Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United
allfanmu Offline
Obserwator

Liczba postów: 908
Reputacja: 31
RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United
Ja również mam nie lada zagwozdkę gdzie w tym ustawieniu jest miejsce dla klasycznych skrzydłowych. Wahadła po bokach to tak naprawdę albo ofensywni boczni obrońcy albo pomocnicy o podwyższonej kondycji potrafiący grać w defensywie. Nie wyobrażam sobie Naniego ganiającego po własnej połowie tuż obok środkowego obrońcy. To samo z Januzajem, Youngiem (no może trochę mniej). Zauważmy, że nawet Robben grał jako drugi napastnik w tym zestawieniu. Tylko, że u nas kandydatów do napadu jest sporo, więc wciskanie tam na siłę np. Younga wydaje się irracjonalne. Muszę jeszcze zobaczyć jak to wyglądało w końcówce z Galaxy, ale po powtórkach bramek wydaje się, że Young właśnie tak hasał troszkę w środku.

Danny Blind jest idealnym kandydatem. Przyzwyczajony do systemu, mogący w nim zająć również miejsce w środku pomocy. Dodatkowo rozwiązałoby to problem osamotnienia Shawa na lewej stronie. W miarę tania alternatywa chociaż nadal mam wrażenie, że van Gaal sam przyznając, że nie ma więcej środkowych obrońców potrzebuje jeszcze jednego. Kandydatem tutaj jest De Vrij i jestem bardzo na tak.

E: Danny Blind... Miałem na myśli oczywiście Daleya. Cofam się w czasie niczym Szpakowski. Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2014 09:05 przez allfanmu.)
25-07-2014 05:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: TOUR 2014 - przedsezonowe mecze United - allfanmu - 25-07-2014 05:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości