Cytat:Od zawodnika, który jest został naszym najdroższym transferem, mam prawo oczekiwać że wejdzie i odmieni mecz w każdej sytuacji. Osobiście tego oczekiwałem, jednak liczyłem że po wejściu Di Maria będzie w stanie zrobić cokolwiek dobrego. Niestety nie wychodziło mu nic, kompletnie nic. Mylił się nawet w prostych sytuacjach gdzie miał mnóstwo miejsca - dośrodkowania prosto w ręce GK.
No pewnie, że nie. Foster, równie ważne co umiejętności ważna jest psychika. Di Maria jest przygaszony, nie czuje zaufania LVG, widocznie Luj nie dotarł do niego. I tu nie chodzi o to, że Angel ma wyjebane i mu się nie chce. Niektórzy zawodnicy faktycznie czasem takiego kija potrzebują, ale do Di Marii trzeba dotrzeć w inny sposób. W sporcie dokładnie jak w życiu. Jak masz jakieś prywatne problemy, nie możesz się odnaleźć w nowym miejscu, to rzutuje to negatywnie na Twoją pracę, choćbyś był w tym zawodzie specem. Tak to działa, psychika to prawie zawsze klucz do sukcesu.
Cytat:Grając Di Marią na lewym skrzydle za bardzo się otwieramy - po obu stronach mamy zawodników, którzy delikatnie mówiąc grą w defensywie nie zachwycają. Angel powinien grać w środku pola - ale nie jako "10" tylko na pół-lewy pomocnik, czyli dokładnie tak jak w Realu. Ale jak widać, LVG nie chce go tam wystawiać...
I ja się z tym jak najbardziej zgadzam.
Zmiany Van Gaala w tym sezonie wyglądają jakby zaplanował je przed meczem i realizował niezależnie od sytuacji boiskowej i sensu.