Lukas
Posting Freak
Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
|
RE: CL: Galatasaray S.K 1-0 Manchester United (20.11.2012)
Patrząc na to jaką kadrę zabrał Ferguson do Turcji a takzę biorąc pod uwagę fakt, iż awans jest już wywalczony (ba, pierwsze miejsce w grupie) byłem przekonany, że zobaczymy kilku młodych graczy w wyjściowej 11. A tutaj proszę niespodzianka: Ferguson wystawił najmocniejszy skład jaki się dało. Dziwi mnie tylko fakt, że znowu Carrick znowu grał a i do tego, że grał w obronie. Fakt, faktem, że razem z Jonesem zaprezentowali się naprawdę pewnie i robili co do nich należało, ale wydawało mi się, że w tym meczu Carrick mógłby dostać wolne...
Zagraliśmy w tym meczu diamentem i cóż, znowu nie bardzo było wiadomo kto za co jest odpowiedzialny - najbardziej zagubiony był chyba Andi, który mimo iż starał się działać przy tej prawej stronie to i tak co chwila schodził do środka, widać było że pozycja mu przypisana najzwyczajniej mu nie leży.
Na plus, oprócz tej dwójki, na pewno jeszcze Welbeck i Chicharito. Gra pozostałych jakoś mnie nie przekonała - bardzo bidnie wyglądał Powell, dużo strat, błędne decyzje, ale to dobra lekcja dla niego, wie ile jeszcze ciężkiej pracy go czeka.
A nasza gra była nudna, niezbyt dynamiczna, z dużą ilością niedokładnych podań i generalnie wskazywała na to, że jest to ustawienie niezbyt często stosowane.
Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
|
|
22-11-2012 18:42 |
|