michal85 napisał(a):Jesteśmy w środku gorsi tylko od City, reszta jest porównywalna albo i gorsza.
Tottenham chociażby
Środek pola był omawiany już tysiące razy, ale Ja i tak uważam że brak nam rozgrywającego i to musi być podstawa na następny transfer. Co do defensywnych - Carrick ostatnio gra bardzo dobrze(poprzedni sezon również dobry), Fletcher nie grał pół roku, więc trzeba mu dać trochę czasu. Uważam, że na pozycji defensywnego pomocnika mamy dobrą sytuację. A jeszcze Tom dobrze wiąże ofensywne i defensywne obowiązki. Dlaczego rozgrywający? Raz - takiego typowego w kadrze nie mamy(nie mam na myśli kogoś pokoroju ofensywnego pomocnika jak np. Van der vaart, raczej Scholes'a), a na upartego można tam kjlasyfikować Giggsa oraz Ando(ale poziom jego gry należy przemilczeć). Z Giggsem nie będziemy ciągnąć cały sezon, więc jesteśmy w tym aspekcie w dupie. Środek złożony z Fletcha i Michaela nie rozwiązuje naszych problemów, bo Oni od rozegrania nie są. Szczególnie Carrick, który po każdym meczu jest kozłem ofiarnym, a śmiem twierdzić że to obecnie podstawa naszego składu i w takiej formie musi grać. Również czekam na polepszenie stanu zdrowia Cleva i to jak sobie poradzi z Carrickiem.
Co do meczu - są spotkania gdzie mieliśmy mnóstwo szczęścia(decyzje sędziego na naszą korzyść), a są i takie gdzie sędziowie dają dupy. Jednak taki zespół jak Manchester United, grając 15 min w przewadze na OT MUSI wykorzystać którą z tych sytuacji które stworzył w końcówce. Oczywiście, NU miało mnóstwo szczęścia, bo Krul bronił, albo Simspon wybił z linii bramkowej. Ale nie obarczam 100% winą sędziów. Popełnili błędy, ale cóż - taki futbol. W końcówce Young powinien strzelić przynajmniej jedną bramkę i nie byłoby tematu.
btw - ta jedna intwerwncja De Gei po strzale Collociniego - palce lizać