Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polacy w zagranicznych reprezentacjach
Nanius:) Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Polacy w zagranicznych reprezentacjach
Temat ten chciałbym poświęcić zawodnikom którzy MOGĄ grać w naszej reprezentacji (nie chodzi tu o Klose etc.).
Na chwile obecną najbardziej interesuje mnie postać Sebastiana Latowskiego. Chłopak ma 18 lat i gra w Hanoverze ( Bundesliga). Według niemieckiej prasy jest to zawodnik który umiejętnościami przypomina Horsta Hrubescha. Sam zawodnik wyznał trenerowi Globiszowi że ma zamiar grać dla reprezentacji Polski.
Kolejny zawodnik to Leo Markovski. Jest to brazylijczyk z polskimi korzeniami. Niedawno podpisał kontrakt z Górnikiem Zabrze, którego władze nie ukrywają, że to być może ich najlepszy transfer w ciągu kilkunastu ostatnich lat.
Jeśli posiadasz jakieś informacje na temat zawodników którzy mogą nam pomóc proszę o wpisy.
04-07-2008 12:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika
W.Ł.O.D. Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 11
Re: Polacy w zagranicznych reprezentacjach
Ludovic Obraniak - to o niego w pierwszej kolejności powinni walczyć polscy działacze. Nie wiem, czy jakikolwiek polski pomocnik ma podobne walory do niego. Nie jest, i nie będzie, to piłkarz pokroju Messi'ego, Ronaldo czy Riquelme, ale na tle naszej drużyny narodowej może być naprawdę wyróżniającą sie postacią.
04-07-2008 20:22
Tomassen Offline
Linguistics Llama

Liczba postów: 1,768
Reputacja: 8
Zmieniłem nazwę tematu. Od tej pory w tym temacie można dyskutować o Polakach z podwójnym paszportem, którzy jeszcze mogą grać dla Polski (czyli główny zamysł tematu), a także o tych, którzy mają polskie korzenie/paszport, lecz nie mogą grać dla Polski, typu Klose, Podolski.

Zapraszam do dyskusji.

I tak będę skakać po tapczanie
I nigdy szare życie mnie nie złamie
Na podłodze leżą klocki rozsypane
Ja poukładam je

I tak swoich marzeń wam nie oddam
Póki w żyłach krew nigdy się nie poddam
Będzie trzeba to bałagan swój posprzątam
Ja poukładam się
05-07-2008 10:45
Nanius:) Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 13
Właśnie nie chodziło mi o to, żeby o nich nie pisać.... Ale jak to się mówi kto ma admina czy cos w tym stylu zawsze ma racje:0

W tym temacie również będziemy dyskutować o piłkarzach, którzy mają polskie korzenie, a mogą jeszcze zagrać w naszej reprezentacji- sebos
05-07-2008 12:05
Kamill Offline
Member

Liczba postów: 219
Reputacja: 2
W.Ł.O.D. napisał(a):Ludovic Obraniak

Zadziwiająco cicho o nim w polskich mediach. podniecają się koleisiami z zespołów rezerwowych, a onim ani słowa :shock:

Form Is Temporary, Class Is Permanent
05-07-2008 18:26
Oskar Offline
Senior Member

Liczba postów: 420
Viking napisał(a):
W.Ł.O.D. napisał(a):Ludovic Obraniak

Zadziwiająco cicho o nim w polskich mediach. podniecają się koleisiami z zespołów rezerwowych, a onim ani słowa :shock:

To dziwne, bo Obraniak to jeden z najbardziej utalentowanych skrzydłowych w Ligue 1 i sam wyrażał chęć gry w polskiej reprezentacji.

Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
09-07-2008 16:38
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
Niedawno było jeszcze głośno o Robercie Acquafresce. Według mnie chłopak ma naprawdę spory talent, no ale niestety znowu PZPN w porę się nie zorientował i zawodnik wybrał Włochy...

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
09-07-2008 18:11
maju Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,351
O niebo lepsze byłoby postawienie na Obraniaka, niż na Rogera (ale nie wznawiajmy od nowa tej dyskusji). Chłopak jest młody, już doświadczony, o kogoś takiego chodzi. A przede wszystkim jest lepszy od 3/4 naszej repry. Ma pewne miejsce w zagranicznym klubie, coś znaczącym zagranicznym klubie. Oczywiście będę bronił swego zdania i w tym gronie wyliczę Tyrałę. Również Aquafresca (możliwe, że popełniłem błąd w pisowni) to ktoś, nad kim trzeba się zastanowić.

A jeśli chodzi o tych, którzy już nie zagrają w naszej kadrze. Myślę, że Klose, Podolski to temat zbyt odległy. Już dawno zdążyli skreślić się z listy potencjalnych reprezentantów Polski. A co myślicie o Szeteli? Janas znalazł w Polsce "dwustu takich Szeteli" :lol:

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
09-07-2008 18:22
Oskar Offline
Senior Member

Liczba postów: 420
maju1309 napisał(a):Janas znalazł w Polsce "dwustu takich Szeteli"
Mógłby powołać chociaż jednego Big Grin

Loserpool, not a Liverpool.
"Przyłóż termometr, 100 stopni na kark, byle by na gramofonie w końcu wcisnąć start"
09-07-2008 18:24
maju Offline
Posting Freak

Zapewne po Mundialu chciał to zrobić xDDD Ach, ten zły PZPN, nie dał mu zbudować drużyny na EURO 2008 xDD
Tak na serio, to szkoda, że nie dał ze względu na jednego zawodnik - Jelenia ;] Janas na niego stawiał. Ale to o czym innym ;]

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
09-07-2008 18:30
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Jak dla mnie to Szetela to taki talent jakich jest wielu (oczywiście nie w Polsce Tongue ). Potrzeba czasu, aby móc oceniać na jak wiele stać tego chłopaka.

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
09-07-2008 18:31
maju Offline
Posting Freak

W najbliższej przyszłości chyba nie ocenimy. Jest w Racingu, gdzie nie wygra rywalizacji o atak, a w niższych zespołach do których będzie wypożyczany zmarnuje swój talent ;/

09-07-2008 18:33
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Racja, może się nawet tak zdażyć, że wogóle tego nie ocenimy, bo tak jak powiedziałeś, w Racingu na razie się nie 'przebije', chyba, że rozegrałby jakiś super turniej reprezentacyjny, wtedy może zacząłby dostawać choć nieliczne szanse...

09-07-2008 18:36
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
maju1309 napisał(a):O niebo lepsze byłoby postawienie na Obraniaka, niż na Rogera (ale nie wznawiajmy od nowa tej dyskusji). Chłopak jest młody, już doświadczony, o kogoś takiego chodzi. A przede wszystkim jest lepszy od 3/4 naszej repry

No i co chcesz zrobić nie wiadomo co z naszej reprezentacji , taką wybuchową mieszankę cudzoziemców ? ;> Wiesz ja o nim pierwszy raz słyszę i jeśli nawet jest lepszy od 3/4 naszych piłkarzy w kadrze to Ci mówię że Roger jest lepszy od 4/5 . Po żmudnych rachunkach wychodzi że jednak Roger jest lepszy

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
09-07-2008 18:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Ale on nie jest takim kompletnym cudzoziemcem. On ma korzenie polskie, to nieco inna historia niż z Rogerem...

09-07-2008 18:40
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości