Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur (1.01.2014)
allfanmu Offline
Obserwator

Liczba postów: 908
Reputacja: 31
RE: PL: Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur (1.01.2014; 18:30)
O ile zgadzam się w większości z wami, o tyle w kwestii zmian powiedziałbym tak. Moim zdaniem 60 minuta, to nie był dobry czas na wprowadzanie dodatkowego napastnika kosztem osłabiania pomocy. Nie chcę wyjść na jakiegoś jasnowidza, ale przeczuwałem, że taka dziwna zmiana prędzej przyniesie drugą bramkę Tottenhamowi niż nam. Sprawdziło się. Tego typu zmianę określę raczej jako akt desperacji niż odwagi. Doceniam chęci Moyesa natomiast to również były dziwne zmiany. Kto zawalił bramkę na 0:2? Valencia, który prawym obrońcą raczej nie będzie. A co potem widzimy na prawej flance? Osamotnionego Januzaja. Być może Valencia dostał takie wytyczne, że ma nie angażować się w grę ofensywną, ale serio, przy 0:2 chyba akurat najmniej powinno go to obchodzić skoro jeszcze chwilę temu Moyes posypał pomoc kosztem dodatkowego napastnika.

Piszę znając kulisy gry Rooneya. Że grał z kontuzją. Stąd jego mocno przeciętna dyspozycja. Dodatkowo 90 minut. No to jest kolejny akt desperacji Moyesa.

Lennon w pojedynkę objeżdżał całą drużynę. Evra był osamotniony w defensywie. Jego mocno przeciętna forma na pewno mu nie pomagała.

Jako pocieszenie jednak trzeba przyznać, że Howard Webb, to marny sędzia i karny po faulu na Youngu należał się nam. Nie wiem czy on ślepy jest czy to jego niezbędna chęć do bycia największą gwiazdą wydarzeń na boisku wzięła górę.

Wynik tym bardziej rozczarowujący, że po takiej passie. Teraz się skończyła i trzeba pracować nad kolejną. Gra była lepsza niż z Norwich a wynik gorszy. Czyli jednak klasa drużyn trochę ma znaczenie.
02-01-2014 18:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: PL: Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur (1.01.2014; 18:30) - allfanmu - 02-01-2014 18:26

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości