Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Stoke City 1-1 Manchester United (24.09.2011)
Peneros Offline
Member

Liczba postów: 114
Reputacja: 0
Re: PL: Stoke City 1-1 Manchester United (24.09.2011)
Mecz zdominowany błędami sędziów, brutalnymi faulami oraz wysokim pressingiem. Nie mam żalu zbytnio do zawodników o remis, bo pozostajemy nadal liderem a wygrywać stale się nie da. Po prostu oczywiste błędy sędziów raziły w oczy.. Już w 2 minucie, powinniśmy mieć rzut karny, przez co odpadł nasz napastnik w którym pokładano wiarę w tym spotkaniu. Kolejnym faktem są rzuty wolne, które były przyznawane dla "The potters" przy najmniejszym faulu naszych zawodników, a dla Manchesteru jedynie wtedy, kiedy mogły być połamane kości. W ogóle absurdem dla mnie był moment, kiedy leżał Evra a gra toczyła się przez kolejne minuty, dopiero po wybiciu piłki przez Ferdinanda sędzia pozwolił wejść sanitariuszom.. Szkoda, że przez sędziów którzy boją się reakcji trybun, zespoły przegrywają mecze z dosłownymi drwalami. Co do zawodników, to najbardziej w oko wpadł mi Anderson który dobrze rozgrywał. Było go dużo w tym spotkaniu, a nie jak zwykle gdzieś tam na uboczu. Kiedy każdy biegał jedynie wszerz boiska i podawał nie mając pomysłu na akcje, Anderson potrafił minąć kilku zawodników po czym celnie podać. W meczu również na pochwałę zasługuje de Gea, świetna obrona. Przy strzale Croucha był bez szans dlatego nie obwiniam go. Zawsze wierzyłem w Fergusona, ale zakup jakim jest Jones został trafiony w 100%. Jak na obrońcę, świetnie rozgrywa piłkę. Sądzę że z czasem zostanie przetestowany na pozycji pomocnika przez Fergiego. Byłem zdziwiony, kiedy to z boiska został ściągnięty Berbatov. Świetnie kreował akcje i dopiero przy bramce brakowało mu szczęścia. Owen to nietrafiona zmiana, powinien wejść od razu Welbeck.. Mały żal mam do Naniego mimo to że trafił bramkę. Wielokrotnie miał szansę podać, odegrać i powtórzyć akcję kiedy to strzelił bramkę a zamiast tego leciał i tracił. Są spotkania, kiedy go wychwalamy, ale dzisiaj niestety jest to spotkanie kiedy trzeba przyznać że mógł zagrać lepiej i zespołowo. Co do reszty, nie mam jakiś większych komentarzy. Trzeba wynieść naukę z tego meczu i nie robić tylu zmian naraz..
24-09-2011 19:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Stoke City 1-1 Manchester United (24.09.2011) - Peneros - 24-09-2011 19:57

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości