Podobał mi się w końcu mecz w naszym wykonaniu. Co prawda nie było idealnie, zdarzały się niecelne podania i głupie straty, do tego Liverpool stwarzał sobie dużo sytuacji, ale odnieśliśmy przekonujące zwycięstwo. W końcu nasze akcje nabrały tempa, do tego dzisiaj szczególnie podobało mi się nasze zaangażowanie i walka. Czego wynikiem były właśnie żółte kartki dla naszych grajków. I tutaj znowu ogromne brawa, bo wszyscy napomniani (Jones, Evans, Rooney, Fellaini) mieli głowę na karku i nie zaprzepaścili wysiłku całego zespołu.
Carrick w roli środkowego obrońcy spisuje się świetnie, ostoja defensywy, ośmiesza rywali, kapitalne spotkanie Anglika. Brakuje go niestety w środku, dlatego czym prędzej trzeba kupić środkowego obrońcę z prawdziwego zdarzenia.
Rooney dzisiaj średnio mi się podobał. Znowu ogromne brawa za strzeloną bramkę, dużo biegał w środku, walczył, ale często tracił piłkę.
RvP znowu bramka i asysta, znowu naprawdę dobry mecz Holendra. Widać, że uwierzył w swoje umiejętności, emanuje pewnością siebie.
Świetny mecz Maty, jeden z lepszych od kiedy dołączył do zespołu. Asysta, bramka, w drugiej połowie dużo pod grą (właśnie w pierwszej był moim zdaniem ustawiony za wysoko, mało widoczny, w drugiej połowie zaczął grać głębiej - pewnie też dlatego, że cały zespół się cofnął
).
Fellaini sporo odbiorów, ale nie zachwycał dzisiaj. Wilson mało widoczny. Jones i Evans poprawnie, ale to nie jest ten poziom, którego się od nich oczekuje. Young i Valencia wyśmienicie. Szczególnie podobał mi się Ekwadorczyk, pewny, szybki - zaliczył asystę, wykreował swietną sytuację Robinowi, brawo!
De Gea - dla mnie najlepszy bramkarz na świecie. Udowodnił to w sezonie mistrzowskim, obecny zaczął słabo, ale bodaj od spotkania z Evertonem jest perfekcyjny. Wyjmuje wszystko, można mówić, że czasami strzelają w niego, ale on po prostu kapitalnie się ustawia i ma niebywały refleks.
Podsumowując, jest jeszcze sporo do poprawy, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Przyznam się szczerze, że po tej serii spotkań nawet pojawiła się u mnie nadzieja, że to ustawienie 3-5-2 może przynieść pozytywne wyniki. Raczej porywającej gry przy takim ustawieniu nie ma co oczekiwać, ale w tym sezonie mamy przede wszystkim osiągnąć zamierzony cel. Ładnej gry będę wymagał w drugim sezonie pracy van Gaala.