Foster
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
|
RE: PL: Manchester United - Liverpool (14.12.2014)
Mata poza meczem ze Świętymi (gdzie nie bardzo miał jak się wykazać, bo graliśmy długą piłką) grał naprawdę fajnie, dlatego nie rozumiem dlaczego ma usiąść na ławce kosztem zawodnika (Falcao), który obecnie nie zaprezentował nic co powinno skłonić LVG do wystawienia go w pierwszym składzie, a w dodatku nie jest przygotowany na rozegranie 90 minut na pełnych obrotach.
Co więcej, granie całą trójką - Rooney, van Persie, Falcao jest absurdalnym pomysłem, przez który nie mamy zachowanego balansu w zespole. Zresztą miejsce Rooneya jest w ataku i tam powinien grać. W II linii należy zostawić miejsce takim zawodnikom jak Herrera, Di Maria czy Mata.
Co do samego spotkania. Wydawałoby się, że czeka nas łatwe spotkanie. Może i nasza forma nie powala, ale jesteśmy skuteczni. Z kolei Liverpool prezentuje się bardzo słabo. Jednak należy pamiętać, że to jest mecz w którym forma często nie ma żadnego znaczenia i tego obawiam się najbardziej. Obawiam się tego, że The Reds nagle przypomną sobie jak się gra i co drugi z zawodnik będzie rozgrywał mecz życia.
Musimy wyjść w pełni skoncentrowani. Najlepiej będzie długo utrzymywać się przy piłce i prowadzić grę. Dlatego też mam nadzieję, że zagramy czwórką obrońców, a nie 352. Szkoda, że wyleciał Smalling, bo Rojo coraz bardziej mnie denerwuje, ale cóż zrobić. Zastanawiam się czy nie warto dać odpocząć w tym meczu Fellainiemu i wyjść troszkę bardziej ofensywnym środkiem pola - Carrick, Herrea, Di Maria, Mata? Ogromnie jestem ciekaw czy tym razem zaskoczy nas van Gaal na godzinę przed mecze.
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój Blog: Pod presją czasu
|
|
12-12-2014 11:49 |
|