Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CL: Manchester United 3-3 FC Basel (27.09.2011)
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: CL: Manchester United - FC Basel (27.09.2011; 20:45)
Po prostu wstyd. Basel zasłużyło na zwycięstwo, ale na nasze szczęście udało się uratować remis. Fatalna gra w defensywie, gdyby goście się przyłożyli to spokojnie mogliby strzelić pięć albo sześć bramek. Graliśmy na stojąco w defensywie i pomimo tego, że trójką w środku pomocy, to z dziecinną łatwością nasi rywale tworzyli okazje bramkowe. Fakt, pokazaliśmy charakter, bo jednak gol w końcówce przy gonieniu wyniku to coś, ale ogólnie nikt nie przewidywał takiego wyniku i ciężko być zadowolonym.

Nawet mi się nie chce oceniać poszczególnych graczy. Niby indywidualnie nikt nie zagrał wielkiej tragedii, ale drużynowo byliśmy strasznie kiepscy. De Gea jedna świetna interwencja, a przy bramkach raczej nie ma co mieć do niego pretensji. Jones ogólnie średniawo, ale w końcówce mógł się podobać kiedy starał się wpłynąć na losy meczu i ruszał do przodu. Ferdinand kiepsko (znowu). Boki obrony też słabo, choć rywale głównie zagrażali nam ze środka. Ale trzy bramki stracone z taką drużyną to wina przede wszystkim obrony, a oprócz tego kiepsko dysponowanej pod względem gry w defensywie drugiej linii. Carrick strasznie mnie irytował, zero pressingu, a Basel pokazało, że potrafi grać atakiem pozycyjnym. Do tego w sytuacji, gdzie był karny dla Basel klient przeszedł go jak jakiegoś amatora. Anderson niewiele lepszy. W ofensywie też jakiś regres. Kilka sytuacji w pierwszej połowie, a później dopiero wtedy, gdy musileiśmy wrócić do gry. Fajnie, że Welbeck strzelił te dwie bramki, poza tym starał się, ale akurat jemu nie ma co zarzucić - swoje zrobił. Young i Valencia niby nieźle, ale zawsze czegoś brakowało. Na szczęście mamy Naniego, który posłał fantastyczną piłkę do Younga, no i ten popisał się też świetnym strzałem.

Cóż, nie mamy bardzo trudnych mecżów w grupie. Trzeba się tylko do nich przyłożyć, grać agresywnie, pokazać, że nam zależy i przede wszystkim utrzymywać koncentrację. Wtedy, jestem pewien, że możemy wygrać na terenie takiego Basel nawet ze 3:0, choć dziś pokazali, że są niezłą drużyną.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
27-09-2011 21:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: CL: Manchester United - FC Basel (27.09.2011; 20:45) - mucha - 27-09-2011 21:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości