Hubson
Posting Freak
Liczba postów: 2,275
Reputacja: 12
|
RE: CL: Galatasaray S.K 1-0 Manchester United (20.11.2012)
Jedyny pozytyw dla mnie to występ Jonesa. Podobnie jego jak i Smallinga widzę TYLKO na stoperze, szkoda, że Ferguson już wie, że Phil "O'Shea" Jones będzie grał tam gdzie popadnie a Chris "Brown" Smalling to stoper i prawa obrona. Wg mnie oni powinni być przygotowywani do gry na środku, żeby potem nie robili takich kwiatków jak Jones przed kontuzją. Chociaż może prawda jest taka, że ten odpoczynek pozwolił mu na zaprezentowanie pełni sił. No i fajnie, że Chicharito się wziął za siebie. Od tamtego sezonu na pewno zaliczył bardzo duży progres i to pewnie on wejdzie w meczu z QPR.
Co do ustawienia to myślę, że najlepsze na ten moment to
4-2-3-1
Na pozycję defensywnego pomocnika mamy Carricka, Cleva, Fletchera, Andersona + Scholes i Fletcher. W takim wypadku Giggs póki jest mógłby jednak znów popróbować coś na skrzydle, bo fizycznie nie wygląda jakoś BARDZO źle i byłby alternatywą dla Younga. Szkoda kontuzji bo te na pewno sprawiają, że szuka się innych rozwiązań, ale tak na dobrą sprawę to poza brakiem zastępcy dla Rafaela i tak naprawdę dobrego lewego skrzydłowego (przy założeniu, że Valencia i Nani są w dobrej formie) jest kim grać.
|
|
21-11-2012 12:26 |
|