Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Champions League 2010/2011
EsDe Offline
Member

Liczba postów: 212
Reputacja: 0
Re: Champions League 2010/2011
@UP Ach tak, więc Scholesa też trzeba wysłać na leczenie bo "jest niebezpieczny i w każdej chwili może wybuchnąć na boisku"? Keano też co nie?

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
28-04-2011 10:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
Scholesowi odbija raz kiedy, w ostatnim czasie coraz częściej, ale to jest związane z jego wiekiem, jest coraz starszy, wolniejszy i zdarza się, że nie zdąży trafić w piłkę tylko w rywala.

Keano natomiast był niezwykle charakternym piłkarzem, ale jemu też niestety często odbijało jak np. w meczach z Arsenalem.

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
28-04-2011 10:20
Jaceks_21 Offline
Member

Liczba postów: 200
Reputacja: 1
Jaroldz napisał(a):[
Takiego Pepe powinno się wysłać na jakieś leczenie, bo kiedyś zrobi komuś krzywdę. Dla mnie on należy do grypy takich piłkarzy jak De Jong czy Barton. Oni są niebezpieczni i nie wiadomo kiedy wybuchną na boisku.

Pieprzenie, to jest część tego sportu, jeżeli ktoś wychodząc przeciwko Pepe, Keano, czy De Jongowi myśli że będą mili, to powinien zmienić dyscyplinę sportu. W szachach raczej nie powinien mieć takich problemów.
28-04-2011 10:21
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Jaroldz napisał(a):Jeśli Pedro w tej sytuacji przyaktorzył, to chyba oglądaliśmy inny mecz. Kiedy zszedł z boiska było dobrze widać, że ma ślady po korkach Marcelo.
A czy ja mówiłem o tej sytuacji? Nie. Po prostu Ty i każdy inny człowiek, jako kibic Barcelony nie ma prawa nikogo oskarżać o symulowanie i robić z tego powodu wyrzuty, bo w każdym spotkaniu, w każdym mamy przepiękny pokaz aktorstwa ze strony zawodników Barcy.

A co do wejścia Marcelo, to już UEFA powinna po meczu na podstawie video wyciągnąć za to zagranie odpowiednie konsekwencje.

Mój Blog: Pod presją czasu
28-04-2011 10:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
samcro Offline
Banned

Liczba postów: 1,291
Jaroldz napisał(a):Jeśli Pedro w tej sytuacji przyaktorzył, to chyba oglądaliśmy inny mecz. Kiedy zszedł z boiska było dobrze widać, że ma ślady po korkach Marcelo.

Pedro wbiegł w Arbeloą dostał w ramie a łapał się za głowę i polewał wodą jakby tam pożar był także wczoraj był czołowym aktorem na boisku
28-04-2011 10:23
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Jaroldz napisał(a):Zgoda, tutaj także powinna być czerwona kartka.

Nie, ani tutaj, ani w sytuacji Pepe-Alves nie powinno być czerwonej kartki. Przepisy mówią o tym jasno i twoje subiektywne odczucia nie mają tu nic do rzeczy.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
28-04-2011 10:24
Jaroldz Offline
Posting Freak

Pokaż mi taki punkt w regulaminie, że nawet jeśli nie ma kontaktu, a zamiar zawodnika faulującego jest brutalny, to nie należy się czerwona kartka.

28-04-2011 10:28
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Ja już wkleiłem wypowiedź użytkownika z innego forum, który jest sędzią. Napisał on:
Cytat:Jezeli nie bylo kontaktu (a te dosyc slabej jakosci powtorki pokazuja, ze rzeczywiscie nie bylo), to mimo ataku wyprostowana noga Pepe, nie powinien on otrzymac nawet zoltej kartki. Tak stanowia przepisy gry.

A grzebać w regulaminie nie mam zamiaru. Szkoda czasu, wierzę mu na słowo. A jesli tak bardzo cię to interesuje to sam zapytaj na forum pilka.pl użytkownika arek_ahig, którego autorstwa jest ten post. Widziałem, że czasem udzielasz się na tamtym forum, więc nie powinno być to dla ciebie problemem.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
28-04-2011 10:35
Jaroldz Offline
Posting Freak

Sorry, ale w internecie ja mogę np. napisać, że jestem np. posłem PiS-u, więc to mnie nie przekonuje.

Natomiast oglądałem wiele meczów, kiedy sędziowie w trochę mniej brutalnych przypadkach dawali żółte kartki mimo że nie było kontaktu, ale sam zamiar się liczył. Zresztą ten sędzia, który jest zawsze w Lidze + Ekstra także kiedyś mówił, że można dawać kartki za sam zamiar zrobienia krzywdy.

28-04-2011 10:40
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Obejrzałem momentami wczorajszy mecz i jedyne co mogę powiedzieć to

Ukryty tekst:
W dupie mam taki futbol.

Fan United od 1992 roku
28-04-2011 10:43
Adis Offline
Super Moderator

Liczba postów: 2,287
Reputacja: 27
Jaroldz napisał(a):Zresztą ten sędzia, który jest zawsze w Lidze + Ekstra także kiedyś mówił, że można dawać kartki za sam zamiar zrobienia krzywdy.
Tylko oczywiście zapomniałeś dodać, że za "zamiar zrobienia krzywdy", który nie ma nic wspólnego z walką o piłkę, czyli przykładowo próbę uderzenia pięścią, czy próbę kopnięcia gdy piłka jest 50 metrów dalej. W tej sytuacji była to walka o piłkę. Zresztą zamiast opierać się na Lidze + Extra, wypowiedziach z innych forów, czy Twoich ocenach, pokaż mi taki punkt w regulaminie, że nawet jeśli nie ma kontaktu, a zamiar zawodnika faulującego jest brutalny, to należy się czerwona kartka.

W życiu znam się na dwóch rzeczach: na pokerze i na ludziach, dlatego nie przegrywam.
28-04-2011 10:45
Jaroldz Offline
Posting Freak

Nie szukałem takiego przepisu, zresztą nie wiem czy takie coś byłoby w internecie, natomiast podpieram się tym, co oglądałem w wielu meczach, o czym już pisałem wcześniej. A skoro tyle sędziów daje za takie coś kartki, więc widocznie jest taki przepis.

28-04-2011 10:47
Kosma Offline
Król logiki

Liczba postów: 3,067
Reputacja: 73
Jaroldz napisał(a):zresztą nie wiem czy takie coś byłoby w internecie,
Jakby ci się jednak chciało przewertować przepisy, to udostępniam link Wink

Gdzie jest Groszek?
28-04-2011 11:00
Jaroldz Offline
Posting Freak

Cytat:Artykuł 12

GRA NIEDOZWOLONA I NIEWŁAŚCIWE POSTĘPOWANIE:

Rzut wolny bezpośredni
Rzut wolny bezpośredni jest przyznany drużynie przeciwnej, jeżeli zawodnik popełnia jedno z następujących sześciu przewinień w sposób uznany przez sędziego za nierozważny, lekkomyślny lub przy użyciu nieproporcjonalnej siły:
kopie lub usiłuje kopnąć przeciwnika
podstawia nogę przeciwnikowi, przez co dochodzi do kontaktu ciał zawodników, potyka przeciwnika
skacze na przeciwnika
atakuje przeciwnika
uderza lub usiłuje uderzyć przeciwnika
popycha przeciwnika

Przewinienia karane wykluczeniem (czerwona kartka)
Zawodnik musi być ukarany i zobaczyć czerwoną kartkę, jeżeli popełnia jakiekolwiek z siedmiu następujących przewinień:

1. popełnia rażący, brutalny faul
2. zachowuje się agresywnie
3. pluje na przeciwnika lub inną osobę
4. pozbawia drużynę przeciwną bramki, lub realnej szansy zdobycia bramki, zagrywając piłkę ręką (nie dotyczy bramkarza we własnym polu karnym).
5. pozbawia realnej szansy zdobycia bramki przeciwnika poruszającego się w kierunku bramki tego zawodnika, popełniając przewinienie karane rzutem wolnym, lub rzutem karnym
6. używa ordynarnego, obelżywego, obraźliwego języka i/lub gestów
7. otrzymuje drugie napomnienie (żółta kartka) w tych samych zawodach

Poza tym teraz nam się fajnie dyskutuje po obejrzeniu kilku powtórek, a arbiter miał na podjęcie decyzji kilka sekund, bez oglądania replay'a. Dlatego decyzja była słuszna.

28-04-2011 11:14
samcro Offline
Banned

Liczba postów: 1,291
"If it's Utd v Barca in the final, I give Scholes five minutes before he gets a red. Especially if he goes anywhere near Busquets".
28-04-2011 11:15
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 106 gości