Cytat:Tylko, że ten wiek też może ją zmylić. Każdy mówi, ona taka młoda całe życie przed nią. Istnieje tez możliwość, że dziewczyna sie wypali, nabawi poważnej kontuzji i wasze marzenia prysną. Może także sodówka do głowy uderzyć. Oczywiście życzę jej jak najlepiej, ale takie wybieganie wprzód i zbyt wielkie oczekiwania zgasiły już nie jedna gwiazdkę, szczególnie w Polsce z naszymi cudownymi mediami.
Nawet nie o to chodzi.
Radwańska technicznie jest ułożona dobrze. Psychicznie również. Niestety fizycznie odstaje od swoich rywalek bardzo. I wątpię, żeby to nadrobiła w ciągu kolejnych paru lat. Nie wiem czy zauważyliście ale jej przewaga na korcie przede wszystkim wynika ze znakomitej strategii gry, świetnej taktyki i odpowiednim wyczuciu kiedy trzeba zmienić rytm uderzenia. Niestety, jest to za mało, żeby być nr 1 na świecie. Po prostu jest za słaba (fizycznie, nie mówię o umiejętnościach).
muszeq napisał(a):Jak poprawi serwis. przede wszystkim drugi i zacznie mocniej atakować
Dokładnie to co mówiłem. Tylko wiesz, serwis kształtuje się w pierwszych 2-3 latach trenowania. Naprawdę trudno jest później zmienić cokolwiek.
A jeśli nie masz siły to jak możesz mocniej atakować? Nie da rady, niestety.
Powtórzę to samo co mówiłem przed rokiem - jej szczytem możliwości jest 5 miejsce na świecie. Co oczywiście jest wyczynem jednak do 1 nie dojdzie nigdy.