Re: CL: SL Benfica - Manchester United (14.09.2011; 20:45)
Remisujemy 1:1 i uważam, że to przyzwoity wynik. Dominowaliśmy, ale to Benifca stworzyła więcej okazji bramkowych. Spodziewałem się takiego przebiegu meczu. Ferguson dał pograć rezerwowym, więc było to do przewidzenia. Dlatego jestem usatysfakcjonowany tym wynikiem.
Na duży plus zasługuje Lindegaard. Naprawdę znakomite interwencje, dobra gra nogami. Szkoda, że będzie się marnował, bo nie wygląda na gorszego od de Gei. Z formacji defensywnej na pochwałę zasługuje Smalling, spokojnie, pewnie, bez większych błędów. Gorzej natomiast Evans, który jest winny utraty bramki, no i na przestrzeni całego meczu również nie było kolorowo. Solidny występ Evry, kilka dobrych akcji w przodzie. Fabio przeciętnie i chyba jednak będzie trzeba stawiać na Jonesa albo Smallinga na prawej obronie.
Trójka pomocników w środku, w tym dwóch grających głęboko - Fletcher i Carrick. Słaby występ Carricka, klika głupich strat w środku pola, brak dynamiki (ale to akurat może i dobrze, przynajmniej potrafiliśmy się utrzymać przy piłce). Nieźle Fletcher, jeszcze kilka meczów i będzie przydatnym graczem w drugiej linii. Giggs chyba najlepiej, piękny gol, kilka dobrych prób, choć zdarzały się też straty. Swoją drogą, spodziewałem się lepszej dyspozycji po Carricku. Co więcej, przed sezonem uwazałem, ze będzie podstawą w naszej jedenastce. Ogółem w środku pola nie było tak źle (zaraz się pewnie posypią gromy na brak prostopadłych piłek). Potrafiliśmy utrzymywać się przy piłce, może czasem brakowało szybkości. Graliśmy trochę na stojąco, a tak nie dało się zaskoczyć Benfiki.
Na skrzydłach średniawo. Obrońcy Benfiki postawili na krótkie krycie i ciężko było tworzyć akcje. Valencia kilka razy ruszył do przodu, ale zabrakło efektywnych rozwiązań. Park przeciętnie, za mało było udanych akcji w jego wykonaniu. Widać różnicę pomiędzy nim a Youngiem, który w pojedynkę potrafi coś wykombinować. Obrońcy Benfiki dobrze przypilnowali też Rooneya, w szczególności Luisao, który był dzisiaj świetny. Kiedy udało się Wayne'owi znaleźć trochę wolnej przestrzeni, od razu coś ruszało. To pokazuje, ile jest obecnie dla nas warty. Ale jako osamotniony napastnik nie radzi sobie zbyt dobrze, musi mieć kogoś takiego jak Chicharito, który będzie nękał obrońców, dzięki czemu Roo otrzyma więcej wolnego miejsca.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
|