcze, jak się koncentrują, jaki to ogromny dla nich stres? A jak to dziś? W owym momencie człowiek musi zobaczyć jakiś pajaców, którzy powiedzą dwa, max trzy utarte slogany w takim momencie, potem obejrzy 10 minut o sponsorach, jacy to są ikonami tego Euro i dopiero potem wróci na boisko już bez tego ogromnego napięcia, emocji...
Przecież po tych mistrzostwach ludzie będą dłużej pamiętać, że sponsorami byli Kia, Sharp, McDonalds, czy też Powerade, niż kto je właściwie wygrał i jak poszło Polakom... Pieprzona komercha...
"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
|
|
27-06-2012 22:40 |
|
Adis
Super Moderator
Liczba postów: 2,287
Reputacja: 27
|
Re: EURO 2012
Nowoczesny futbol, co się dziwić. A TVP faktycznie strasznie banalnie podeszła do oprawy Mistrzostw, zero jakiejś kreatywności, postawili jedno studio, kilku stałych gości i to by było na tyle, szkoda, bo można to było znacznie lepiej rozegrać.
Co mnie jeszcze wkurza, to pytania zadawane na każdym kroku przez dziennikarzy ('dziennikarzy'?) zagranicznym kibicom, piłkarzom, kolegom po fachu: "jak Ci się podoba w Polsce?", "jak stadiony?", "jak atmosfera?" itp. No kurwa, czy naprawdę niektórzy mają aż taką potrzebę dowartościowania się? Czy to kwestia poziomu dziennikarzy, czy o co chodzi. Wiadomo, że każdy powie, że stadiony genialne (bo są), że atmosfera spoko (bo jest), że Polska to nie kraj trzeciego świata, ale nie, trzeba żebrać o te pochwały. Więcej godności zalecam, mniej kompleksów. :plask:
W życiu znam się na dwóch rzeczach: na pokerze i na ludziach, dlatego nie przegrywam.
|
|
29-06-2012 23:37 |
|