Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Champions League 2010/2011
Czary Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,964
Reputacja: 0
Re: Champions League 2010/2011
Cytat:Roma vs Szachtar, Schalke vs Valencia :/ dwie z tych 4 zespołów będą w ćwierćfinale, czyli w fazie gdzie kopciuszki nie powinny mieć miejsca. W 1/4 powinny zostać już tylko zespoły te najsłynniejsze i te najbogatsze, a zobaczymy (wg mnie) Romę i Valencię...

To już jest totalna głupota co napisałeś.

"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
17-12-2010 17:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
A parę finałową wybiorą kibice w głosowaniu sms-owym.

Fan United od 1992 roku
17-12-2010 17:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Kosma Offline
Król logiki

Liczba postów: 3,067
Reputacja: 73
AS Roma - Szachtar Donieck
Wcale się nie zdziwię, jeśli Szachtar przejdzie dalej. Szczególnie, iż grają drugi mecz u siebie.

AC Milan – Tottenham Hotspur - 2
Podobnie jak wyżej, atutu gospodarzenia w rewanżu działa na korzyść Tottków. A Koguty, jak się zepną, to potrafią być bardzo groźni. Liczę na nich.

Valencia CF – Schalke 04 Gelsenkirchen - 1
Tutaj Valencia w moim mniemaniu jest mocnym faworytem. Schalke nie powinno im zagrozić.

Inter Mediolan - Bayern Monachium - 2
Wiadomo - Inter z Rafą stracił na wartości. A Niemcy pałają rządzą rewanżu.

Olympique Lyon - Real Madryt - 1
A ja uparcie twierdzę, że Real podtrzyma tradycję Smile

Arsenal Londyn – FC Barcelona - 2
Niestety, Arsenal nie ma na chwilę obecną argumentów, przede wszystkim w tyłach, by pyknąć FCB. A szkoda.

Olympique Marsylia - Manchester United - 2
Wiadomo. Nie będzie banalnie, ale bez większych kłopotów awansujemy dalej.

FC Kopenhaga – Chelsea Londyn 2
Ostre mordobicie się zapowiada. No way, żeby Kopenhaga dała radę.

E:
sebos_krk napisał(a):A parę finałową wybiorą kibice w głosowaniu sms-owym.
I będzie problem, bo wyjdzie, że Barcelona ma zagrać z rezerwami Barcelony.

Gdzie jest Groszek?
17-12-2010 21:31
Sirius Offline
Senior Member

Liczba postów: 424
Reputacja: 3
United ogłosiło już skład na fazę pucharową Ligi Mistrzów. Wśród 25 wybranych zawodników nie ma raczej niespodzianek. Brakuje Hargeavesa, który mimo kontuzji został zgłoszony do podobnej listy wymaganej przez PL. W sumie nie przydałby się nam za bardzo w tych rozgrywkach(o ile się wyleczy) ale wydaje mi się, że Obertan łapałby się z listy B, więc znalazłoby się i miejsce dla Owena.

Goalkeepers Van der Sar, Kuszczak, Lindegaard;
Defenders Evra, Ferdinand, Brown, Smalling, Vidic, Fabio*, Rafael*, O'Shea, Evans, Gill*;
Midfielders Anderson, Giggs, Park, Carrick, Nani, Scholes, Fletcher, Valencia, Gibson, Norwood*;
Forwards Owen, Berbatov, Rooney, Hernandez, Obertan, Bebe, King*, W Keane*.

*Players who qualify for the 'B' list.

P.S Mam nadzieję, że dobre miejsce na ten post Wink
03-02-2011 11:47
matys Offline
Reputacja: 1000

Liczba postów: 3,225
Reputacja: 7
Zaczyna się prawdziwe granie w CL. Dzisiaj Tottki jadą na San Siro, jutro Barca na Emirates. Chyba jak większość trzymam kciuki za Angoli.

Koguty dzisiaj bez Bale'a, Defoe, Kinga, Huddlestone'a i Kaboula, a dopiero co po urazach wraca VDV i Crouch. Także o remis na SS będzie niesamowicie ciężko. Jak nie przegrają wyżej niż dwoma bramkami, to cały czas będą mieć spore szanse w rewanżu. Wtedy Bale i Defoe mają już być do dyspozycji Harry'ego. W Milanie zabraknie Boatenga i Pirlo, plus Van Bommela, Cassano i Emanuelsona, którzy grali na jesień w innych klubach w LM. No ale i tak jaki Milan ma atak, Robinho - Ibra - Pato. 3-1 typuje.

My mate told me that I just don't understand irony.

Which was ironic because we were at a bus stop at the time.
15-02-2011 15:23
Hotwarty Offline
Member

Liczba postów: 118
W Milanie zabraknie również Ambrosiniego, Zambrotty i SuperPippo, więc może być różnie. No i nie wiem czy Milan zagra na trzech napastników, podobno Pato ma zacząć mecz na ławce.

Nie zmienia to faktu, że przed Tottkami arcytrudny mecz. Nie dość, że sami są mocno osłabieni przez kontuzje, to zadanie jakie przed nimi stoi jest samo w sobie bardzo wymagające. Faza pucharowa to nie przelewki i mam pewne obawy, czy aby Koguty są już na tyle otrzaskane, aby udźwignąć presję.
15-02-2011 15:48
Tomasson Offline
Member

Liczba postów: 207
Szybko zleciał ten okres bez Ligi Mistrzów. Żałuję tylko, że nie ma transmisji na Polsacie, trzeba więc obejrzeć mecz na małym ekranie.

Ja osobiście wyłamię się nieco i obstawię remis 1-1. Koguty nie dadzą sobie dmuchać w kaszę i powalczą z makaroniarzami. Trzymam kciuki za Tottenham!

Nie chce mi się z Tobą gadać.
15-02-2011 16:50
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
Krótko, bardzo dobry mecz na San Siro. Mogłoby być trochę więcej bramek, ale niech i będzie ta jedna. Co warto zaznaczyć, bardzo dojrzale Spursi rozplanowali sobie ten mecz i podejrzewam, że w 100% zrealizowali plan Redknappa. Przyznam się, że trochę nie oglądałem Totków i powiedzcie mi, kiedy z nich się zrobiła taka klasowa ekipa? Grali bez Bale'a, Defoe i Modricia, a mimo to sobie poradzili.

Śmieszne zachowanie Włochów i muszę wyrazić swoją głęboką nadzieję, że dzisiejszy arbiter nigdy nie będzie prowadził naszego meczu.

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
15-02-2011 22:52
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
RedLucas napisał(a):Śmieszne zachowanie Włochów i muszę wyrazić swoją głęboką nadzieję, że dzisiejszy arbiter nigdy nie będzie prowadził naszego meczu.

+

Cieszy mnie niezmiernie ta wygrana Tottków, raz że nie cierpię włoskiego futbolu i ich wyczesanych i wielce uzdolnionych aktorsko piłkarzy, do tego w chuj nie lubię zlatana (jak to kołtoń mówi) także mam nadzieję, że i w rewanżu chłopaki z Londka pojadą makaroniarzy.

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
16-02-2011 08:48
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
RedLucas napisał(a):Śmieszne zachowanie Włochów i muszę wyrazić swoją głęboką nadzieję, że dzisiejszy arbiter nigdy nie będzie prowadził naszego meczu.
Tak samo jak powinni ukarać Flaminiego za ten bezpardonowy atak tak samo i arbitra, który był beznadziejny. Przecież on nie panował nad sytuacją na boisku. Gattusso złapał asystenta Harry'ego za szyję i go odepchnął, a nie dostał nawet żółtej kartki mimo to, że boczny wszystko dokładnie widział.
Żółta kartka za atak tego byłego Kanoniera to po prostu jakaś kpina. Nie mam pojęcia gdzie ten sędzia ma oczy... mam jednak nadzieję, że więcej nie będę musiał oglądać meczów z udziałem tego sędziego.

Brawo Koguty. Przyznam się szczerze, że oczekiwałem trochę więcej emocji w tym spotkaniu i ciekawszej gry, jednak wygrana Tottenhamu jest najważniejsza. Nie trawię aktorów z Włoch i mam nadzieję, że Koguty wsparte Balem i Modricem na WHL rozjadą ich tak samo jak rozjechali Inter.

Mój Blog: Pod presją czasu
16-02-2011 14:11
samcro Offline
Banned

Liczba postów: 1,291
Flamini i Gattusso nie wiem dlaczego dograli mecz do końca, ten sędzia był wybitnie słaby . A co śmieszniejsze niektórzy na pewnym forum piłkarskim (takim bardzo znanym) piszą że Flamini zasłużył maksymalnie na żółtko i nie powinien Corluki przepraszać bo nie ma za co. Kpina.

Valencia Schalke: 1:1 . Raul jest niezawodny dla niebieskich, grają słabo w bundeslidze a mają dużą szansę przejsć 3 siłę Hiszpanii, oby im się udało.
16-02-2011 14:25
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Cieszę się z tego zwycięstwa Tottenhamu z Milanem, prawie tak jak to my byśmy grali z Włochami. Nie lubię makaroniarzy, a po wczorajszym meczu moja nienawiść nasiliła się podwójnie ze względu na prostaka Gattuso. Do niego wrócę później. Teraz krótko o samym meczu. Przed spotkaniem dziwiły mnie głosy, że Milan z pewnością zwycięży. Co prawda nie oglądam tej drużyny zbyt często, ale bycie liderem ligi włoskiej nic nie oznacza. Jak zobaczyłem skład z Flaminim, Silvą i Gattuso w środku pola to byłem przekonany, że to nie ma szans powodzenia. To oznaczało, że trójka Seedorf, Robinho i Ibrahimović będzie odpowiedzialna za grę w ofensywie. Zgodnie z oczekiwaniami Milan miał duże problemy z kreowaniem okazji bramkowych i jedyne, jakie mieli to po dośrodkowaniach na głowę Yepesa. Tottenham też szału nie zrobił, ale zabójca kontra Lennona wystarczyła. Uważam, że Koguty zasłużyły na zwycięstwo. Ludzie związani z Milanem liczą, że w rewanżu mają spore szanse. Jak dla mnie prędzej to się skończy tak jak rok temu na Old Trafford niż Milan zdoła awansować.

I chciałem tylko wrócić do Gattuso. Kiedyś go ceniłem, ale ten mecz w jego wykonaniu wpoił we mnie ogromną nienawiść. Prostak i tyle. Już to napisałem na innym forum - jego zachowanie można porównać do psa, który dużo szczeka, a mało robi. Gattuso zachowywał się jak dzikus, wszystko mu nie pasowało, do wszystkiego miał pretensje, biegał jak opętany, ale zdecydowanie najbardziej prymitywne było jego zachowanie w stosunku do asystenta menedżera Tottenhamu - Joe Jordana, którego najpierw odepchnął przy linii bocznej, a po mecz uderzył głową. UEFA musi go ukarać, nie można tolerować takich zachowań. Co ciekawe Jordan to były piłkarz Milanu, a po meczu od razu odezwały się głosy, że to nienajodpowiedniejsza osoba do tego, aby ktokolwiek próbował z nim starcia fizycznego. Choć może ten fakt spowoduje złagodzenie kary dla Gattuso. Gdyby Jordan się przewrócił, byłaby wielka awantura, a Włoch pewnie wyleciałby z boiska. Trafił jednak na kozaka, który jako rodowity Szkot nie ma w stylu tak się zachowywać. O jego osobie niech świadczą pomeczowe słowa Sounessa i Redknappa:

Souness napisał(a):Gattuso's a dog. I just wish now he could have 10 minutes in a room alone with Joe Jordan. Actually, it wouldn't take that long, make it five minutes.

Redknapp napisał(a):I don't know why it all got so silly. Gattuso had a flare-up with Joe Jordan. I don't know why. He obviously hadn't done his homework. He could've picked a fight with somebody else. Putting his head into Joe's face, it was crazy. He lost his head. There would be only one winner there - Joe. I'd have my money on Joe. Of all the people to pick on, don't pick on Joe.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
16-02-2011 14:39
matys Offline

Mnie najbardziej rozwaliło, jak po tym golu Zlatana Ibry Irbracadabry Ibrahimovicia ten dodatkowy, co stoi za linia bramkową nie zobaczył faulu Szweda, tylko liniowy pokazał spalonego. Kurwa, no ileż można? Dopiero jak się stanie wielka tragedia i jakiś sędzia skrzywdzi Barcelonę, zabierając jej np. awans do finału, to FIFA coś w tej sprawie zadziałała. O braku kartek dla Flaminiego i Gattuso, to nie ma nawet co wspominać.

Co do meczu, to świetnie Tottki, zagrali jak... United Smile Ostrożnie w defensywie, czekając na kontrę i w końcu się doczekali. Myślałem, że atak Milanu się o nich przejedzie, a tu proszę. W sumie zapomniałem o tym, jaką pomocą dysponuje Milan, Seedorf(na którego Milaniści klną od drugiego sezonu już), Gattuso, Flamini. Silva. Z czym do ludzi? W rewanżu niespodzianki nie przewiduję.

No i dzisiaj Arse, ciekawe co pokażą. Skoro tak zajebiście mi idzie typowanie wyników, to powiem, że Arsnyl wygra 2-1. Nie zmienia to faktu, że wpierdol w rewanżu jest nieunikniony.

16-02-2011 14:48
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
matys napisał(a):Mnie najbardziej rozwaliło, jak po tym golu Zlatana Ibry Irbracadabry Ibrahimovicia ten dodatkowy, co stoi za linia bramkową nie zobaczył faulu Szweda, tylko liniowy pokazał spalonego. Kurwa, no ileż można? Dopiero jak się stanie wielka tragedia i jakiś sędzia skrzywdzi Barcelonę, zabierając jej np. awans do finału, to FIFA coś w tej sprawie zadziałała.
Sędzie boczny nie pokazał spalonego tylko faul Tongue

Mój Blog: Pod presją czasu
16-02-2011 14:57
matys Offline

No to tym bardziej :lol: Ten 3 razy dalej od akcji i widzi faul, a tamten już nie bardzo.

16-02-2011 14:59
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 60 gości