ring0 napisał(a):A przede wszystkim: materiał z gimnazjum był jakieś 42 i pół raza prostszy niż to co jest już od drugiego czy trzeciego działu przerabianego w ogólniaku (że o logice i zdaniach logicznych na 'dzień dobry' nie wspomnę).
Logika jest jednym z prostszych działów w pierwszej klasie szkoły średniej. :shock:
Mata napisał(a):widziałeś już jakikolwiek arkusz maturalny ? Tak z ciekawości się tylko pytam bo zabierasz zdanie na temat dość odległy i przede wszystkim nie dotyczący Cie w najbliższej przyszłości. No i jeszcze jakbyś chciał wiedzieć to na maturze są tablice , każdy otrzymuje ją a tam masz wszyściutkie wzorki . Więc nie ucz się a zdasz na bank :mrgreen:
Rozwiązywaliśmy na lekcji. Z obecną wiedzą średnia klasy byłaby w granicach 70%. 8-)
ring0 napisał(a):W zasadzie każdy przedmiot w Liceum, w sumie poza j. polskim, jest prowadzony w zakresie 2 lub 3 razy bardziej rozszerzonym niż we wcześniejszych latach.
Nie prawda

. Zazwyczaj jest powtórka z gimnazjum plus rozszerzenie tematów. <jupi>
Ja szkołę miałem w dupie, a i tak zdałem na 3,5. :?
Było coś wspomniane o tym, że nauczyciele w gimnazjum mówią o maturze. Bałdzo dobrze. Po maturze powiesz sobie, jak to dobrze, że tak głupia suka robiła 10 testów z czytania ze zrozumieniem na miesiąc. 8-)