Silvan
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
|
RE: PL: Manchester United 3-0 Liverpool (14.12.2014)
Dave Saves! Co za mecz naszego bramkarza! United wygrywa z Liverpoolem 3:0, a w moim odczuciu i tak największym bohaterem tego meczu jest David de Gea. Radość jest ogromna i szkoda tylko błędu arbitra, przy drugim golu, który nie powinien zostać uznany. Po meczu van Persie sam przyznał, ze lekko trącił piłkę, więc był spalony. Myślę jednak, że David i tak wyjmowałby dziś wszystko nawet gdyby nie powiększono przewagi przed przerwą.
Niby forma w derbach nie ma znaczenia, ale dzisiaj mieliśmy potwierdzenie ostatniej dyspozycji obu zespołów. Liverpool pogrążony w jakimś chaosie, a w United kapitalny De Gea i rosnąca forma głównego egzekutora zespołu van Persiego. Było lepiej niż w poprzednich spotkaniach, ale to nadal nie jest nawet zbliżone do tego, na co stać ten zespół. Jeżeli miałbym jednak wskazać jakieś zaskoczenie, to dla mnie jest to gra obu skrzydłowych United, Younga i Valencii. Jestem może lekko uprzedzony do obu tych zawodników, więc nie spodziewałem się ich dobrej gry, ale przyznam, że obaj zagrali bardzo dobry mecz i mieli duży udział w tym zwycięstwie. Niestety ilość sytuacji Liverpoolu w tym meczu jest trochę niepokojąca. Obrona nadal do poprawy, trzeba mieć nadzieję, że kontuzje nie przeszkodzą defensorom w odzyskiwaniu formy i zaczną oni bardziej wydatnie odciążać naszego geniusza między słupkami.
Indywidualnie poza wspomnianymi wcześniej trzeba też pochwalić Matę, który gdy tylko znalazło się trochę miejsca na boisku i zaprzestano gry długimi piłkami, był w stanie odcisnąć swoje piętno na grze zespołu.
Dla mnie moment meczu to cieszynka De Gei po trzecim golu United, pasja poziom 9000!
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
|
|
14-12-2014 17:03 |
|