Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
United - sezon 2010/2011
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
Re: United - sezon 2010/2011
Ja też ostatnio zastanawiałem się nad tym czy Ferguson poczyni jakieś konkretne kroki by pozyskać kogoś w tym okienku i podobnie jak Foster doszedłem do wniosku, że takowych nie należy się spodziewać.
Modric i Rodwell podpisali nowe kontrakty w swoich klubach. Gourcuuff fatalnie gra na MŚ, Silva zostanie raczej w Hiszpanii. Mówiło się też trochę o dwóch Holendrach van der Vaarcie i Sneijderze i przyznam się szczerze, że chętnie ujrzałbym jednego z nich u nas, ale wtedy trzeba byłoby się pożegnać czy to z Andersonem czy Carrickiem co moim zdaniem nie będzie miało miejsca. Yaya Toure może i by się przydał, ale skoro wraca Hargo (miejmy nadzieję, że będzie prezentował swój najwyższy poziom) to jego przyjście nie jawi się jako konieczne. Jeszcze kwestia Joe Cole'a. Facet ograny w PL, do tego uniwersalny, za free, ale coś mi się wydaje że problemem może być wysokość tygodniówki jakiej żąda Anglik.
Zobaczymy co będzie się działo po MŚ.

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
26-06-2010 10:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Dobra, ale jak projekt "Hargo, Carrick i Ando pokażą w tym sezonie, że są zajebiści" nie wypali, to za rok będzie można tylko usiąść i zapłakać, bo zostaniemy bez pomocy.

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
26-06-2010 12:17
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
Myśląc o tych trzech nazwiskach, które wymienił Foster na usta cisną mi się dwa pytania: co zrobić? i jak to będzie? Przyczyny:

Carrick - Generalnie urlop rozpoczął wyjeżdżając do RPA. W tamtym sezonie kilka dobrych, ale sporo też złych spotkań w wykonaniu Michaela. Lepiej sprawdzał się na środku obrony, zastępując Rio i Vide a niżeli w środku na swojej nominalnej pozycji. Pewnie zostanie na kolejny sezon. Zawodnik solidny ale nie na tyle dobry by w większości meczów stanowić o sile naszej drugiej linni.

Anderson - ten ma troche po chuju. Wykluczony z gry i treningów bodajże do końca września, nie będzie brał udziału w okresie przygotowawczym - a na pewno nie na tyle intensywnie jak reszta graczy, ominie go także początek rozgrywek. Musi dodatkowo zatrzeć złe wrażenie z poprzedniego sezonu. Wszystko rozegra się raczej nie na siłowniach i boisku, ale w psychice tego młodego jeszcze piłkarza. Kontrakt póki co mu się nie kończy, dostanie sezon ostatniej szansy.

Hargo - hm, na dobrą sprawe ciężko cokolwiek wyrokować. Wyleczy się i będzie grał, oby na jak najwyższym poziomie czy będzie kolejne 1,5 roku chodził od lekarza do lekarza i w ostateczności skończy karierę. Bardzo chciałbym by ten drugi scenariusz się nie ziścił a Owen rozegrał choćby kilka spotkań.

Fergie kogoś kupi, jestem tego pewien! majątku nie wyrzyga, wielkiego nazwiska nie będzie ale ktoś ostatecznie dołączy do Nas. Kwestia jest też taka czy ktoś Nas nie opuści...

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
26-06-2010 13:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Włoski Ogier Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 38
Reputacja: 0
Jak już Lucas wspominał, Van der Vaart i Sneijder bardzo by się przydali. Szczególnie, że Fergie lubi grać 4-5-1 Dlatego na skrzydłach Nani i Valencia w środku pewniakiem jest tylko Fletcher. Drugim pewniakiem do środka byłby ktoś z wyżej wymienionej dwójki Oranje, a trzecim byłby ktoś kto jest w stanie grać i jest w dobrej formie. Carrick, Hargro, Anderson(on gra bardzo dobrze właśnie wtedy kiedy gramy trzeba pomocnikami w środku), Scholes, Gibson... Mamy jeszcze kilku chociaż raczej nie przedostaną się do pierwszej jedenastki. Dlatego ktoś z dwójki VdV i Sneijder by śię bardzo przydał.
26-06-2010 16:01
Lukas Offline
Posting Freak

Cytat:Jak już Lucas wspominał
Ten Lucas to się zna na rzeczy.
Ciekawe ile jeszcze muszę napisać postów, by ludzie poprawnie pisali mój nick :roll:

I za to kocham ten klub.
26-06-2010 17:37
Włoski Ogier Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 38
Sorki ;P.
27-06-2010 14:05
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
michal85 napisał(a):Już w zeszłym sezonie pisałem, że żałuję, że nie ma go u nas, ale jak teraz się go pozbędziemy to będziemy frajerami. Nie wypożycza się zawodników, którzy ewidentnie się wyróżniają tj Welbeck i Cleverley.
Ciężko się nie zgodzić z tym co pisze Michał, jednak spójrzmy z perspektywy Toma i Danny'ego.

Tom
Skrzydła:
Nani i Valencia są pewniakami, których ciężko będzie mu wygryźć, po drodze jest jeszcze Park, który jest ceniony przed Fergusona i przez nas też (no nie wszystkich), który również na razie jest przed młodym Anglikiem. Jest jeszcze Giggs, który co prawda o wiele lepiej niż na skrzydle prezentuje się w środku, jednak jestem niestety pewien, że SAF w dalszym ciągu będzie wystawiał Ryana jako skrzydłowego. Cleverley zostając w United nie będzie miał łatwego życia i rzadko kiedy będzie grał.
Środek:
Scholes, Fletcher - pewniacy jeśli chodzi o pierwszy skład. Jest jeszcze Carrick, który z pewnością będzie grał lepiej niż pod koniec sezonu, gdyż gorzej się chyba nie da. Jest Giggs, który świetnie pisuje się jako CM, jest Gibson, na którego coraz częściej stawia Ferguson, a po kontuzji wraca Anderson, który z pewnością otrzyma swoje szanse. Jak widać, także i środku Cleverley występowałby sporadycznie.

Dlatego, uważam że dla dobra zawodnika powinniśmy go wypożyczyć. Tom zapowiada się na świetnego zawodnika, jednak aby nim zostać potrzebuje regularnej gry, której, niestety nie jesteśmy mu na razie zapewnić w United. Idąc na wypożyczenie do takiego NU, będzie grał regularnie w najlepszej lidze świata, będzie zdobywał bezcenne doświadczenie i podniesie swoje umiejętności. Po sezonie wróci jako w pełni ukształtowany zawodnik, z pełnym sezonem w nogach i w głowie, a w United w tym czasie żegnać się będą Giggs i Scholes, a możliwe, że również Carrick i Anderson, jeśli znów zawiodą.

Danny
Rooney, Berbatov, Owen - na dzień dzisiejszy mają o wiele wyższe notowania niż Welbeck. Dodatkowo do drużyny dołączył Chicharito, który już w pierwszym swym spotkaniu wyraźnie pokazał, że nie zamierza gnić na ławce czy na trybunach/w rezerwach. Z przodu mamy dwa miejsca, zawodników czterech a to jeszcze nie wszystkich wymieniłem. Wiemy też, że SAF korzysta z ustawienia 4-5-1/4-3-3 i to korzysta coraz częściej, czyli z dwóch miejsc z przodu robi nam się jedno, a kandydatów do gry nie ubywa, co więcej jest jeszcze dwóch, o których jeszcze nie wspomniałem, a którzy również palą się do gry. Diouf i Macheda. Mame z wszystkich naszych snajperów jest najsłabszy, dlatego z pewnością częściej będzie grał w rezerwach niż w pierwszym zespole. No a Kiko, będzie robił wszystko by przeskoczyć Hernandeza i Owena.
Podobnie jak Tom, Danny na mógłby liczyć jedynie na sporadyczne występy w pierwszym składzie. Dlatego podobnie jak w przypadku Cleverley, uważam że najlepszym rozwiązaniem dla Welbecka będzie wypożyczenie do zespołu PL, w którym będzie mógł grać regularnie. Po sezonie wróci jako lepszy zawodnik, a taki Berbatov czy Owen, mogą się pożegnać z naszym zespołem i droga do gry w pierwszym składzie będzie krótka i prosta.

Mój Blog: Pod presją czasu
29-07-2010 13:47
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Meczów jest całkiem sporo. Słabsi rywale w PL, LM, a przede wszystkim FA Cup oraz CC to okazja do rozegrania kilku spotkań. Może to nie sporo, ale myśl, że nawet jedno spotkanie w United jest cenniejsze niż kilka w drużynie z dolnych rejonów tabeli, gdzie niekiedy trudno nawet powąchać piłkę.

Osobiści jestem zdania, żeby zostawić tą dwójkę do końca roku i zobaczyć jak sobie będą radzić. W pomocy nie ma aż takiej konkurencji, na AM przecież musieliśmy grywać w tamtym roku (w 433) Gibsonem albo Parkiem. Nie uważam, żeby Tom od nich odstawał. Na skrzydłach też może być różnie, a własnie tam może również (w 433) z powodzeniem grywać Welbeck.

To jest dwójka uniwersalnych zawodników i obyśmy nie żałowali jak ich wypożyczymy.

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
29-07-2010 14:10
allfanmu Online
Obserwator

Liczba postów: 908
Reputacja: 31
Podzielam zdanie przedmówcy. Lepiej mieć o dwóch zawodników za dużo niż za mało. Obaj wyróżniają się w meczach przygotowawczych i jeżeli nagrodą za to miałoby być wypożyczenie, byłoby to lekko absurdalne. Obaj wyróżniają się uniwersalnością tak cenioną przez Fergusona. Wink

Skoro według sir Alexa nie ma nikogo na rynku do kupienia za rozsądne pieniądze, to dajmy szansę młodziakom, tak jak miało to miejsce (oczywiście nie na taką skalę) pod koniec lat 90. Marzy mi się chociaż jeden gracz - wychowanek, który by stanowił o sile United w przyszłości. Obaj mają do tego wystarczający potencjał.
29-07-2010 14:19
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Ja się powtórzę. Jak wypożyczymy Welbecka, a zostawimy Diouf to chyba jebne. Dla mnie Danny powinien być 3/4 napastnikiem w hierarchii w nadchodzącym sezonie, w zależności od tego, co będzie prezentował Hernandez. Machede i Dioufa bym wypożyczył, a już na pewno tego drugiego.

Jeśli chodzi o Toma, to zakładając, że nikt nowy do pomocy już nie przyjdzie, to również nie widzę sensu w wypożyczaniu go.

Na wypożyczenie wysłałbym też Richiego. Nie widzę dla niego zbytnio miejsca w przyszłym sezonie.

Aha, jeszcze liczę na znaczną poprawę wykonywania rzutów rożnych.

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
29-07-2010 14:25
panopticum Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,648
Reputacja: 6
Cytat:Sir Alex Ferguson has spoken about his plans to keep Javier Hernandez and Federico Macheda at Manchester United next season, which suggests the likes of Danny Welbeck and Tom Cleverley will be loaned out.

I need to keep Macheda and Hernandez,” said Ferguson. “There was a lot of purpose in the way they played their football. To play for a club like this is not just about talent. You need something else and they’ve got something else. I am pleased with that.”

One thing I noticed we were lacking at times last season was pace. Only when Nani start hitting great form and Antonio Valencia become settled did we see how much of an impact the speed Cristiano Ronaldo possessed had in our ability to attack.

Hernandez was the fastest player at the World Cup and Ferguson thinks his style can combine well with Wayne Rooney.

“If we are talking about a combination with Wayne, I think we would need to adjust a bit. They are similar types of players,” he added. “We will assess Hernandez really well and make sure we can bring him to good consistent form. There are still little things to do but not a great deal. One he gets used to our training I think he will be OK.”

http://therepublikofmancunia.com/fergie ... e-staying/

Ja nie wiem co Tom musiałby zrobić, żeby przekonać sir Alexa o swojej przydatności.
Na pewno dla Hernandeza dobrze rokuje to, że Ferguson uważa, że jego styl ładnie będzie współgrał ze stylem Rooney`a.

“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

Blog klasy B <- mój fajny blogasek.
29-07-2010 17:42
Czary Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,964
Cytat:Tom
Skrzydła:
Nani i Valencia są pewniakami, których ciężko będzie mu wygryźć, po drodze jest jeszcze Park, który jest ceniony przed Fergusona i przez nas też (no nie wszystkich), który również na razie jest przed młodym Anglikiem. Jest jeszcze Giggs, który co prawda o wiele lepiej niż na skrzydle prezentuje się w środku, jednak jestem niestety pewien, że SAF w dalszym ciągu będzie wystawiał Ryana jako skrzydłowego. Cleverley zostając w United nie będzie miał łatwego życia i rzadko kiedy będzie grał.

Nani jest pewniakiem przez 1/6 sezonu. Nie wierzę, żeby wymiatał cały sezon i był cały czas w świetnej dyspozycji, dlatego nie widzę innej opcji jak pozostanie u nas Cleverleya.

To samo Welbeck, który prezentuje się zdecydowanie lepiej od Machedy czy Dioufa. Z tego co pamiętam to jak w tamtym roku kupiliśmy Owena to byłą gadka: "kupujemy go, żeby nie blokował miejsca młodym", dlatego właśnie ja Welbecka widzę jako napastnika 3,4 w hierarchii klubowej i kompletnym idiotyzmem będzie wypożyczanie go, a zostawianie dziecka szczęścia Makedy, czy Dioufa.

"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
29-07-2010 18:18
Lukas Offline
Posting Freak

Odnośnie Welbecka już się wypowiadałem. Na tournee prezentuje się naprawdę dobrze i wydaje mi się że byłby pomocny w nadchodzącym sezonie. Mimo iż prawa strona nie jest nominalną pozycją to radzi sobie tam całkiem nieźle i w ustawieniu 433 śmiało można by go tam ustawić.
Co do Cleverley'a to ten chłopak mnie zadziwia na plus i mam nadzieję że po udanym wypożyczeniu w tamtym sezonie i dobrej grze obecnie zostanie również z nami i będzie włączany do pierwszej drużyny. Jego styl gry i uniwersalność przemawiają za tym by dać mu szansę gry w pierwszej drużynie. Wprawdzie na regularne występy nie będzie mógł liczyć, ale jestem przekonany że Ferguson pozwoli na rozegranie kilkunastu spotkań. Jestem za tym by go zostawić.

I za to kocham ten klub.
30-07-2010 12:44
Lisu Offline
Senior Member

Liczba postów: 289
Reputacja: 2
Też jestem zdania, że należy dać szansę Tomowi i zostawić go w United na ten sezon. Chłopak gra jak narazie bardzo dobrze, więc skoro raczej nie będzie w tym okienku transferów, to Cleverley będzie nam potrzebny.

Bycie fanem United to nie przyjemność, to zaszczyt
30-07-2010 13:06
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Czary napisał(a):Nani jest pewniakiem przez 1/6 sezonu. Nie wierzę, żeby wymiatał cały sezon i był cały czas w świetnej dyspozycji, dlatego nie widzę innej opcji jak pozostanie u nas Cleverleya.
Czarek, to że Ty w to nie wierzysz, nie oznacza, że tak nie będzie. W drugiej części sezonu Nani grał bardzo dobrze, a to chyba więcej niż 1/6 sezonu Tongue
No ale niech będzie, załóżmy, że Nani gra piach, SAF sadza go na ławkę, a do gry wchodzi... Giggsa. Tak było w tamtym sezonie i tak będzie w tym sezonie, niezależnie od tego czy Tom zostanie z nami czy uda się na wypożyczenie. Dlatego uważam, że dla niego, podkreślam, dla niego najlepszą opcją będzie wypożyczenie. To samo zresztą tyczy się Welbecka.

Mój Blog: Pod presją czasu
30-07-2010 16:47
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości