Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur (1.01.2014)
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
RE: PL: Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur (1.01.2014; 18:30)
Boli porażka i kolejne stracone punkty.
Wielka szkoda, bo powinniśmy i moim zdaniem zasłużyliśmy na zwycięstwo w tym meczu. Początek spotkania był świetny: 15-20 minut siedzenia na nich praktycznie non stop i mieliśmy przynajmniej 3 świetne okazje do zdobycia bramki. Później gra się nieco uspokoiła i nagle z dupy strata bramki. Liczyłem na szybką reakcję piłkarzy ale nastąpiła tak naprawdę dopiero po stracie drugiej bramki. Mimo wszystko miło było widzieć tą żądzę zwycięstwa i dominację w ostatnich 25 minutach. Niestety tym razem nie przełożyło na bramki i zdobycz punktową.
Ta porażka nie boli mnie tak bardzo jak przegrana z Evertonem czy Newcastle. W tym meczu widać było, że drużyna ma się lepiej: gra wyglądała płynniej i drużyna była zdeterminowana by osiągnąć zwycięstwo.
Niestety indywidualne błędy w obronie a także nazwijmy to 'niezbyt wyszukany sposób na rozmontowanie obrony gości tj. podaj do Antonio i niech wrzuci' skutkowało takim a nie innym rezultatem. Trzeba nam więcej pomysłów na grę. Doskonale widać co się dzieje jak piłkę ma Januzaj i tutaj obrońcy nie wiedzą czego się po nim spodziewać. Brakuje nam jakiegoś elementu zaskoczenia, płynnego zagrania przez środek.

Na koniec słowa uznania dla Welbza- chłopak ostatnio miażdży i wreszcie skutecznie wykorzystuje swoje nieprzeciętne umiejętności. Ma szybkość, technikę, zwrotność i smykałkę do kombinacyjnej gry.

Na plus także Januzaj, który w drugiej połowie ciągnął drużynę do przodu. Evans po raz kolejny rządził w obronie a całkiem nieźle wyglądał też Cleverley (zanotował masę przechwytów).

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
02-01-2014 18:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: PL: Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur (1.01.2014; 18:30) - Lukas - 02-01-2014 18:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości