Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
United w sezonie 2013/2014
Lukas Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,737
Reputacja: 9
RE: United w sezonie 2013/2014
24 kolejki za nami, na koncie 40 punktów, 12 zwycięstw, 4 remisy i 8 porażek i 7 miejsce w tabeli.
Czy ktokolwiek spodziewał się takiego stanu rzeczy? Ja na pewno nie. Oczywiście zdawałem sobie sprawę z tego, że sezon będzie ciężki, okres przejściowy: nowy trener, nowy sztab szkoleniowy i okupione to będzie pewną stratą punktów, może nie najlepszą grą, wszak gracze uczyć się będą trenera i jego filozofii a trener zawodników, ale z czasem będzie to wszystko działać. A jak to wygląda? A no nie wygląda.
Ostatnimi czasy mam wrażenie, że jest dzień świstaka: przed każdym kolejnym meczem mówię sobie, że teraz będzie już lepiej, że najgorsze za nami, że zawodnicy zagrają tak by można cieszyć oko ich grą i w rezultacie będzie można się cieszyć końcowym wynikiem. Niestety tak nie jest. Gra jest wolna, czytelna, bezpłciowa. Brak elementu zaskoczenia, brak pomysłu, brak zadziorności w grze. Zastanawiałem się i zastanawiam się nadal co jest przyczyną takiego stanu rzeczy: Moyes, jego wizja gry, złe przygotowanie taktyczne, wypalenie zawodników, brak zrozumienia taktyki trenera, brak wiary w trenera, przemęczenie czy jaki chuj? Nie wiem, może wszystkiego po trochu. Teoria o braku szczęścia mnie nie przekonuje, bo o ile raz czy dwa takie sytuacje mogą mieć miejsce, ale jeśli cyklicznie nie jesteśmy w stanie wbić piłki do bramki lub zachować czystego konta to coś jest nie tak. Jak oglądam mecz to krew mnie zalewa widząc to co się tam dzieje. Serce mnie boli jak widzę United, które traci kolejne punkty i gra kompletnie bez polotu.

Mam tylko nadzieję, że będzie lepiej i mimo wszystko powoli zmierzamy w dobrym kierunku. Chcę w to wierzyć, bo co innego nam pozostało? Jeśli nadal jednak nie będzie widocznych zmian na lepsze to chyba trzeba będzie się zastanowić nad jedną poważną zmianą po sezonie.

Nikt i nic na świecie nie wywołuje u mnie tyle emocji co Manchester United.
I za to kocham ten klub.
03-02-2014 22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
United w sezonie 2013/2014 - Intel - 14-05-2013, 20:07
RE: United w sezonie 2013/2014 - Adis - 30-09-2013, 17:39
RE: United w sezonie 2013/2014 - Lisu - 08-02-2014, 14:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości