Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
United - sezon 2010/2011
Kwas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 974
Reputacja: 12
Re: United - sezon 2010/2011
Berba jako skrzydłowy napastnik odpada w przedbiegach. Nie ta szybkość, nie ta zwrotność, nie ta ruchliwość, nie ten balans.

My tu gadu gadu, a pewnie SAF nawet nie truję sobie tym dupy. Będzie stawiał na dwóch napastników z paroma wyjątkami i takim wyjątkiem, może być najbliższe spotkanie z poolem. O, i wtedy Roo z Nanim po bokach, a Berba na szpicy.
15-09-2010 15:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika
michal85 Offline
diabeł wcielony

Liczba postów: 2,667
Reputacja: 41
Dzizas. Wciskać dwóch zawodników do zespołu na pozycję, na której regularnie nie grywają i pewnie nigdy nie będą na niej czuli się pewnie jest jak strzelanie sobie w stopę. Chyba, że coniektórzy nadal myślą, że w obecnym futbolu można grać z trzema środkowymi napastnikami...

Ignorowani:
  • under

Programuję w codeigniter przede wszystkim dla strony internetowe brzesko, ale również dla innych
15-09-2010 15:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
michal85 napisał(a):Chyba, że coniektórzy nadal myślą, że w obecnym futbolu można grać z trzema środkowymi napastnikami...

Ja na pewno nie, a i guru Sir Alex też na to przecież nie pójdzie. O ile od biedy w kilku spotkaniach z Roo można zrobić skrzydłowego o tyle pomysł z Berbą, na którejś z flank wydaje się mocno abstrakcyjny. Grajmy tym co mamy i nie przypisujmy zawodnikom, głównie z ataku, zadań bocznych pomocników. Trzeba dodatkowo teraz chuchać i dmuchać na Naniego, żeby i jemu się nic nie stało bo wtedy dopiero jesteśmy w czarnej dupie - dalekooo.

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
15-09-2010 15:36
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
michal85 napisał(a):PS mam nadzieję, że możemy ściągnąć Cleverley;a z wypożyczenia :roll:
Wątpię by było to możliwe. Jeśli United podpisując umowę z Wigan nie zamieściło tam odpowiedniego zapisu to Toma nie zobaczymy w koszulce z Diabełkiem na piersi nie wcześniej niż w sierpniu 2011 roku.

Kontuzja Antka to bez wątpienia spore osłabienie, jednak skoro w poprzednim sezonie poradziliśmy sobie z plagą kontuzji w defensywie, to dlaczego nie mielibyśmy poradzić sobie w tej sytuacji?
Nani pod nieobecność Ekwadorczyka hasać będzie sobie prawym skrzydłem, gdzie jak wiemy idzie mu jeszcze lepiej niż na lewym. A po przeciwnej stronie pomykać będą na zmianę, Park, Giggs i mam nadzieję, że swoją szanse otrzyma Obertan oraz Bebe. Kiedy młodzi mają się uczyć jak w nie takich sytuacjach? Gorzej natomiast będzie, gdy nie daj Boże z gry wypadnie Nani. Jednak póki co jest jak jest, a nie ma tak źle.

Co do propozycji grania trzema napastnikami, to powiem tylko tyle - :lol:

Mój Blog: Pod presją czasu
15-09-2010 17:51
panopticum Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,648
Cytat:Hernandez po środku, Rooney i Berba na skrzydłach. Tak bym to widział.
A Nani na ławce. Co za nonsens.

“I don’t think this team ever loses. It just runs out of time.”

Blog klasy B <- mój fajny blogasek.
16-09-2010 11:40
Foster Offline
Super Moderator

Znów nam się zespół sypie... Scholes wylatuje na 10 dni, a Rooney nie zagra przez ok. 2-3 tygodnie.

28-09-2010 18:51
Foster Offline
Super Moderator

Foster napisał(a):
michal85 napisał(a):PS mam nadzieję, że możemy ściągnąć Cleverley;a z wypożyczenia :roll:
Wątpię by było to możliwe. Jeśli United podpisując umowę z Wigan nie zamieściło tam odpowiedniego zapisu to Toma nie zobaczymy w koszulce z Diabełkiem na piersi nie wcześniej niż w sierpniu 2011 roku.
Z ostatnich wypowiedzi Fergusona wynika, że Tom wróci do nas w styczniu. Także jak widać, w umowie musiało zostać to uwzględnione.

Tak a pro po Cleverleya. Przyznaje, przed sezonem byłem za jego wypożyczeniem, jednak obecna sytuacja pokazuje, że była to błąd. Obecnie nie mamy kim grać na skrzydle. A dlaczego młody Anglik został wypożyczony? Odpowiedź można znaleźć w wywiadzie dla "Inside United", w którym Ferguson przyznał, że wypożyczył Cleverleya, bo do klubu przyszedł Bebe. Nie mam w zwyczaju krytykować Szkota, jednak to co zrobił jest dla mnie idiotyczne i zupełnie niezrozumiałe. Chce stawiać na gościa znikąd, zamiast na zawodnika, o którym mówi że to nasza przyszłość? Przecież to się wszystko kupy nie trzyma...

07-10-2010 14:11
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
Bo Fergie już dawno zaplątał się w swoich transferach i w tym, co mówi.

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
08-10-2010 15:55
daniel Offline
Posting Freak

Zaplątał w transferach? Valencia? Owen? teraz Chicha i Smalling, to słabe transfery? Bebe nie liczę bo to wciąż niewiadoma, Obertana i Tosica także nie liczę, z jednym już się nie powiodło, drugi wciąż czeka na swoją sznasę. Jednak Poza Valencią wszyscy Ci gracze to piłkarze sprowadzani za stosunkowo małe pieniądze, od których nie oczekuję się od razu cudów. To sa oczywiście przykłady z ostatnich 2-3 lat.
Tak sobie myślę, że skoro Ferg zaplątał się w swoich transferach to co mają powiedzieć kibice Luzerpoolu na temat swoich zakupów, albo wielka Barca na temat Czyhryńskiego albo Ibrahimovica? Nie mówiąc już o poczynaniach Realu...

08-10-2010 16:04
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
Ja bym chciał na jedną sprawę zwrócić uwagę. W tym sezonie znacznej poprawie uległ element, na który zawsze narzekaliśmy, który w poprzednich sezonach był naszą piętą achillesową, a mianowicie stałe fragmenty gry oraz gra głową. Widać, że mamy nowe pomysły na ich rozgrywanie, lepiej się ustawiamy, oby tak dalej Wink Nie podam liczb, ale podczas wczorajszej transmisji meczu ze Spurs komentator je podawał i były naprawdę imponujące. Podobno pod tym względem jesteśmy najlepsi w lidze.

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
31-10-2010 10:56
Ruuuuuuuuuud Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,083
Reputacja: 48
W głównej mierze to zasługa Naniego, który zaczął bić bardzo dobrze i rzuty wolne, i rzuty rożne.Co najważniejsze wykonuje je nie tylko dokładnie, ale też i mocno, a tego właśnie brakowało gdy robił to Ryan.

"Saha looks lively, Rooney is always a danger, Giggs is evergreen, and Scholes is linking it all up... Chelsea? Who are they?"
31-10-2010 13:20
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
RedLucas napisał(a):W tym sezonie znacznej poprawie uległ element, na który zawsze narzekaliśmy, który w poprzednich sezonach był naszą piętą achillesową, a mianowicie stałe fragmenty gry oraz gra głową.
Chciałoby się powiedzieć nareszcie, bo przyznam szczerze, że strasznie irytująco wyglądało to w zeszłym sezonie. Liczę, że w tym sezonie będzie to funkcjonowało tak jak należy.

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
31-10-2010 15:02
daniel Offline
Posting Freak

Cytat:22 – Number of goals scored in the last 15 minutes of Manchester United games this season.

Oczywiście nie chodzi tylko o ligę ale i pozostałe rozgrywki. Tak czy inaczej choćby po takiej statystyce widać, że albo musimy gonić wynik albo dopiero wraz z upływem czasu i coraz mniejszą ilością minut do końca spotkania spinamy się i walczymy o zwycięstwo.

15-11-2010 19:43
Lasq Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,917
Reputacja: 23
Zawsze strzelaliśmy dużo goli w końcówkach. Nie wynika to z tego, ze musimy gonić wynik czy spinamy się na końcówki tylko z przygotowania kondycyjnego i psychicznego zawodników oraz tzw. "walki do końca". Kiedy chyba 2 sezony temu w pewnym okresie sezonu nie prawie nie strzelaliśmy w końcówkach to się pojawiły na tym forum zarzuty, że drużynie "brak jaj" i gdzie jest dawne United. Teraz strzelamy w końcówkach to też źle Wink

"Miarą twoich sukcesów jest liczba twoich wrogów."
15-11-2010 21:09
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Dla mnie ten zespół specjalnego charakteru nie ma. Paru zawodników z jajami to mało. Ale kto co lubi.

Fan United od 1992 roku
16-11-2010 09:33
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości