Pobawiłem się trochę i oto stworzyłem
zestawienie wczorajszych kontrowersyjnych decyzji sędziego. Wynikło m. in., że wbrew temu, co ktoś pisał na shoucie, karny dla United został podyktowany słusznie.
W kwestii czysto piłkarskiej.
Gra ofensywna Jonesa świetna. Niestety razem z Evansem zaliczyli parę błędów w obronie, które należy zrzucić na karb niedoświadczenia. Pomimo świetnych występów całej trójki w tym sezonie (wliczywszy Smallinga), lepiej, żeby przeciwko drużynom klasy Chelsea grał ktoś doświadczony - Rio lub Vida.
Świetny mecz Naniego. W końcu nie mam zastrzeżeń, no i bramka marzenie. MOTM. Również Young pokazał klasę. Gorzej było ze środkiem, który, podobnie jak w Chelsea, kisił, lecz trudno mi zrzucić winę na konkretnego piłkarza. To ewidentnie nie był mecz Ando. Fletch solidnie, Carrick podobnie, ale to nie będzie wystarczać.
Rooney znów wbił i za to plus dla niego. Minus za chociażby ten słupek czy badziewne o_O podanie do Berby, który wbrew pozorom z taką piłką niewiele więcej mógł zrobić. Hernandez jakby zagubiony - dostał raz genialną piłkę od Naniego, lecz w tym wypadku znów zadecydowało brak przyjęcia futbolówki. Oczywiście strasznie szkoda tego faulu, oby to nie było nic poważnego.