Silvan
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
|
RE: CL: Real Madryt - Manchester United (13.02.2013; 20:45)
Oglądałem mecz Realu z Granadą, a także kilka innych wcześniej. Rozmawiam też często z kolegą, który jest rozgarniętym kibicem Barcelony i który ogląda praktycznie wszystkie mecze zarówno Realu jak i Barcelony i zauważyliśmy kilka faktów. Real zdecydowanie preferuje grę z kontry, Mou ustawił tą drużynę tak, że mają 6-7 zawodników mających zadania defensywne. Skutkuje to nie najgorzej przeciwko Barcelonie, która prowadzi skomasowane ataki i pozostawia dużo miejsca na kontry. United powinni odwrócić role i zmusić Real do ataku pozycyjnego, co zdecydowanie nie jest ich mocną stroną w tym sezonie. Wyraźnie mają problemy z drużynami grającymi mądrze w obronie i widać to gołym okiem. Myślę, że SAF jak zwykle w pierwszym meczu w LM (jeszcze na wyjeździe) postawi na defensywę, co akurat mnie bardzo cieszy. Skład widziałby tak:
------------------------RvP-------------------------------
--Young--Carrick--Rooney--Cleverley----Welbeck----
------Evra---------Evans----Rio---------Rafael---------
------------------------DDG------------------------------
Jak dla mnie United w pierwszy meczu powinni pozostawić van Persiego na desancie, i zagrać piątką w pomocy, tak był Rooney grał niemal w jednej linii z Cleverleyem i Carrickiem. Wayne gdziekolwiek zagra to da radę, a w obronie jest czasami nieoceniony, tak samo jeżeli chodzi o szybkie wyjście z kontrą. Nani w tym meczu zagrać nie powinien bo nie ma miejsca na zawodnika nie angażującego się w zadania defensywne. Welbeck na prawej zapieprzający na pełnych obrotach z obrony do ataku powinien dać United opcje ofensywne, ale też mógłby szybko wracać i wspomagać Rafaela. Welbs powinien też cisnąć lewego obrońcę Realu przy jego wyjściach, prawy obrońca nie jest już tak groźny. W ataku Robin ma szansę powalczyć z Pepe.
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2013 22:42 przez Silvan.)
|
|
04-02-2013 09:36 |
|