Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Norwich City 1-2 Manchester United (26.02.2012)
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
Re: PL: Norwich City 1-2 Manchester United (26.02.2012)
Mieliśmy wielkie szczęście, że udało nam się zdobyć trzy punkty, chociaż na nie nie zasłużyliśmy i sprawiedliwym wynikiem byłby remis, a gdyby nie DDG, który po raz kolejny zanotował fantastyczny występ, przegralibyśmy z Norwich. Nie wiem, dlaczego po strzeleniu pierwszego gola, nagle oddaliśmy inicjatywę gospodarzom, którzy nas zdominowali, zwłaszcza w środkowej strefie boiska. Także obrona dopuszczała do wielu groźnych sytuacji podbramkowych.

Najlepszy na boisku był David De Gea, który znów pokazał, że jest świetnym bramkarzem, ciągle rozwijającym się i z którego będziemy mieć pociechę przez najbliższe 15 lat. Wreszcie może liczyć na stabilizację, którą SAF mu zapewnił po kontuzji jaką doznał Lindegaard. To jest to, o czym wspominałem. Ta ciągła rotacja mu nie pomagała, a bramkarz to jedyna pozycja na boisku, gdzie musi być zachowana ciągłość występów. Bramkarz musi wiedzieć, że po gorszym meczu menedżer nie posadzi go na ławce. Pisałem to już wcześniej. Dać Hiszpanowi bronić do końca sezonu, a opłaci nam się to. W niedzielę wybronił nam trzy punkty kilka razy popisując się nieprawdopodobnymi interwencjami. Gdyby nie on, teraz do City tracilibyśmy już 5 punktów.

W obronie dobrze spisał się środek tej formacji. Niestety, SAF znów wystawił na prawej obronie Jonesa kosztem Rafaela i brak Brazylijczyka był bardzo widoczny. Wolę oglądać Anglika w środku pola.

Znów bezbarwny występ Naniego. Wciąż nie może odnaleźć formy i Portugalczyk jest mocno irytujący. Poza asystą, którą popisał się na początku meczu, zagrał słabo. Miałem nadzieję, ze pod nieobecność Rooneya, Nani weźmie na siebie ciężar gry, będzie wiodącą postacią w naszej drużynie, ale się przeliczyłem.

Atak. Tym razem Chicharito zagrał poniżej oczekiwań i nie udało mu się zdobyć bramki. Ale bardziej zdenerwował mnie Welbeck. Kiedyś wspominałem już o tym, bodajże po meczu z Arsenalem na ES, że chłopak jest bardzo nieskuteczny. Ile on potrzebuje dogodnych szans, aby zdobyć jedną bramkę? Od napastnika grającego w Manchesterze United oczekuje się lepszej skuteczności. Owszem, Danny jest jeszcze młody, ale Anglik musi jeszcze wiele w swojej grze poprawić, chociażby przyjęcia piłki, które często mu nie wychodzą, futbolówka mu odskakuje.

Reasumując. Tym razem się udało, ale jeśli na WHL tak zagramy, to Tottki się po nas przejadą.

Na koniec:

[Obrazek: u7nrt.gif]

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
28-02-2012 10:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Norwich City 1-2 Manchester United (26.02.2012) - Jaroldz - 28-02-2012 10:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości